ostin_powell Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 marks a gdzie mozna "posiąść" kawalek miedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostin_powell Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 nowy projekt tym razem wiercony wg mnie powinien byc wydajny ale jak w rzeczywisosci jest tego nie wiem gdybym mial dostep do frezarki cnc albo zwyklej to bym szalal :lol: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marks Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 marks a gdzie mozna "posiąść" kawalek miedziTutaj,http://www.metale.com.pl/,oczywiście Katowice i okolice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 nowy projekt tym razem wiercony wg mnie powinien byc wydajny ale jak w rzeczywisosci jest tego nie wiem gdybym mial dostep do frezarki cnc albo zwyklej to bym szalal :lol: 8) hmmm wymyslilem wczoraj cos podobnego ale znacznie lepszego pierw malymi wiertlami w miejscu wlotu nad jadrem wiercimy duzo malych dziurek tak zeby powstal radiator a pozniej duzym wiertlem do pewnej glebokosci robimy wlot wlasciwy:PPPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 hmmm a mnie zainteresował ten bloczek z piramidą . przecież z bloku miedzianego nie będzie problemu z wycięciem nawet zwykłą piłkką co prawda powoli i dokładnie. nacięcia na piramidzie także dadzą sie wyciąć . dobrze mysle ?? jesli z bloku miedziago zetnę i spiłuje boczne scianki po 45st to zostanie na srodku kwadracik i ten kwadracik(piramida) mozna by naciąc brzeszczotem mają szerkosc od 02-05 mm wiec da się zrobić . ciekawe jak to sie bedzie tylko wyziącie miedziane obudowy to byłby chyba problem ..ale wystarczyło by zlutować obudówke z 2-3 mm blachy miedzianej bo swój bloczek robiłem wiercąc i frezując a na domowej roboty stojakiem i wiertace to walka z wiatrakami koszmar robota . co mysliscie aby wyciąc taki bloczek obrobić i nastepnie obudowa z cienkiej blachy miedzianej (choć 3mm to już płaskownik) ?? wiecie szukam rozwiązania które mnie usatysfakcjonuje a uda mi się zrobić w domciu:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 wizjonerek: Pewnie, że się da. Z dokładnością też wyszło ok - oto zdjęcia :) blok1 blok2 blok3 blok4 Jeszcze troszkę wyrównam i będzie ok, top już prawie wykończony - brakuje mi tylko końcówek - jak ktoś widział jakieś fajne w Kraku to pisać do mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 obudowa z cienkiej blachy miedzianej (choć 3mm to już płaskownik) A dlaczego tak się upierasz, że obudowa ma być miedziana?? IMO nawet lepiej, jakby była izolatorem. Może być plexa, a może i żywica wzmacniana matą szklaną byłaby jeszcze lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 wizjonerek: Pewnie, że się da. Z dokładnością też wyszło ok - oto zdjęcia :) Jeszcze troszkę wyrównam i będzie ok, top już prawie wykończony - brakuje mi tylko końcówek - jak ktoś widział jakieś fajne w Kraku to pisać do mnie... Wg mnie popełniłeś pewien błąd. Ta piramidka po prostu jest bardzo duża, skutkiem czego będą ogromne opory. Myślałem iż ona będie miała góra 2x2 cm, i będzie przykrywać całe jądro z pewnym zapasem. Choć oczywiście mogę się mylić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 On nie jest taka wielka - wymiary podałem gdzieś wcześniej... - opory będą raczej małe - zobaczymy jak wyjdą testy - a te już wkrótce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 @lubmich Tylko teraz musisz zrobić top dosyć dopasowany do tej piramidki - żeby na około nie było za dużo miejsca. Bo jak będzie, to woda będzie omijała całą piramidkę, zamiast przeciskać się między tymi pinami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Ile wazy sama podstawka? Pamietaj, ze im lzej tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 no właśnie lubmich, jak masz zamiar zrobic top? Wrzuc chociaz rysunek! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Rysunku nie będę robił - zrobię zdjęcie bo prawie już skończony... Top jest dopasowany i woda wpływa i wypływa zaznaczonymi obszarami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Kolejny kawałek mojej radosnej twórczości Jeden wlot jeden wylot Wszelaka krytyka i pomysły na ulepszenia miele wskazane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Czy naprawde nikt nie ma żadnych uwag :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Dobra więc tak: Projektować to sobie można do woli, można wymyśleć różne dziwactwa tylko problem polega na tym żeby taki projekt miał też jakieś odzwierciedlenie w rzeczywisyości - zrobienie projektu to nie sztuka - sam kombinowałem podobnie z tymi kanałami i ograniczeniem ilości wylotów, ale nie mam wystarczającej ilości czasu żeby sprawdzać każdy mój projekt. Zrób taki bloczek wtedy pogadamy bo jeśli chodzi o projekt to mi sie podoba chociaż ja zroiłbym tą częśc pinową bardziej wydłużoną bo na szerokość dobra. Mówie zrób chociaż prototyp to sam stwierdzisz czy opłaca się tak kombinować czy nie. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostin_powell Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 projektujac cokolwiek a w tym przypadku blok trzeba myslec z jakiego materialu bedzie wykonany, czym bedzie wykonywac sie ten blok oraz czy bedzie mozliwosc dostepu dopotrzebnych narzedzi jesli jeden z tych warunkow nie bedzie spelniony to projekt zostanie tylko projektem przykladme moze byc moj projekt bloku wierconego zamieszczonego nizej gdyby byla mozliwosc jego wykonania bylby bardzo wydajny ale miedz jest zbyt miekka by cos takiego zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...