lakus978 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Witam dysk mam wpięty pod SATA3:HD TUNE PRO 5 przu ustawieniu na 8MBREAD: MAX: 280MB/s, AVERAGE: 265MB/sWRITE: MAX: 312MB/s, AVERAGE: 290MB/sDaje takie wyniki, wydają mi się za niskie w porównaniu do testów w sieci. I parametrów jak ma ten dysk. Co może być tego powodem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Jakbyś jeszcze podał model płyty główne, czym robiłeś testy i na jakim systemie, to mielibyśmy o czymś rozmawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 (edytowane) System Windows 7 Home Premium 64bitPłyta Główna Gigabyte P67A-UD3P-B3Oprócz programu z pierwszego postu użyłem, ATTO DISK, i również wyniki o średnio 150mb/s słabsze od tych w testach. Może robię to przy jakiś złych ustawieniach więc proszę nakierować ;) wtedy wstawie screeny. Edytowane 16 Września 2013 przez lakus978 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 (edytowane) Na początku sprawdź w instrukcji, czy podłączyłeś dysk do portu SATA 6.0 Gb/s. Gigabyte P67A-UD3P-B3 ma tylko dwa takie porty, a cztery 3.0 Gb/s. Edytowane 16 Września 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 (edytowane) Sata 3_0 - OCZ SDDSata 3_1 - Seagate HDDWięc myślę że jest ok. Edytowane 16 Września 2013 przez lakus978 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 (edytowane) Czyli niby SATA 6.0 Gb/s wpięte. Dysk pracuje jako IDE czy AHCI? Wszystkie stery i soft do chipsetów Intela rozumiem poinstalowany? W BIOS nic nie majstrowałeś? Kabelki SATA skąd masz? Edytowane 16 Września 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Dysk testujesz jako dodatkowy, czy masz już na nim zainstalowany system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 System Windows 7 Home Premium 64bit Płyta Główna Gigabyte P67A-UD3P-B3 Oprócz programu z pierwszego postu użyłem, ATTO DISK, i również wyniki o średnio 150mb/s słabsze od tych w testach. Może robię to przy jakiś złych ustawieniach więc proszę nakierować wtedy wstawie screeny. Screen z AS SSD też by nam sporo powiedział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 Więc tak. Dysk pracuje jako IDE, ma to znaczenie do prędkości? Wszystkie sterowniki są, system porządnie zrobiony. Przewody usb używam oryginalne z kompletu, próbowałem na innym to samo. Nic w bios nie zmieniałem. Ram mam na 1333 ustawiony ale kości są 1600. Tak system jest na nim. Screen dodam po szkole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 (edytowane) Po przełączeniu na ACHI wyniki 10mb/s lepsze. Edytowane 17 Września 2013 przez lakus978 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 (edytowane) Poczekałbym na ocenę specjalistów od ssd, ale na moje oko wyniki dysku są dobre. W testach dyski są sprawdzane jako dodatkowe, na twoim jest system, który wciąż działa i obciąża dysk, zaniżając wyniki. Edytowane 17 Września 2013 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 Rozumiem twoja teoria może być prawdziwa, poczekam na odp ;) jakiś program do testu pod ubuntu? Może sprawdzę wtedy jaki wynik będzie jeżeli nie będzie używany SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 Zdecydowanie nie jest OK. http://www.techspot.com/review/597-budget-ssd-review/page3.html Dziwne że AS SSD nie wyświetla Ci rodzaju sterownika i informacji AHCI/IDE... coś mieszałeś ze sterownikami? Spróbuj najnowszego Intel Rapid Storage Technology Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Po przełączeniu na AHCI wyświetla te inf i pisze że jest ok. Nic nie mieszałem. Bios zresetowałem i to samo. EDIT: Po aktualizacji INTEL STORAGE to samo Edytowane 19 Września 2013 przez lakus978 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Nie no teraz jest lepiej, wcześniej wynik ogólny to 344 teraz 707. Dla zobrazowania podam ci wyniki mojego ocz Dodam, że dysk niesystemowy. Edytowane 19 Września 2013 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Po przełączeniu na AHCI wyświetla te inf i pisze że jest ok. Nic nie mieszałem. EDIT: Po aktualizacji INTEL STORAGE to samo Przecież teraz jest malina! 4k podskoczyło jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Rzeczywiście teraz git dzięki można zamknąć ! Edytowane 21 Września 2013 przez lakus978 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...