termosu Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Witam Czy jest sens dokupienia procesora do tej płyty głównej asus p5g41td-pro? W tym momencie posiadam procesor pentium dual-core e6500 @ 2.93Ghz. Dokupiłem pamięć 6gb jakąś chwile temu i tak sie zastanawiam czy warto zainwestować w procesor i czy podniesie to jego wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Zależy do czego i jaką masz kartę . Bo jak masz integrę z płyty to nawet jak byś wsadził tam QX9770 to wzrost wydajności nie będzie za duży , bo cię karta będzie ograniczać . Co innego jak masz jakąś sensowną kartę to możesz wsadzić jakiegoś E8xxx . Ile masz kasy na procka i jaką masz kartę ? Do czego używasz kompa - gry , praca biurowa , programowanie , soft CAD/CAM czy do tworzenia grafiki 2D/3D etc. Jak gry to w jakiej rozdziałce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Integrowana grafika, ogólnie mam kartę graficzną Vertex3D Radeon HD4850 1GB DDR5 PX 256BIT DVI/HDMI/DS BOX ale jej nie używam, bo chodzi akurat za głośno dla mnie chcę ją sprzedać, nie powiem ze kupiłbym inna chodzącą dużoooo ciszej. Gry to maksymalnie diablo 3. Program photoshop/corel. Rozdzielczość okolo 1600/900 Ile chciałbym przeznaczyć to jeszce nie wiem, bo nie wiem jakie wariaty wejdą do tej mojej karty która trochę już mam :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 lepiej puścić procka na FSB 1333+ bo różnicy miedzy e6500 a e8xxx duzej nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 @Up O ile płyta/chipset pozwolą na to , to w końcu chipset G41 . A co do różnicy między E6500 a E8xxx to jednak będą , E8xxx ma 3x tyle cache L2 . Co do HD4850 od Vertexa - co praktycznie każdy używany HD4850/HD4870 będzie cichszy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 pozwolą G41 ma max fsb 1333 stock http://www.asus.com/Motherboards/P5G41TDM_PRO/#specifications Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 lepiej puścić procka na FSB 1333+ bo różnicy miedzy e6500 a e8xxx duzej nie bedzie A jak to uczynić? :) Bo o kręceniu nie mam pojęcia... a jednocześnie jakbym nie wydał pieniędzy na procek to sprzedając kartę zakupiłbym inną jakąś super cichą (jeśli taka istnieje) bo ten HD4850 był jak odrzutowiec :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 jak u Ciebie będą wszystkie opcje do tego w jumperfree configuration, pamietaj o wylaczeniu eist itd (masz wszystko opisane w poradniku) i temperaturach. jaki masz zasilacz/chlodzenie na proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Tego podkręcania się trochę boję, ale pewnie dlatego że nigdy tym się nie bawiłem :| Na procesorze mam http://www.morele.ne...lga-intel-7687/ Zasilacz FORTRON 400W ATX - PFC - NOISE KILLER z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ogólnie w biosie mam jakies profile chyba do podkręcania :) dziwne to to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Krec recznie nie przez profile. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...