KarmazynowyPrzypływ Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 WItam. Złożyłem sobie wstępnie następujący zestaw PC pod lga 1150 CPU: i7 4770K Cooler: Thermalright HR-02 Macho B/W MOB: Asus A Z87 A GPU: Asus 670 Direct Cu. 2GB HDD: SSD Kingston Hyper X RAM: 8GB/16GB? Patriot Viper Black Mamba 2400 Mhz Buda: Fractal Design Chciałbym poprosic o ocene bardziej doświadczonych użytkowników. Co zmienic/zamienic aby optymalnie wykorzystac s 1150. Komputer potrzebuje do grafiki/video rendering. Naczytalem sie ze i7 bedzie lepszy niz i5 do tego typu zadań. Sporo renderuje w HD więc procesor musi byc i7, to jedyna opcja jaką bym chciał. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 HyperX zamień na Plextor M5S lub SandDisk Ultra Plus i7 rzeczywiście jest najlepszym wyborem do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Będziesz podkręcał? Ta kartę już posiadasz czy masz zamiar kupić? Jeśli chcesz ją kupić to w jakiej cenie? Oprócz grafiki będziesz używał komputera także do gier? Edytowane 4 Listopada 2013 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarmazynowyPrzypływ Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Prawdopodobnie tak, ale myślę, że na razie mi taki zestaw wytrzyma przez jakiś czas bez podkręcania (mam nadzieje). W większości praca z oprogramowaniem graficznym, ale nie powiem, że nie pogralbym sobie w coś, lecz nie jest to jakimś priorytetem, bo kierował bym się wtedy tylko w i5. Karte już kupiłem za 1052 zł. Nową z gwarancją. A PSU to SF 650W 80+ Gold. też nowy Sprzedawca odnośnie karty graficznej powiedział mi że jak będzie mocy (nie wiem w czym) brakowało to w SLI 670 tego Asusa i wtedy jest to bardzo mocne połączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Jak już chcesz brać mobasa Asusa, to spójrz w stronę Z87-Plus: http://www.morele.net/plyta-glowna-asus-z87-plus-z87-ddr3-sata3-usb3-pcie3-0-s-1150-atx-z87-plus-581786/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...