Skocz do zawartości
montemax

Komp dla córki (zastepca dowódcy WOT) 4200zl

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tylko pogratulować fajnego bajtla. Jeśli nie będzie nic podkręcane można zastanowić się nad tańsza płyta na H87, a zaoszczędzone pieniądze dołożyć do ssd v300 ale w wersji 120gb bo 60 to naprawdę mało. Tapatapatap i9001

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Córka będzie grała tylko w WoT czy coś jeszcze ?

Bo I5 i GTX760 to trochę za dużo dla samej gry , karta OK ale procek to na wyrost , max. w tym przypadku bym dał Pentium G3220 .

Jak nie planujesz OC to odpuść sobie dodatkowe chłodzenie procka , obecne boxowe jest w miarę dobre - nie to co kiedyś miał Intel .

Ew. jak to ma być ogólny komp to warto brać tańszego I5 4440 - 100 mhz niżej taktowany a  ~40 zł tańszy . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... Corka ma 16 lat i gra obecnie tylko w WOT ale wiadomo ? Ja sam gram na sprzecie który obecnie ma 6 lat wiec podmienie jej za pol roku conieco :-) tym bardziej, że fundusze na nowy komputer przesłała moja była ... A płytę doradzili mi znajomi z TSa, też gram w wota tyle, że w innym klanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak reyden pisze, i5 4440 to obecnie lokalne optimum w tej strefie. I odpuść sobie dodatkowe chłodzenie. gdyby faktycznie było za głośno, dołożysz, ale raczej nie będzie.

Edytowane przez adashi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi