LegendarnyDon Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, Rozważam modernizację mojego obecnego sprzętu: płyta główna: Gigabyte MA770T-UD3P procesor: AMD Phenom II X4 955 RAM: 2x4 GB Patriot DDR3 1600MHz zasilacz: Petagram Silent Force 500W grafika: Asus Radeon HD4850 1GB dyski: Vertex 4 120GB(SSD), 500GB WD obudowa: Cooler Master Elite 331 Myślę nad wymianą płyty, procesora i grafiki moje pytanie czy ma to sens, czy trzeba by wymienić inne podzespoły? Komputer głownie służył by do gier, filmów i internetu czyli celów czysto rozrywkowych. Maksymalny budżet 2500zł. Moje propozycje: płyta: ASRock B85M Pro4 procesor: i5-3570K cooler: SilentiumPC Fortis HE1225 karta graficzna: tutaj totalnie nie orientuje się Co o tym sądzicie jakie są wasze sugestie na ten temat? Chętnie przeczytam wasze uwagi. Edytowane 18 Czerwca 2013 przez LegendarnyDon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Napiecie Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Jezxeli do gier to zostaw to co jest i wymien tylko karte graficzna. (Poczytaj o polecanych kartach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Procesor i5-3570K nie pasuje do płyty ASRock B85M Pro4. Napisz więcej - w jakie gry masz zamiar grać i w jakiej rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegendarnyDon Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Rozdzielczość 1680x1050 (taką maksymalną ma mój Dell), gry wiedźminy, starcraft 2, diablo 3, call of duty od czasu do czasu jakieś nowości jak coś podejdzie pod mój gust. Z płytą faktycznie coś pokręciłem( nie ta podstawka) miało być ASRock P67 Pro3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Jeżeli liczysz się z kasą to nie ma sensu zmieniać tej platformy, nie do gier które wymieniłeś i znakomitej większości nowych tytułów. Tylko kartę na mocniejszą. Nie napisałeś ile tego RAMu. I zasilacz wzbudza wątpliwości, zmieniłbym to na coś porządniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegendarnyDon Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Jaką kartę i zasilacz w takim razie byś proponował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 (edytowane) zostaw pentagrama jak działa, swego czasu popularne - o ile pamiętam siedzi w nim coś od FSP albo Sirteca. Edytowane 19 Czerwca 2013 przez Chemik16 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegendarnyDon Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Działa, nie miałem z nim problemów, a przynajmniej nie zauważyłem takowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Max karta do twojego zestawu: http://www.agito.pl/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-660-twin-frozr-iii-oc-2gb-ddr5-pci-e-box-3dmark-84-837197.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=837197 Bardzo udany model, cena ostatnio dużo spadła. Będzie 2-3x wydajniejsza niż to co masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegendarnyDon Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Dzięki, wygląda ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczek223 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Lepiej weź tą http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx660-2gb-ddr5192bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,34166.html Dużo cichsza od MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczek223 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Widziałem testy na zagranicznych serwisach i tam Gigabyte wypada ciszej. Edytowane 23 Czerwca 2013 przez Buczek223 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 Ten test nie mówi które chłodzenie jest głośniejsze, pomiar jest przy różnych prędkościach. MSI jest cichszy na 43% niż Gigabyte na 61% - szokujący wniosek ;) Posiadam MSI i jest głośna pod obciążeniem, chętnie bym zamienił na GB, większe wentylatory powinny być cichsze a profile temp/obroty można wyregulować. Aczkolwiek 660 z WF nie miałem więc pewności nie mam że byłby cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...