Szyszak Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witam, poszukuje chłodzenia do procesora (jakiejś efektywnej konstrukcji) w okolicy 150 zł +/-15zł z uwzględnieniem, że mam możliwość bezpłatnego dokupienia kilku dobrych wentylatorów, więc ten z zestawu może być dziadowski i można uciąć cenę na słabym wiatraku . Zastanawiałem się nad Zalmanem CNPS10X Performa oraz Thermalrightem Macho HR-02 (ten, z gorszym wiatrakiem, nie Black White). Do głowy przyszedł mi także Thermalright Ultra 120, który świetnie chłodzi pasywnie i jest sprzedawany bez wiatraka. Niestety cięzko go gdziekolwiek dostać i trzeba będzie dokupić spinki do s.1155/1156 i AM3. Będę wdzięczny za sugestie oraz przyklady jaki wiatrak dokupić. Póki co, będzie schładzał E8400 @4,5Ghz. Planowana przesiadka na i5 2500K lub Steamrollera za pół roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Ultra 120 jest sprzedawany bez wentylatora (wiatraki to masz w Holandii) nie dlatego, że świetnie chłodzi pasywnie - wręcz przeciwnie, jest w tym kiepski ze względu na gęste użebrowanie. To chłodzenie jest z czasów, gdy Tr nie miał jeszcze własnych wentylatorów w ofercie i dawał możliwość zamontowania dowolnego, wedle widzimisię klienta. Do pasywnej pracy była właśnie seria HR. Weź tego Macho 120 i masz bardzo wydajny cooler, który spokojnie udźwignie Ci każdy kręcony procek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 @ Szyszak A jaką masz obudowę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujok Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Jeśli masz sporo miejsca w obudowie to TR Macho jest dobrą opcją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirekk Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Ja polecam mojego SilientumPC Fortisa. Cichy i wydajny, aktualnie działa pod i7 3770k, więc u Ciebie nie powinno być problemów. Macho również dobry wybór, ale trochę droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujok Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Fortis jest dobrym rozwiązaniem, ale jeśli dysponuje budżetem w granicach 150 zł to lepiej wziąć Macho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...