Skocz do zawartości
lain

SSD na GA-970A-UD3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem kupna dysku SSD, prawdopodobnie bedzie to Samsung 840 Pro 256. Jest to spora inwestycja dla mnie, a problem w tym, ze nie wiem jak bedzie "wygladala" wydajnosc tego dysku na plycie Gigabyte GA-970A-UD3. Czy ktos posiada wiedze jak spisuja sie dyski SSD na tej plycie? Jezeli bedzie on dzialal np przy 1/3 swojej szybkosci, to chyba rozsadniej bedzie kupic cos tanszego. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos rozwial moje watpliwosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Dysk zostal zakupiony, z czego sie bardzo ciesze Dołączona grafika bo roznica w porownaniu do mojego starego talerzowca jest ogromna. Chcialbym sie jeszcze zapytac, ktore sterowniki lepiej wybrac? AMD czy MS? Troche pogrzebalem w sieci i zdaje sie, ze zdania na ten temat sa podzielone... Sciagnalem wiec AS SSD i CrystalDiskMark w celu sprawdzenia jak to u mnie wyglada. Okazalo sie, ze sterowniki od AMD sa lepsze w CrystalDiskMark'u, ale gorsze w AS SSD. W przypadku MS, sytuacja jest odwrotna. Dziwnie to wyglada, ale nie jestem komputerowym specem i moze po prostu sie nie znam. Caly ten moj post jest rowniez troche glupi (za co przepraszam), bo przypuszczam, ze podczas normalnej pracy z pecetem, nie zauwaze roznicy - czy to beda sterowniki od AMD czy od MS.

AMD:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

MS:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Dysk zostal zakupiony, z czego sie bardzo ciesze Dołączona grafika bo roznica w porownaniu do mojego starego talerzowca jest ogromna. Chcialbym sie jeszcze zapytac, ktore sterowniki lepiej wybrac? AMD czy MS? Troche pogrzebalem w sieci i zdaje sie, ze zdania na ten temat sa podzielone... Sciagnalem wiec AS SSD i CrystalDiskMark w celu sprawdzenia jak to u mnie wyglada. Okazalo sie, ze sterowniki od AMD sa lepsze w CrystalDiskMark'u, ale gorsze w AS SSD. W przypadku MS, sytuacja jest odwrotna. Dziwnie to wyglada, ale nie jestem komputerowym specem i moze po prostu sie nie znam. Caly ten moj post jest rowniez troche glupi (za co przepraszam), bo przypuszczam, ze podczas normalnej pracy z pecetem, nie zauwaze roznicy - czy to beda sterowniki od AMD czy od MS.

Wyniki na AMD są przecież lepsze. 4K jest najważniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi