l3ave Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Witam mam dysk na usb 3.0 firmy sony, dokładnego modelu nie znam. Ostatnimi czasy pojawia się problem z nim odkąd spadł mi z tapczana na podłogę. Problem polega na tym, że po podłączeniu do kompa poprzez usb dysk zaczyna pracować, dioda się świeci ale nie wykrywa go, przez menedżera urządzeń próbuję go sformatować ale nie da się. Z kolei po odłączeniu go od kompa wyskakuje mi, że przed rozpoczęciem użytkowania należy go sformatować. Czy to oznacza, że dysk jest już R.I.P. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Na 99% niestety możemy juz go zakopać.. Jak spadł to pracował ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l3ave Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 nie odłączyłem go i położyłem na tapczanie, a potem poszedłem po etui i wracając zrzuciłem go tapczanu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 To wyjątkowo pechowo, zwykle wyłączone przeżywają takie upadki. Twarda podłoga bez dywanu/wykładziny pewnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Jeśli dysk jest rozbieralny, w środku siedzi dysk SATA, spróbuj podłączyć bezpośrednio na sata. PRzy odrobinie szczęścia padła obudowa. Jak widać go w menadżerze urządzeń, możesz go pomęczyć Testdisk'iem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...