neos Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 To jest zdzierstwo i oszustwo. W dobie komputerow na swiecie internet jest tani, w Europie w dostepie do internetu przoduje szwecja, a polska gdzie jest na samym koncy europy moze przewyzszamy albanie moze bo i to nie jest pewne. Dlatego zwracam sie z prosba do dyrekcji Tp s.a. aby obnizyla ceny polaczen z internetem (choiaz wiem ze to nie mozliwe) LUDZIE TRZEBA COS Z TYM ZROBIC!!!! MOZE I MY WYJDZIEMY NA ULICE JAK BEZROBOTNI BO TO PRZECIEZ TO SAMO!!!!NA INTERNET W POLSCE STAC TYLKO BOGACZY!!!!DZIEKUJE SKONCZYLEM IDE SIE POWIESIC :cry: moze zablokujemy jakas droge i postawimy zadanie, zeby tpsa sprzedawala polpaki 2 mbps w cenie sdi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 A co to da jak sieć szkieletowa raczej tego nie przełknie? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Czy internet jest tani na zachodzie... hmm nie jestem pewny zwlaszca, ze duzo internautow kozysta z sieci osiedlowych 40-70zl albo dzieli sobie neo... Natomiast fakt jest faktem internet zamiast taniec drozeje... a dlaczego np obowiazkowy cir 64kbps za jedyne 995zl do polpaka 2Mbps czyli ponad 50% ta usluga zdrozala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Czy internet jest tani na zachodzie... hmm nie jestem pewny zwlaszca, ze duzo internautow kozysta z sieci osiedlowych 40-70zl albo dzieli sobie neo... Dwie uwagi: 1. Obiektywnie rzecz biorac dzielenie neostrady jest nielegalne, wiec nie ma co uzywac jej "podzielonego kosztu" do porownywania z oficjalnymi uslugami oferowanymi przez innych providerow. Jeżeli juz to DSL ktory jest ponad 100 zl/miesiac droższy ale mozna dzielic 2. Siec lokalna sieci lokalnej nie rowna. Kumpla wlasnie podpinają. Na 17 osob lącze 1 Mb (nie wiem jaki upload), w planach provider (jakas mala firma - jedyna zainteresowana zrobieniem sieci w jego okolicy) "ma przyspieszyc" lacze. Generalnie transfer nie bedzie zbyt ciekawy. A tak w ogole to nie zdziwilbym sie gdyby tenze provider miał do siebie lacze 2 Mb i dzieli go na np 5 sieci lokalnych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Czy internet jest tani na zachodzie... hmm nie jestem pewny zwlaszca, ze duzo internautow kozysta z sieci osiedlowych 40-70zl albo dzieli sobie neo... Dwie uwagi: 1. Obiektywnie rzecz biorac dzielenie neostrady jest nielegalne, wiec nie ma co uzywac jej "podzielonego kosztu" do porownywania z oficjalnymi uslugami oferowanymi przez innych providerow. Jeżeli juz to DSL ktory jest ponad 100 zl/miesiac droższy ale mozna dzielic 2. Siec lokalna sieci lokalnej nie rowna. Kumpla wlasnie podpinają. Na 17 osob lącze 1 Mb (nie wiem jaki upload), w planach provider (jakas mala firma - jedyna zainteresowana zrobieniem sieci w jego okolicy) "ma przyspieszyc" lacze. Generalnie transfer nie bedzie zbyt ciekawy. A tak w ogole to nie zdziwilbym sie gdyby tenze provider miał do siebie lacze 2 Mb i dzieli go na np 5 sieci lokalnych... 1) Duzo nie wolno np masz dsl i jak nie bedziesz mial firmy lub stowarzyszenia tez nie wolno Ci go udostepnic ale nie o prawie lecz cenach mowimy ;). 2) Zalezy ile beda placic jesli po 100zl moze byc dobrze jezeli po 40zl to 17x40=680zl. Co za to mozna kupic kazdy wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 A ja mam teraz zajebiscie :D MAm wszystko za grsze.... Nie mam co prawda takiego łacza jak maja Szwedzi ale i tak jest niezle :) Gdyby tylko poprawila sie bezawaryjnosc to mam za przeproszeniem w .... to co zrobia firmy zachodnie u nas za tydzien czy za 10 lat :) Bo u mnei sie raczej nei zmieni.. chyba ze na lepsze :) A łącze mam z tpsa... (wolal bym z energetyki ale juz nei poradze.. :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 le jak by tpsa spuscila z dalszego okradania ludzi to mialbys jeszcze lepiej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOOJTAS Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 timm masz racje popieram to TEPSA CO TY Z NAMI ROBISZ!! OCZEKUJEMY NA JAKIS ODZEW OD TEPSY!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 lol ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 A ja modem juz szosty rok , sdi i neo od kilku lat brak warunkow do zalozenia :( (czytaj: brak spodziewanych zyskow) - tyle podan juz wyslalem a oni nawet nie kiwna palcem by cos zmienic Mam nadzieje ze za rok skonczy sie moje siedem lat nieszczescia i bedzie tylko lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Nie pozostaje zatem nic innego jak tylko Ci wspolczuc :(. Jak mieszkasz w malej miejscowosci to pewno nie predko sie przesiadziesz z tego modemu... (ewentualnie satelita zostaje, ale....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 tylko czekam, az w koncu sie przesiadziemy na jakiegos innego operatora..... ja jak mialem miec stalke to w ogole paranoja :? (ParanoiK - bez urazy ;)). w mojej dzielnicy dzialaja dwie firmy ktore zakladaja stalke. odpowiednio, po jednej stronie glownej (FBI s.c.) i drugiej (Proterians). Mieszkam po tej stronie, gdzie lacze zakladala firma Proterians..... nie chcialo im sie poscic do mnie 40m kabla (doslownie, taki kawalek, to moglem pociagnac na wlasna reke:!:). czemu :?: nikt nie wiem, nigdy sie nie dowiedzialem. na moje maile nie odpowiadali dlugi czas (prawie rok) i w lutym sie wkurzylem, zebralem ludzi i podpialem neo+ ;) .... ale czekam, az jakis zachodni operator sie do nas wprowadzi i zmniejszy oplaty za neta, zeby mozna sie bylo do niego przesiasc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Ehh no nie wiem czy tak latwo ktos wejdzie... Jak ludzie sa juz w jakiejs firmie czesto jest uwiazanie np 2 lata lub duza kara. Pozatym jak ktos buli 50zl i jest nie zadowolony nie wiem czy zaryzykuje wpisowe powiedzmy 300zl w nowej firmie i 40zl abonament. - Dlaczego ano dlatego, ze mozna utopic znow kase i bedzie to samo albo jeszcze gorzej... Dopoki duzy dostawca czytaj TelePies nie obnizy oplat za lacza typu Polpak nie bedzie dobrze w Polsce :(. My w krakowie mamy jeszcze cyfronet ale to jest oplacalne dopiero jak bierzesz 10Mbps - niecale 4000zl. Ale raczej samego cyfronetu nie wezmiesz bo maja kiepskie wyjscia na swiat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 wiecei ja korzystam w ,ultimedii i mam 128kb/s za 99 zl ale moj brat męczy ich wysyłajac maile aby zrobili jakies promocje cenowe na lato itp. zbierzcie sie i powysyłajcie tepsie kilka tysięcy takich maili to moze im sie znudzi wykorzystywanie ludzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Hmm... to już chyba będzie mailbombing ;] Ich serwery nie przetworzą takiej ilości ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 jak wysłałem ten post to mi własnie to przeszło przez myśl :) no to nich bedzie kilkadziesiąt, może ta to jakies skutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neos Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Nieda... tpsa ma nas w [gluteus maximus] i poki nie przycisnie jej jakas solidna konkurencja, to nic tego nie zmieni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...