osqa3214 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Witam Jestem w trakcie składania kompa,brakuje mi jeszcze grafiki, aktualnie mnie na żadną nie stać, ale kolega sprzedaje GeForce 9600GT 1GB ddr2, 256-bit (za 50zł) i tutaj mam pytanie czy ta karta starczy mi do gier typu: GTA IV, Skyrim, Killing floor. Podkreślam, że jestem okazjonalnym graczem i moge grać nawet na najniższych ustawieniach. I drógie pytanie czy zasilacz mi to wszystko uciągnie?? Specyfikacja:CPU: Athlon II X4 640 RAM: 8GB Zasilacz: Delta Electronics 400W GPS 400 AB A (5V+3,3V+12V1+12V2, nie może przekroczyć 335w)Mobo: ASUS M4N68T-M LEDysk: 250GB.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Odpuść sobie tą padakę na DDR2 , pamięć DDR2 ostro hamuje tą kartę .Już lepiej szukaj na allegro używek normalnych 9600GT DDR3 albo HD4670 , ew. mocniejsze karty w rodzaju HD4850 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) Jaka rozdzielczość monitora? Wersja ddr2 jest kastratem Ze skyrimem bez modów i w killing flor raczej da rade pograć. Tapatapatap i9001 Edytowane 3 Października 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykuk19 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Nie ma sensu grafiki na ddr2 brać już lepiej dołożyć 20 zł i kupić na przykład tą Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Nie ma sensu grafiki na ddr2 brać już lepiej dołożyć 20 zł i kupić na przykład tą Link Allegro Elektronika Komputery Obraz i grafika Karty graficzne Uszkodzone Idź stąd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Za 90-120zł kupisz 9600GT/8800GT na DDR3. http://allegro.pl/asus-pallit-8800gt-512mb-swietne-100-sprawne-i3598079264.html http://allegro.pl/geforce-8800gt-512mb-twintech-xt-oc-edition-i3600087269.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Problem w tym że ciężko trafić na sprawny egzemplarz który długo jeszcze pochodzi , sporo kart jest po piekarniku , te które jeszcze działają nie wiadomo jak długo podziałają . Generalnie seria 8xxx / 9xxx to przysłowiowe miny , w tej cenie i w tym przedziale wydajnościowym lepiej brać konkurencję - HD4670/HD5670 , HD4770 , HD4850/HD4870 itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) Na serię HD48X0 racze tezj bym uważał. Widać ich trochę uszkodzonych. Sporo pewnie po piekarniku. Do tego dochodzą referenty, które miały marne chłodzenie. Kolega kupił Sapphire HD4870 Vapor-X chyba jeszcze z gwarancją więc karta miała mniej niż 2 lata. Pochodziła u niego około roku głównie wyświetlając pulpit i musiała pójść do piekarnika. Edytowane 3 Października 2013 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Wiecie, to działa na takiej zasadzie, że jak chcesz coś kupić przy tak ograniczonym budżecie przy w miare normalnej wydajności to musisz się liczyć z tym, że było to dosyć długo eksploatowane. Ja ostatnio sprzedawałem 9600GT który był po wymianie gwarancyjnej i też był w dobrej cenie (130zł). To zależy od szczęścia. Te wyżej podane Radeony, owszem są podobnej wydajności ale już są cenowo o wiele wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanZ Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Budżet jest nieduży jak widzę, podobnie jak i wymagania odnośnie gier. Skoro mój mobilny GT620M pozwala grać w skyrima płynnie na niskich detalach, to GT9600 niezależnie od pamięci pewnie tym bardziej. Tu ma po taniości od znajomego i może sprawdzić czy karta jest na pewno sprawna. Zauważalnie lepszy sprzęt na allegro to wydatek 120zł+ i trochę w ciemno. Moim zdaniem nie jest to zły pomysł. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recble Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Mój stary leciwy 9600gt w rozdzielczości 1280x1024 spokojnie sobie radzi z grami typu skyrim, gta4, wiedźmin 2 czy tomb raider na średnich detalach (wyższej rozdziałki nie obsługuje mój stary monitor więc nie mogę się wypowiedzieć...). Jeśli znasz dobrze kolegę i wiesz,że nie sprzeda Ci zepsutej karty to bierz. W takiej cenie to wg mnie warto, a jak coś będzie nie tak z nią to łatwiej ją "zwrócić". 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 potwierdzam, też napierałem w skyrima z tym że wersją z DDR3 (oc 720rdzeń2000mem) , a z kupowaniem na allegro to wiadomo patrzeć na komentypewniaki, nikt raczej nie będzie ryzykował 100% pozytywnych dla zarobku 50zł na karcie, a sama 9600GT miała debiut w 2008r. to wiadomo że może być różnie z trwałością ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) GT240 GDDR5 ostatnio tanio chodzi, wydajnosć 9600 a troche nowsza ;p ale jak nie potrzebujesz fajerwerków to możesz brać ;p Edytowane 4 Października 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykuk19 Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Allegro Elektronika Komputery Obraz i grafika Karty graficzne Uszkodzone Idź stąd... sorki mój błąd nie spojrzałem ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...