Hiker Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Skończyłem wczoraj składać komputer. Jak go włączam to nic nie piszczy, więc chyba wszystko ok. Tylko przed wyświetlenie ekranu powitalnego bios w prawym dolnym rogu pojawiają się kolejno: 99, 9C, B4, A2 (nie wiem czy to poprostu diagnostyka czy właśnie komunikaty błędów - na jakimś angielskim forum była mowa, że to może mieć coś wspólnego z jakimiś opcjami od usb). Mam płytę MSI Z77A-G43, bios się przedstawia jako wersja 2.7. (do tego i5 3470) Aha i z innej beczki - instalować stery do płyty głównej z CD i do grafiki też? Czy pobrać z Inetu? Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Hiker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 To są komunikaty diagnostyczne, jeżeli na żadnym się nie zatrzymuje tylko ładuje system - jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiker Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Aha, tylko przez to, że one sobie tak przelatują, to bios się dłużej wczytuje, no i ten moment na wejście w ustawienia jest krótszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 A nie masz funkcji "Fast Boot" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiker Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Może mam - sprawdzę - rozumiem, że w biosie szukać? Aha i jeszcze jedno Windows nie widzi portów usb 3.0 - mam na obudowie 2 porty i podłączyłem (właściwie) do gniazda usb 3.0 na płycie - wymaga driverów? Czy powinno widzieć bez nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...