KAX_ Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Panowie mam "mały" problem, pytałem już kiedyś o to w temacie HD6850 ale odpowiedzi nie otrzymałem więc ponawiam tutaj Problem występuje u mnie od dłuższego czasu. W niektórych grach po jakimś czasie grania robi mi się czarny ekran. Blaszak się nie zawiesza i pomaga minimalizacja do W7 i po ponownej maksymalizacji okna obraz pojawia się z powrotem. Czasem tez w windowsie wywali w oknie powiadomień komunikat "sterownik ekranu przestał odpowiadać bla bla bla" nie wiem czy to ma jakiś związek z powyższym. Sterów przerobiłem już kilka różnych wersji bo dzieje się tak u mnie już od ponad roku. Ostatnio nawet przy okazji przesiadki na SSD stawiałem nowy system z najnowszymi sterami i nadal to samo. Czasem mogę pograć kilka godzin, a czasem co kilkanaście minut czarny ekran. Karta nie kręcona, katowanie w furmarku przechodzi bez problemu. Tylko w niektórych grach jest problem (na szybko to Wiedźmin 2, którego przez to do dzisiaj nie ukończyłem oraz z nowszych Call of Juarez Gunslinger). Nie mam kompletnie pomysłu co może być grane. Karta na gwarancji niby mogę odesłać ale jak znam życie wróci z serwisu Gigabyta jako "sprawna" ;] Jakieś pomysły? Edytowane 1 Listopada 2013 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Podbij napięcie na GPU?Bo wysypujący sterownik to kwestia taktowania przy za małym napięciu/przekręconych pamiątkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Ten model gigabyta GV-R685OC-1GD jest tak ułomny, że nawet nie można zmieniać napięcia dlatego tez karta śmiga na seryjnych taktach, które są lekko fabrycznie podniesione. Edytowane 1 Listopada 2013 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Chyba przekroczyłem próg ultra trzeźwości: Seryjne które są fabrycznie podniesione? W końcu jakie masz taktowania? AMD czy Gigabyte'a OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Seryjne tzn. z takimi standardowo chodzi karta w wersji OC od Gigabyte'a, GPU 820MHz i pamięci 1050MHz. Zwykła wersja bez OC w nazwie miała 775/1000 o ile dobrze kojarzę. Edytowane 1 Listopada 2013 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 KIedyś mignęło mi właśnie narzekanie na jakiegoś Gigabyte'a OC że jest słabo stabilny i bez reklamacji/modowania biosu na wyższe napięcia jest qpa... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Wgrywanie innego biosu chyba nic nie da bo ZTCP w tej wersji gigabyte zastosował inny kontroler napięcia. Trixx niby daje możliwość podniesienia napięcia z 1.1 na max 1.15 ale od razu sypie krzakami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Oddaj na gware, nic z tym nie zrobisz. Sam miałem takie same objawy jak miałem pierwszego 6850 od msi, wer oc, następna nie sprawiała takich problemów. Nakręć najlepiej film jakby były wąty i poka w serwisie. Udokumentuj, poszukaj info na stronach (google, 6850, black screen) ze to powszechnie występujący problem w pewnych modelach kart i tyle. To że się wyłącza u mnie spowodowane było złym kontrolerem napięc dla memów, zapodawał za mało zdaje się...juz nie pamiętam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Ok dzięki Panowie po weekendzie będę odsyłał na gwarancje zobaczymy co na to powie serwis gigabyte :) Edytowane 1 Listopada 2013 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugii Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Oddaj na gwarancję, ja miałem podobny problem z moim GTX 660 od MSI. Obraz nagle znikał, robił się albo czarny, albo kolorowy (fioletowy, zielony, biały), dzwięk się zacinał i najczęściej konieczny był restart. Czasem wywalało do pulpitu z informacją, że sterownik odzyskał sprawność po błędzie itd. Na gwarancji wymienili na sprawną i tyle. U mnie było o tyle "lżej", że puszczenie Fire Strike Demo gwarantowało BSoDa. U ciebie niekoniecznie z tego co widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...