_KaszpiR_ Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Jeden z cieplejszych dni w roku, czego sie nie dotkne to jest cieple. W pokoju przy podłodze mam 35C. Nad komputerem 44.1 C W budzie ~ 38C. Bawie sie google SketchUp, uzycie cpu ~ 50% na wszystkich rdzeniach, gpu ~ 30% load. Temperatura cieczy 44.5C. Mam ustawione utrzymywanie cieczy na 40C, pompka i wentyle kreca na maksa. Myslalem, ze bedzie znacznie gorzej, ale juz by piszczalo. A jak tam u was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Pamiętam taką temperaturę cieczy miałem na pasywnej chłodnicy (kaloryfer) w najcieplejsze dni, normalnie to było poniżej 40. Z tym że config nie był zbyt ciepły, słaba karta graficzna. Na AC w tj08-e, na sandy 4.5ghz wentylatory na minimum (180mm intake chyba z 300 rpm), wszystko w normie (stres z 80 by było na cpu przy wentylatorze na fortisie na 600 rpm). Generalnie nie wiem czy mógłbym coś zyskać w oc i ciszy, gdybym zastosował LC. Zabawa i walory estetyczne to owszem, no i poważne wydatki Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Gram w Metro LL cep 4.7 1.34v grafa na 860 mhz i tempy 67-69 na rdzeniach i 46 max na grafie.Wentyle na chłodnicy 7v.Nie ma tragedii przy 25 stopniach w pokoju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukc85 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 U mnie temperatura: - w pokoju 28 - przy kompie 30 i idlu - chłodnica front 33 - chłodnica top 33.5 w stresie odpowiednio 38 i 38.7 pompa i wentyle chodzą automatycznie powyzej 35st płynu 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 u mnie w pokoju 28C, temperatura płynu w układzie od 34-39C, zero przegrzewania. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RavenMT Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 W budzie 26C, płyn na wyjściu z chłodnicy idle: 28C stress (CPU GPU): 32C Wentyle 1000RPM powyżej 32C przyśpieszają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 RavenMT - co Ty masz za tempy, klimatyzacja w pokoju czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Siedzi w piwnicy i świata nie widzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RavenMT Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Kiedyś TV teraz internet wystarcza jako okno na świat. 20 stopni C na dworze mam dzisiaj, jakąś bluzę trzeba będzie zarzucić na siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 U mnie w pokoju padł rekord wczoraj 34st w pokoju a w obudowie 35st. Cpu 3570K zegary fabryczne napięcie w spoczynku 0.898v temperatury w spoczynku 37 Chłodzenie Phanteks PH-TC14PE 2x140mm fabryczne wentyle kręciły się wtedy 1080obr + u góry bezpośrednio nad radiatorem jest założony NB-Blacksilent pro Pl-2 120mm 1400rpm.W odciążeniu nie wiem bo nie grałem nic wczoraj.Gpu 38st Sapphire 7850 2Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...