lain Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam. Od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem kupna dysku SSD, prawdopodobnie bedzie to Samsung 840 Pro 256. Jest to spora inwestycja dla mnie, a problem w tym, ze nie wiem jak bedzie "wygladala" wydajnosc tego dysku na plycie Gigabyte GA-970A-UD3. Czy ktos posiada wiedze jak spisuja sie dyski SSD na tej plycie? Jezeli bedzie on dzialal np przy 1/3 swojej szybkosci, to chyba rozsadniej bedzie kupic cos tanszego. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos rozwial moje watpliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Będzie działał normalnie. Chipset amd970 posiada natywną obsługę sata 3. Co do wydajności to na chipsecie intela ssd jest kilka procent szybsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Precyzyjniej mówiąc to ma chipset AMD SB950. @lain będziesz zadowolony z zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Precyzyjniej mówiąc to ma chipset AMD SB950. @lain będziesz zadowolony z zakupu. Ale gafa - pomyliłem mostek północny z południowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lain Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys123 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Mam agility 3 na tej płycie, działa bez problemu, tylko pamiętaj o przestawieni ustawienia kontrolera na AHCI w bios.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lain Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 Witam ponownie. Dysk zostal zakupiony, z czego sie bardzo ciesze bo roznica w porownaniu do mojego starego talerzowca jest ogromna. Chcialbym sie jeszcze zapytac, ktore sterowniki lepiej wybrac? AMD czy MS? Troche pogrzebalem w sieci i zdaje sie, ze zdania na ten temat sa podzielone... Sciagnalem wiec AS SSD i CrystalDiskMark w celu sprawdzenia jak to u mnie wyglada. Okazalo sie, ze sterowniki od AMD sa lepsze w CrystalDiskMark'u, ale gorsze w AS SSD. W przypadku MS, sytuacja jest odwrotna. Dziwnie to wyglada, ale nie jestem komputerowym specem i moze po prostu sie nie znam. Caly ten moj post jest rowniez troche glupi (za co przepraszam), bo przypuszczam, ze podczas normalnej pracy z pecetem, nie zauwaze roznicy - czy to beda sterowniki od AMD czy od MS. AMD: MS: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 W normalnej pracy nie będzie różnicy , benchmarki to testy syntetyczne - realnie różnice są mniejsze . U ciebie AS też nie ma dużych różnic poza 4K-64Thrd . CDM podobnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 Witam ponownie. Dysk zostal zakupiony, z czego sie bardzo ciesze bo roznica w porownaniu do mojego starego talerzowca jest ogromna. Chcialbym sie jeszcze zapytac, ktore sterowniki lepiej wybrac? AMD czy MS? Troche pogrzebalem w sieci i zdaje sie, ze zdania na ten temat sa podzielone... Sciagnalem wiec AS SSD i CrystalDiskMark w celu sprawdzenia jak to u mnie wyglada. Okazalo sie, ze sterowniki od AMD sa lepsze w CrystalDiskMark'u, ale gorsze w AS SSD. W przypadku MS, sytuacja jest odwrotna. Dziwnie to wyglada, ale nie jestem komputerowym specem i moze po prostu sie nie znam. Caly ten moj post jest rowniez troche glupi (za co przepraszam), bo przypuszczam, ze podczas normalnej pracy z pecetem, nie zauwaze roznicy - czy to beda sterowniki od AMD czy od MS. Wyniki na AMD są przecież lepsze. 4K jest najważniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kira_sep Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 (edytowane) . Edytowane 20 Lipca 2013 przez Kira_sep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...