tiashei Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Witam, Mam w swoim lapku (Lenovo Y580) wejście mSATA. Dopiero niedawno ogarnąłem, że są dysk na to wejście... Przyznam szczerze, że nie wiem nic a nic o dyskach SSD dlatego postanowiłem tu napisać i poprosić o pomoc. Jaki dysk SSD polecalibyście na to wejście? Lepiej wybrać 64GB czy 128GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Pojemność zależy od Twoich potrzeb i możliwości finansowych więc nie wiem czemu pytasz na forum?! ;) Polecam Plextor M5M lub Intel 525 i ewentualnie Crucial m4. Wszystkie solidne SSD pod złącze mSata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 64GB teraz to trochę mało, chyba, że się pilnujesz jak używasz przestrzeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goldil Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Lepiej wybrać 120-128GB. Jak zainstalujesz wszystkie programy itp to lepiej mieć większy zapas. Ja osobiście używam dysków kingstona i bardzo dobrze się spisują. http://www.sferis.pl/produkt/77625-kingston-dysk-ssd-120gb-2-5-msata-sms200s3-120g.html Tu masz coś odpowiedniego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...