Miazga82 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam, Powiedzcie mi, czy jest jakiś dobry sposób na usunięcie plomb gwarancyjnych z karty graficznej, tak aby można je było przykleić bez szwanku w razie potrzeby? U mnie na grafice są to malutkie plomby przyklejone na główki śrub od chłodzenia. Czym to potraktować żeby odeszły i się nie podarły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 Moje same odpadły po roku "ze starości". :P Możesz próbować je podgrzać, ewentualnie pobawić się z czystym spirytusem i próbować zneutralizować klej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 Tia tylko spirytus zetrze nadruki, a rok czekać aż same odpadną, to zły pomysł. Prędzej ogłuchnę a karta padnie z przegrzania ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 To może inaczej - zakładam, że chcesz zmienić chłodzenie/pastę. W takim razie albo zrobisz to zgodnie z warunkami gwarancji (w serwisie), albo też tracisz tę gwarancję. Pytając się nas o to, jak sprawić, by można było ruszyć plombę tak, by nikt tego nie spostrzegł, to jak pytanie o to, jak oszukać producenta. Sam jestem przeciwnikiem zakazu demontażu coolera, ale niestety kupując produkt, trzeba pogodzić się z warunkami licencji/gwarancji itp., no chyba że są niezgodne z zapisami prawa w danym kraju. A patrzyłeś, czy producent Twojej karty nie pozwala na zdjęcie coolera? Niektóre firmy nie są temu przeciwne. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...