Łukasz1234 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Witam, Jako, że nie siedzę w temacie komputerów za mocno, a naszła mnie ochota lekkiej poprawy mojego sprzętu komputerowego toteż postanowiłem napisać do Was i zapytać o pomoc i poradę. Sprawa wygląda tak: Chcę poprawić mój procesor (głównie) oraz kartę graficzną. I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy da się zamontować coś lepszego, co pasowałoby do mojej płyty głównej? Obecnie mam takie podzespoły: Płyta: MSI MS-7360 P35 Neo Procesor: Intel Pentium E5200 Grafika: ATI Radeon HD 4850 (512 MB) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Oczywiście że się da. Płyta obsługuje procesory z serii Core 2 Duo oraz Core 2 Quad a nawet Extreme. Jeśli masz odpowiedni BIOS to spokojnie obsłuży procesory z serii C2D. Wtedy możesz zmienić kartę na nieco wydajniejszą np HD 7770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 ile masz RAMu i jakiej częstotliwości są to kostki ? ogólnie samo OC e5200 by sporo dało - to niezły i niewymagający dobrych pamięci(bo wysoki mnożnik) procesor do kręcenia. Jak wymieniać to tylko na jakiegoś Quada - Q6600 lub Q8xxx - ale tu znowu kwestia - jaki masz zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...