Kamil--k5 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Witajcie Z góry przepraszam jeśli nie odpowiedni dział ale to mój pierwszy temat. A więc potrzebuje dysku zewnętrzenego .Dysk ma być głównie używany jako magazyn na dane/filmy i będzie podpięty do tv LG 42LA660S dysk musi być formatu 2.5 cala i nie mniej niż 1 tb.Znalazłem taki : WD My Passport 1TB USB 3.0 2,5 " WDBBEP0010BBK-EES Jak myślicie będzie dobrze współpracował z moim tv, nie będzie żadnych problemów? Chyba że znajdzie się coś lepszego do 300 zł? PS: zamierzam zamawiać w proline, macie jakieś doświadczenia związane z realizacją gwarancji w tym sklepie? Dziękuje za wszelkie porady i sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcins94 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Jesli dysk przenosny to tylko seagate backup plus albo WD My passport / WD my passport Ultra. Sam posiadam Wd my passport Ultra jestem bardzo zadowolony, swietna jakosc wykonania a Ultra daje dodatkowe mozliwosci w postaci chmury. P.s. co do wspolpracy z tv to bardziej zalezy to od TV. Edytowane 17 Października 2013 przez Marcins94 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil--k5 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Seagate skreśliłem na samym początku gdyż nie mam zbytnio zaufania do tej firmy po przeczytaniu sporej ilości komentarzy dotyczących awari tych dysków.Natomiast ten Wd my passport myślę że będzie dobrym wyborem. Co do tv to zwykłe pendrive czyta bez problemu tak że chyba powinien i tego twardzielka odczytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Akurat z 2.5" dyskami Seagate nie ma problemów. 3.5" wersje miewały dni wstydu ;) Też polecam Pasporta mimo wszystko. Używam ich dwóch z różnych generacji, sporo ich też poleciłem znajomym i klientom i nigdy nie słyszałem o ani jednym problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil--k5 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Nwm jak te 2.5" ale 3.5" nie cieszą się ostatnio zbyt dobrą opinia przez to do stacjonarki też biorę WD10EZEX .Ma dobre opinie i też go wszędzie polecają . Wracając do tematu to jeszcze się zastanawiam czy z tym moim tv nie będzie problemów bo dysk będzię głównie pod niego.Ale skoro czyta pendrive to i dysk też powinien śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Nie był bym taki pewny ,że dysk będzie działał bez problemu .Niektóre TV nie wyrabiają z zasilaniem przez USB (każdy pendrive będzie widoczny a dysk już nie). Ja zanim kupiłem tv wybrałem się z dyskiem do MM i tam sobie obadałem i niektóre modele LG czy samsunga nie widziały dysku (dawały mu za mało zasilania przez USB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil--k5 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 No właśnie i tu jestem w kropce nie mam za bardzo skąd załatwić takiego dysku żeby to przetestować. A co z dyskami 3.5" one mają własne zasilanie? Ten tv to dość świeży model więc w necie próżno szukać jakichkolwiek informacji . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) 3.5" powinien działać bez problemu(mają zasilacz). Możesz też kupić dysk wewnętrzny 2.5" i kieszeń wyposażoną w 2 porty USB wtedy prądu nie braknie. Edytowane 18 Października 2013 przez nalewator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil--k5 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 3.5" średnio mi pasuje właśnie przez ten zasilacz i wymiary,potrzebuje czegoś kompaktowego .Z tą obudową dobry pomysł np ta by mogła być : http://allegro.pl/obudowa-hdd-sata-2-5-usb-3-0-pentagram-freezone-i3607118081.html . Ma dodatkowe zasilanie .Myślę jeszcze żeby skoczyć do MM i jak będzie mój LG to przetestuje jakiś dysk 2.5" pod nim. Dzięki za sugestię ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...