Skocz do zawartości
Gość boro1992

Zestaw 1500+ do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość boro1992

Siema proszę was o pomoc w ocenie sprzętu. Nie planuje oc, ani wymiany podzespołów przez jakieś najbliższe 3 lata. Zależy mi tylko na tym, żeby wszystko chodziło jak należy a przede wszystkim żeby procesor był kompatybilny z kartą graficzną.

http://www.morele.net/inventory/info/RBYHbi/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość boro1992

Ok. Wcześniej w tym zestawie miałem dodaną tę kartę:

Asus Radeon HD 7790, 1GB DDR5 (128 Bit) http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-hd-7790-1gb-ddr5-128-bit-hdmi-dp-box-hd7790-dc2oc-1gd5-569700/

ale powiedziano mi, że procesor ją ledwo uciągnie i w przyszłości będzie potrzebna wymiana procka na i5. Jak się do tego ustosunkujesz - mają racje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość boro1992

Duża jest różnica w wydajności pomiędzy HD7770 a HD7790? Cenowo w sumie mało się różnią. Nie mam no się martwić, że procek będzie się dusił z tą drugą kartą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość boro1992

Na początku napisałeś link z samym procesorem, teraz edytowałeś i coś tam dodałeś. Do domu gnoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@boro1992 

Przypatrz się dokładnie linkom które dał @tesel .

Dał lepszy procek i lepszą kartę .

Procek w dodatku tańszy niż G2020 .

Intel już tak ma , albo to tylko u nas tak jest - to już któraś z kolei sytuacja gdzie lepszy CPU jest tańszy niż ten lekko gorszy ( np. I5 3450 vs. I5 3470 ) . 

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość boro1992

Zgłaszaj konfidencie. Najpierw naucz się do końca pisać i edytować post. A nie napiszesz jakieś bzdury. Ktoś Ci zwróci uwagę a Ty edytujesz post. A następnie wysyłasz kogoś do okulisty. Żenada. Ja przyszedłem tutaj się poradzić w konkretnej sprawie a nie się kłócić z kimś niekompetentnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość boro1992

Skończ buraku i opuść ten temat. Widzę, że te forum to twoje całe życie. Banujcie mnie nie będę płakał. Dorośnijcie, opuszczam te wiejące "grozą" forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...