Jabar83 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 Chlodzenie ma srednie. Bralbym MSI albo Asus jesli zalezy Ci na ciszy i do tego podkecaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 http://allegro.pl/geforce-n770-2048mb-gddr3-384bit-nowka-i4386046036.html Przebijcie...Że jeszcze tego gościa nie zablokowali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis799 Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 http://allegro.pl/geforce-n770-2048mb-gddr3-384bit-nowka-i4386046036.html Przebijcie...Że jeszcze tego gościa nie zablokowali... Szczerze mam go w [gluteus maximus] , kupi to tylko idiota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 No niby tak ale nie zmienia to faktu że oszust tam grasuje ;-) Tak swoją drogą, grał ktoś w Metro LL na SLi z 780/780 TI? Ja mam na week drugą kartę do SLI i Metro LL w 1080p ze wszystkim na maksa + SSAAx4 spada na SLI do 46-40 fps :D Raz miałem nawet 28 w jednym miejscu, SSAAx3 jest jak najbardziej grywalne i trzyma 60 fps. Nieźle ten silnik sieka grafy ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2014 (edytowane) A ja po paru dniach testow ustabilizowalem juz sobie OC w mojej 760. Generalnie zamysl byl taki zeby nie ruszac napiecia i limitu mocy w Afterburnerze. Po paru godzinach katowania w Watch Dogs max. 67*C. http://www.techpowerup.com/gpuz/55n9r/ Edytowane 10 Lipca 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 To teraz wpisz sobie te taktowania do biosu, a bios wgraj do karty. Nie będziesz musiał korzystać z dodatkowych programów zewnętrznych do OC. Bios nie lubi, jak go cały czas zmienia oprogramowanie zewnętrzne. Pokaż jeszcze GPU-Z "sensors", gdy karta jest obciążona i pokaż Nvidia Inspektora. Chciałbym zobaczyć maxymalny boost GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Nvidia Inspectora nie mam atm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 No jak ładnie :) GPU w max boost osiąga 1280 MHZ... bardzo przyzwoity wynik. Wpisz sobie taką częstowliwośćdo biosu na stałe, to nie będzie trottlingu. Napięcie masz dość wysokie, jak na kartę z oryginalnym biosem. Napisz jeszcze, jaki masz Power Target ustawiony. Jak chcesz, mogę te wartości wprowadzić do biosu Twojej karty, tylko zgraj bios karty na dysk i daj go na forum, żebym mógł go edytować i w prowadzić zmiany. Bios zgrasz w GPU-Z klikając na malutki znaczek pod logo Nvidii. Tu masz Nvidia Inspektora, którego chcialem zobaczyć: http://www.guru3d.com/files-details/nvidia-inspector-download.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Nah biosu nie bede modyfikowal, jesli chodzi o Power Target chodzi ci o Power Limit w Afterburnerze? Jesli tak to nie ruszany czyli na 100. Edytowane 10 Lipca 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Aha... no to nie mam nic do dodania. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeciak Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Witam, Ostatnio miałem więcej czasu i pograłem sobie w bf4 i ku mojemu zdziwieniu gra po kilkunastu minutach resetuje mi kompa, nie ma blue screen'a, po prostu reset. Temperatura zbliża się do 80 z Vsync off (dziś max miałem 74), podziała tak kilka minut i reboot, z Vsync on temp max 65 stopni i nic się nie dzieje. chłodzenie ~90% przy temp + 70. Pytanie czy to może być wina zasilacza, czy raczej grafika? Podejrzewam zasilacz ponieważ często piszczy i nie zawsze wstaje komp. Muszę po kilka razy włączyć i wyłączyć aby odpalił. Miałem też tak na poprzednim zestawie, a własnie zasilacz jest jedynym komponentem, który nie został wymieniony ma już ponad 4 lata... Vsync off Vsync-on MSI GTX 770 I5-4570 ram 2x4GB 1600MHz Gigabyte GA-B85M-HD3 zasilacz be quiet! SP E6-500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Podmień zasilacz na inny i sprawdź. Możemy tylko zgadywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 na bank zasilacz ostatnio ćwiczyłem to z kumplem który zawsze żydził kasę na zasilacz i przez lata kupował badziewia i przy każdej modernizacji kompa (co 3 lata) okazywało się że trzeba go wymienić bo miał objawy takie jak ty zeciak. kup sobie do takiego zestawu najtańszy dobry zasilacz: http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-m1-650w-psu-80plus-bronze-modular-4xpeg-spc089-584920/ obecnie takiego ma kumpel w swoim zestawie podobnym do twojego z gtx 780 i wsio chula jak należy 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 BQ raczej szajsem bym nie nazwał. Po prostu ma swoje lata i pewnie zaczyna się psuć lub miał jakąś wade od początku. Wymiana zasilacz na np: http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) może tak wyszło ale nie miałem na myśli zasilacza zeciaka... ale lepiej dołożyć do tego deusa 650w masz przynajmniej zapas mocy i zasilacz nie leci wiecznie na granicy swoich możliwości... Edytowane 10 Lipca 2014 przez zaodrze244 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Jakiej granicy swoich możliwości... tożto nie będzie brało więcej niż 380W. Zapas mocy oczywiście może wziać Deus'a jak ma kase. Chociaż ja bym i tak wolał G550 CM. Edytowane 10 Lipca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) ale mi różnica 67zł... ja w 2008r kupiłem moją 850w za 750zł i wcale nie planowałem sli, kilku dysków twardych itd. do dzisiaj mi służy a minęło 6 lat. lepiej czasami dołożyć i kupić coś z zapasem niż kupić coś co będzie działało bo platforma więcej nie pociągnie. ciekawe jaką ma sprawność ten TT znając jakość tej firmy pewnie nie wielką i szumne 530w to pewnie ledwo odda 400w czyli leci na granicy możliwości. Edytowane 10 Lipca 2014 przez zaodrze244 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Zeciak... jak masz możliwość, sprawdź kartę u kolegi z i bez V-sync. Jak u kolegi wszystko będzie OK, to w Twoim komputerze jest do wymiany zasilacz. Jak u kolegi będą problemy, karta jest w jakiś sposób uszkodzona. Wygodniej zanieść kartę do kogoś niż podmienić zasilacz, bo kto będzie chętny wyjmować swoje podzespoły z komputera, iść z nimi do innego domu, tam montować i znowu powrót do siebie i znowu montaż :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 @zaodrze244 http://www.agito.pl/zasilacz-corsair-cs550m-550w-80-plus-gold-221-925166.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) uważam że produkty corsaira są przereklamowane i jadą na opinii wyrobionej sobie na przebrandowanych zasilaczach seasonica. jeżeli kupujesz coś takiego jest OK ale cała reszta to złom z małymi wyjątkami które trzeba wyłuskać. dla tych co minusują niech sobie to poczytają może się czegoś douczą: http://www.overclock.net/t/1455892/why-you-might-not-want-to-buy-a-corsair-rm-psu Edytowane 10 Lipca 2014 przez zaodrze244 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeciak Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Dziękuje za odpowiedzi, niestety nie mam możliwości sprawdzenia grafy u kogoś innego, dziadki już nie grają, wszyscy laptopy etc. Skłaniam się ku wymianie zasilacza, wiem, że to nie jest odpowiedni topic, ale idąc za ciosem dopytam, który będzie najlepszym rozwiązaniem? ~250 PLN. przejrzałem te propozycje wyżej, najciekawszy wydaje się:http://www.morele.net/zasilacz-cooler-master-g550m-550w-modularny-120mm-80-rs-550-amaa-b1-629138/ Edytowane 10 Lipca 2014 przez zeciak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Cooler Master jest całkiem porządną firmą, moc zasilacza 550 Wat jest z zapasem, a to ma dużo plusów szczególnie, gdy jest bardzo ciepło w mieszkaniu. p.s... nawet nie wiedzialem, że zasilacz musi, albo powinien mieć wsparcie pewnych stanów zasilania dla procesorów Intela :wink2: Chodzi o ten wpis w danych zasilacza: Wsparcie stanów C6/C7 procesorów Intel Haswell Co do innych sugestii: http://www.ceneo.pl/28277361 http://www.ceneo.pl/7354765#tab=click Tego jest mnóstwo na Ceneo, tylko wpisz w filtr cenę do 250 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Witam spróbowałem wgrać nowy bios do mojej karty graficznej i pojawił się zonk, bo karta nie startuje teraz ( pojawia się niebieski ekran inny niż BSOD). W GPU-Z w miejscu opisu biosu mam Bios version unknown. Proszę o pomoc we wgraniu odpowiedniego biosu do mojej grafiki. Próbowałem nvflash i nie idzie. Edytowane 12 Lipca 2014 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) nie zgrałeś sobie starego biosu przed wgraniem nowego ? :lol2: Edytowane 12 Lipca 2014 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Masz dobry bios to sprawa jest prosta , zrób sobie bootowalnego pendriva i wrzuć tam nvflash oraz bios. Wyjmuj kartę z mobasa i podłacz monitor do integry ,skasuj bios jeżeli monitor nie odpali ,ustaw by pierwsza odpalała integra a następnie włóż kartę z powrotem. A teraz tylko wgranie nowego biosu najlepiej sprawdzi się komenda nvflash -4 -5 -6 xx.rom i na tym koniec. Edytowane 12 Lipca 2014 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Bios zgrałem sobie poprzez GPU-Z także mam dobry. Po stworzeniu bootowalnego pendrive'a i wgrania tam plików nvflash i biosu płyta go nie bootuje, tylko każe usunąć nosnik i zrobić restart. Natomiast nflash z windowsa niby przechodzi do końca z informacja succesfull, ale biosu na karcie jak nie było tak ne ma Edytowane 12 Lipca 2014 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 odpalasz nvflasha poprzez cmd jako administrator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 UFFFF Dobra Panowie udało się ,ale dopiero z biosem ściągniętym ze strony TechPowerup. Ten zgrany przez GPU-Z był jakiś wadliwy. Zdarzyło się Wam to kiedyś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Tak, często gpuz źle zgrywa biosa lepiej to robić przez nvflasha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) UFFFF Dobra Panowie udało się ,ale dopiero z biosem ściągniętym ze strony TechPowerup. Ten zgrany przez GPU-Z był jakiś wadliwy. Zdarzyło się Wam to kiedyś?? Było używać starszego gpu-z typu 0.74 to by problemu nie było. Poza tym się ciesz , że nvflash nadal ci rozpoznawał kartę po wgraniu źle zgranego biosu. Edytowane 12 Lipca 2014 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...