xmyszon Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Witam! Chciałbym zasięgnąć opinii szerszej grupy ludzi na temat zestawu komputerowego który sobie poskładałem. Co o tym myślicie? Jakieś sugestie? Komputer jest głównie do gier, stawiam tutaj na grafikę. Przewidywana cena miała się zamknąć w 4500, prawie mi się udało Link do zestawu Serdecznie dziękuje za opinie i uwagi Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajayeti Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Jeśli będziesz kręcił procesor (co zakładam, skoro decydujesz się na i5 z 'K'), to potrzebujesz coolera.Możesz zaoszczędzić na ramach - bierz najtańsze 1600MHz, różnicy w grach nie poczujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmyszon Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Procesor planuje kręcić, ale jeszcze nie teraz, wtedy dokupię cooler. Chcę takie a nie inne RAMy, bo w przyszłości planuje dokupić kolejne 8GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kparczenski Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Te ramy to naprawdę pomyłka. Nie ma sensu tyle na nie wydawać, Po za tym będziesz miał problem z zakupem pasującego chłodzenia jeśli chcesz w przyszłości dokupić kolejne ramy. Będziesz miał pierwszy slot zajęty bardzo wysoką kością co koliduje z dużą ilością chłodzeń na rynku. Rozumiem, że masz jakiś dysk na zasoby bo oprócz ssd nie uwzględniłeś żadnego dysku w zestawie Propozycja ode mnie http://www.morele.net/inventory/info/66jkBY/ w tym momencie zostaje ci jeszcze trochę kaski i możesz sobie kupić jakieś chłodzenie np http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fortis-he1225-spc043-309589/ Wiekszy cooler od tego do tej obudowy się nie zmieści albo będzie ledwo na styk Przemyśl jeszcze monitor bo za tą cenę nie oferuje niczego specjalnego są 200 zł tańsze o tej samej specyfikacji Edytowane 4 Stycznia 2014 przez kparczenski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmyszon Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Po przeczytaniu wielu testów i recenzji dokonałem małych zmian :) Proszę o ocenę : klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Coś niedokładnie przeczytałeś testy. Zmień tego H87 na Z87 jeśli chcesz kręcić procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak23 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Na H87 tez podniesie takty. Widzialem testy jak krecili na nim i5 4670k do 4,6 GHz a na takiej Z87 do 4,68 nie wiem czy to duzo zmieni ale jak na moje oko to nie ;)Sent from my KFTT using Tapatalk 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gacek18 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dołóż 16 zł do MSI z87-G43. Pamięci weź tańsze, i tak nie poczujesz różnicy. Dysk SSD weź Plextora. Za parę złotych więcej masz monitor 27" AH-IPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dasti Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Płytę główną zmień a asusa-z87 cena prawie ta sama a płyty asusa są bardziej trwałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmyszon Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dołóż 16 zł do MSI z87-G43. Pamięci weź tańsze, i tak nie poczujesz różnicy. Dysk SSD weź Plextora. Za parę złotych więcej masz monitor 27" AH-IPS. Czemu ta płyta główna? Czemu Plextor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gacek18 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Płyta bo ma niższe temperatury przy OC. Plextor bo nie ma sensu przepłacać za dysk który a 8GB mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Gacek18 przynajmniej podaj o jaką AH-IPS Ci chodzi, bo nie widzę tu tańszej wersji. xmyszon jak będziesz kręcił to warto dołożyć do nie jakieś chłodzenie np.Raijintek EreBoss A co do monitora to poleciłbym ci Eizo FS2333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gacek18 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Chodziło mi o ten monitor http://www.morele.net/monitor-led-philips-274e5qsb-608077/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Pod taki zestaw...nie no to lekka przesada. Jak kupuje cie karte tej klasy to już lepiej mieć i również monitor w tej klasie. Bo przeciwnym wypadku nie widzę tu sensu. Ale to już moja opinia...więc mnie nie bijcie! Edytowane 7 Stycznia 2014 przez tyranxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmyszon Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Co myślicie o karcie MSI GTX 770 Lightning? Lepiej/gorzej niż Asus? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Porównywalnie. Lightning się troszke lepiej podkręca. Weź tańszą 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmyszon Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Dalsze kombinacje. Proszę o ocenę. Zmiana sklepu, RAMu i Mobo. co Wy na to? link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...