Sunbeach Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Witam was! Pisałem już tutaj kilka razy odnośnie złożenia tego mojego sprzętu i wiele odpowiedzi i rad było mi przydatnych dzięki czemu udało mi się już w większości ułożyć co będę kupował jednakże mam jeszcze kilka dylematów i chciałbym się teraz nimi z wami podzielić oczekując rzetelnych odpowiedzi Dokładnie chodzi o Monitor, Pamięci, Obudowę, Dysk HDD, Kartę Dźwiękową. 1. Monitor: Mam upatrzone 2 modele czyli Asusa MX239H i Samsunga S24C750P (który lepszy?) ale mój dylemat tutaj polega na tym, czy brać 23/24 czy 27 cali ponieważ te modele mają rozdzielczości 1920x1080 i czy np gdy chciałbym brać te 27 cali nie byłaby to za mała rozdzielczość jak na taką wielkość? Są modele po 2000zł które mają tą rozdzielczość dużo wyższą, ale nie chce wydawać aż tyle na monitor. 2. Pamięci: Tutaj na pewno będę brał 2x8GB i chciałbym wziąć z wyższą częstotliwością czyli 2133 MHz, ale które wybrać? Słyszałem że G.Skill są najlepsze? Które byście brali? 3: Obudowa: Wybrane przeze mnie to Corsair Graphite 600T i Fractal Design Define R4. To na co patrzę to przede wszystkim CISZA, 3 wentylatory w środku i na panelu przednim wejścia USB 2.0 oraz 3.0 po 2-3 takie. Co polecacie? 4. Dysk HDD: Jeśli chodzi o dysk to pojemność 2TB i zastanawiam się między Seagate Barracuda a WD Black o którym słyszałem że jest dużo szybszy? Który wybrać bo wiem że Seagate'a jest też kilka modeli. 5. Karta Dźwiękowa: Od kilku dobrych lat mam Sound Blastera X-Fi Xtreme Gamer z głośnikami Logitech Z-2300 i pomyślałem sobie o jakieś lepszej karcie, ale czy ona dałaby jakiś lepszy efekt? Z nowości widziałem Sound Blaster Omni Surround 5.1. Ale czy to jest lepsze? Słyszałem że karty Asusa są dużo lepsze - Rog Xonar Phoebus Solo czy Xonar DX ale to prawda? Która karta byłaby lepsza od mojej i czy warto brać? I to by było na tyle Czekam na wasze odpowiedzi i rady, ale takie rzetelne Pozdrawiam wszystkich! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Po co drugi raz zakładasz temat o tym samym . Wszelkie odpowiedzi uzyskasz w tamtym temacie , o ile już nie uzyskałeś odpowiedzi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...