Skocz do zawartości
Niedzwiedz001

Zmiana karty graf - 900-950 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Obecnie posiadam taki zestaw : 

||| .:MoBo:. MSI Z77A-G45 .:CPU:. i5-3570K Cooled by ThermalTake Contac 29 .:GPU:. Gigabyte HD7870 OC Version WindForce III .:RAM:. Crucial BallistiX 8GB 1600MHz CL9 .:HDD:. Seagate 1TB SATAIII 64MB .:DVD-RW:. Asus DRW-24B5ST .:CASE:. SilentiumPC Brutus 410.:PSU:. OCZ ZS 550W .:LCD:. LG IPS234V-PN .:KEYBOARD:. Microsoft Wired Keyboard 600 .:MOUSE:. A4Tech X748 .:MOUSEPAD:. A4Tech X7-500MP .:HEADPHONES:. Sennheiser HD201 |||

Planuje przesiadke na inna karte graficzna, maksymalnie w cenie 950 zł. Troche typów juz mam, ale metlik w glowie jak nigdy. 

1. Radeon 7950 - uzywana

2. Radeon 7970 - uzywana

3. GTX 760 

To moje typy, z tym ze 7970 w tej cenie sa tylko GB i to w Rev. 2.1 wiec zablokowany voltage, a to mocno ogranicza ich mozliwosci OC.

Ktora opcja bedzie lepsza ? Planuje zmienic karte kiedy wyjda te oparte na 20nm, choc jezeli nie bedzie mi to dane, byloby milo gdyby karta ktora teraz wybiore byla dluzej zywotna :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jaki sens jest zmieniać podkręconego HD7870 na 270X?

Masz podkręconego HD7870, który jeszcze ma gwarancję. Poczekaj na 20nm albo celuj w coś półkę wyżej od kart, które wymieniłeś jeśli chcesz odczuć  wzrost wydajności.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi