KomputerowiecPC Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Witam posiadam 8gb ramu wczoraj jescze pokazywało że mam 8gb ramu a dzisiaj sprawdziłem i tylko pokazuje 4gb ramu czemu tak jest ???????????????? system jaki mam to win7 home premium 64 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Może zaj*bali jedną kość? 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KomputerowiecPC Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Może zaj*bali jedną kość? Wszystkie kości są nawet sprawdzałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 adashi, +1 dla Ciebie za poprawę mojego humoru. :) Co do tematu, to może trochę więcej szczegółów? Jaki komp (laptop, PC), jakie flaki? Próbowałeś uruchamiać kompa na jednej tylko kości (po objawach przypuszczam, że masz dwie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KomputerowiecPC Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Intel i3 3,30 ghz 3220 karta graficzna Gigabyte HD7850 1GB 256 PCI-E GDDR5 płyta główna MSI B75A-G43 ram Kingston HyperX 2x4GB DDR3 zasilacz FSP Fortron Raider 550W dysk HDD 500gb WD blue Windows 7 home premium 64 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 A bios ile ramu pokazuje? Wykrywa obie kości? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) Napisz czym sprawdzasz dostępność ramu. Zrób clear CMOS Biosu (najlepiej wyjmij bateryjkę z płyty głównej na ok 30 sekund). Jak dalej będzie widziało jedną kość to sprawdzaj pierw jedną w tym samym slocie i odpal kompa. Potem drugą w tym samym slocie i odpal. Jak nie będzie obrazu i dziwne dźwięki wyda obudowa znaczy że kość mogla paść. To się czasem zdarza. Jak obie osobno będą działać to próbuj jedną przełożyć na inny slot. Można też spóbówać wgrać nowy bios do płyty głównej. Edytowane 13 Listopada 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KomputerowiecPC Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 A bios ile ramu pokazuje? Wykrywa obie kości? bios pokazuję 4gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...