Skocz do zawartości
lakus978

OCZ VERTEX 4 - 64GB - ograniczony transfer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dysk mam wpięty pod SATA3:
HD TUNE PRO 5 przu ustawieniu na 8MB

READ: MAX: 280MB/s, AVERAGE: 265MB/s
WRITE: MAX: 312MB/s, AVERAGE: 290MB/s

Daje takie wyniki, wydają mi się za niskie w porównaniu do testów w sieci. I parametrów jak ma ten dysk. Co może być tego powodem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System Windows 7 Home Premium 64bit
Płyta Główna Gigabyte P67A-UD3P-B3

Oprócz programu z pierwszego postu użyłem, ATTO DISK, i również wyniki o średnio 150mb/s słabsze od tych w testach. Może robię to przy jakiś złych ustawieniach więc proszę nakierować ;) wtedy wstawie screeny.

Edytowane przez lakus978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli niby SATA 6.0 Gb/s wpięte. Dysk pracuje jako IDE czy AHCI? Wszystkie stery i soft do chipsetów Intela rozumiem poinstalowany? W BIOS nic nie majstrowałeś? Kabelki SATA skąd masz?

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System Windows 7 Home Premium 64bit

Płyta Główna Gigabyte P67A-UD3P-B3

Oprócz programu z pierwszego postu użyłem, ATTO DISK, i również wyniki o średnio 150mb/s słabsze od tych w testach. Może robię to przy jakiś złych ustawieniach więc proszę nakierować Dołączona grafika wtedy wstawie screeny.

Screen z AS SSD też by nam sporo powiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak. Dysk pracuje jako IDE, ma to znaczenie do prędkości? Wszystkie sterowniki są, system porządnie zrobiony. Przewody usb używam oryginalne z kompletu, próbowałem na innym to samo. Nic w bios nie zmieniałem. Ram mam na 1333 ustawiony ale kości są 1600. Tak system jest na nim. Screen dodam po szkole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekałbym na ocenę specjalistów od ssd, ale na moje oko wyniki dysku są dobre. W testach dyski są sprawdzane jako dodatkowe, na twoim jest system, który wciąż działa i obciąża dysk, zaniżając wyniki.

Edytowane przez Leon166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie nie jest OK.

http://www.techspot.com/review/597-budget-ssd-review/page3.html

Dziwne że AS SSD nie wyświetla Ci rodzaju sterownika i informacji AHCI/IDE... coś mieszałeś ze sterownikami?

Spróbuj najnowszego Intel Rapid Storage Technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi