MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Witajcie forumowicze PurePC Niech Was nie zmyli moja ranga na forum, laikiem nie jestem Chciałbym złożyć sobie sympatyczną maszynkę do gier i nie wiem co wybrać: Moje wymagania są takie: -GPU nVidia w SLI ,ale nie koniecznie -CPU Intela -każda gra na ultra w minimum 60FPSach -cichy -wysoka wydajność w syntetykach Zastanawiałem się nad dwoma zestawami ,a mianowicie: -LGA 2011: -i7 4930K -Asus Rampage IV Extreme -4x4 GB RAM Corsair Vengeance PRO 1866 MHz -2x Jakikolwiek GTX 770 + Bloki wodne -2xSSD Corsair Neutron GTX 120GB RAID 0 -2xHDD WD Red 2TB RAID 0 -Corsair AX 1200W -Corsair Obsidian 900D -LC -LGA 1150: -i5 4670K -Asus Maximus VI Extreme -4x4GBCorsair Vengeance PRO 1600 MHz -1x GTX 780Ti -2xSSD -2xHDD -Corsair AX 80W -Corsair Obsidian 900D -LC Na pewno wyjdzie taniej LGA 1150, ale też zajmuję się amatorskim renderingiem i animacjami 3D, więc co wybrać ? Sprzęt oczywiście będę podkręcał + będą 2 układy LC - jeden dla CPU na chłodnicy 360mm i drugi dla grafik też na 360mm i pytanie - jaka pompka będzie do tych układów najcichsza. Edytowane 24 Stycznia 2014 przez MrDyskSSD 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam, Czy opłaca się czekać z zakupem nowej grafiki do premiery kart nVidia Maxwell ? Wygląda na to ,że to będą tylko odświeżone Keplery. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poston2000 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) ja polecam zestaw na LGA 2011 Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Poston2000 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Rozwiniesz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Do syntetyków 1 zestaw, do grania 2 zestaw. W 1 zestawie 1200w zasilacz będzie się nudził... Wystarczy ci i to z zapasem 850-900w (będzie konkret zapas). Do 2 zestawu tak samo 650w (z gold, platinum jak lubisz płacić) będzie też z zapasem sporym. Na twoim miejscu finalnie kupiłbym 1 zestaw (zawsze lansik na LGA 2011 ;0). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zaraz moderator wyjmie swoją szklaną kulę i przepowie Ci, jakie będą Maxwelle, które jeszcze nie wyszły i których wydajności nikt jeszcze nie zna. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 OK, czyli zestaw nr 1 wygrał :) jakie pompki będą do tych układów najcichsze ? Już chyba nie na temat, ale przydałaby się porada, najlepiej link pompki w cooling.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Piszesz, że laikiem nie jesteś, a jednocześnie wymyśliłeś sobie raid0 na dane. Czy Ty masz chociaż pojęcie, jak bardzo ryzykowne jest coś takiego (no chyba, że lubisz muzykę i filmy z jitterem oraz zepsute archiwa)? Płyty główne - znalazłeś po prostu najdroższe, jakie mogłeś i tyle. Szkoda kasy... Raid0 na dyskach SSD? To już lepiej po prostu wziąć jeden dysk 256 lub 512GB - macierz pomogłaby Ci głównie w transferach liniowych. Miałeś kiedykolwiek styczność z WC (nie mówię tu o toalecie na dworcu :P)? 6 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Wiem co to RAID ,napisałem przez pomyłkę 0 zamiast 1 na klawiaturze numerycznej ,przy HDD miało być RAID 1. Poczytaj sobie o tych płytach głównych to zrozumiesz dlaczego je wybrałem. Mam na koncie 2 komputery z LC i wypróbowane pompki DCP 2.2 i 4.0 - za głośne. Przypominasz mi pewnego trolla z innego forum. 1 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Z pompek na twoim miejscu z tego co tutaj w galeri WC i innych forach widzę. Dobrym wyborem byłby Swiftech"MCP355" z elektroniką 18watt (chyba Toshiba). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opinie ma dobre, no to w takim razie mam już wszystko wybrane Dziękuję ,temat do zamknięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! 6. Zabrania się zakładania wątków o tym samym zestawie komputerowym w innych działach. 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Gdzie ja niby coś takiego zrobiłem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam, Czy opłaca się czekać z zakupem nowej grafiki do premiery kart nVidia Maxwell ? Wygląda na to ,że to będą tylko odświeżone Keplery. Zapomniałeś, gdzie to pisałeś? 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) 6. Zabrania się zakładania wątków o tym samym zestawie komputerowym w innych działach. Ekhm. Edytowane 24 Stycznia 2014 przez MrDyskSSD 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Skończ żartować. 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Sam doczytaj regulamin, napisane jest "o tym samym zestawie komputerowym", tam nie było nic o tych zestawach z tego tematu. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) ale to można wyciągnąć z kontekstu. Poza tym dział Karty graficzne nie służy do zakładania wątków z pytaniami z serii co kupić. Wiem co to RAID ,napisałem przez pomyłkę 0 zamiast 1 na klawiaturze numerycznej ,przy HDD miało być RAID 1. ta, jasne Poczytaj sobie o tych płytach głównych to zrozumiesz dlaczego je wybrałem. Oświecisz nas? Wracając do tematu W jakiej rozdzielczości masz zamiar grać? Jeśli coś więcej niż 1920x1080 to zapomnij o stałych 60FPS na max detalach w każdej grze kupując 770SLI/780Ti. ale też zajmuję się amatorskim renderingiem i animacjami 3D, więc co wybrać ? Odpowiedz sobie na pytanie czy jest sens do tego kupować zestaw na 2011. I sprawdź czy programy, których używasz wykorzystują więcej niż 4 rdzenie i czy zysk z tego jest warty dopłaty do droższego zestawu. Edytowane 24 Stycznia 2014 przez andrew777 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Dobra koniec, po co ja się tu w ogóle rejestrowałem ?! To była tylko strata mojego czasu, gorszego forum niż ten szajs nie znam. Żegnam. 1 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...