sts Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) Witam, sprzęt: Monitor Dell U2713HM (który posiada 4 portowy hub usb 3.0) ASRock Z87 EXTREME4 (bios najnowszy) Be Quiet! Pure Power BQT L8-CM-530W OS Windows 8 System świeżo zainstalowany, update sterowniki ze strony asrock. Po podłączeniu huba monitora do portu usb płyty głównej (z tyłu, pod port usb 3.0) wszystkie urządzenia podpięte pod usb 2.0 i 3.0 (mysz, klawiatura pendrive) zaczynają świrować włączają sie i wyłączają na przemian i nie da sie korzystać z myszy/klawiatury (system nadal sprawnie działa). Po wyłączeniu pc (przyciskiem power na obudowie) i odłączeniu kabelka usb od płyty ponownym włączeniu pc żadne usb nie działa w systemie (W8). Natomiast klawa i mysz działają w uefi. Dopiero reset ustawień uefi do domyślnych przywraca działanie usb pod systemem. Hub działa bez problemów jesli podepnę go do portu płyty głównej usb 2.0. Hub monitora w celach testowych podłączony pod inny pc z portem usb 3.0 działa bez zastrzeżeń (wiec to chyba nie wina monitora tylko usb w płycie gł.) Edytowane 12 Marca 2014 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 A testowałeś te złącza USB3 z płyty na innym sprzęcie? Ponieważ wszystko wskazuje na to, że to właśnie one są tu wadliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 Złącza usb 2.0 i usb 3.0 z tyłu komputera jak i z przodu (obudowa Fractal Design Arc Midi R2) działają normalnie (dobrze) z myszą/klawąpenkieszenia usb 3.0 (która to ma krótki kabelek). Przewód dostarczony z Dellem Ma około 1,5 metra długości, niestety w chwili obecnej nie posiadam takiego przewodu (krótszego) w celu podmiany i sprawdzenie aczkolwiek jak pisałem w innym pc z usb 3.0 na tym org. kabelku działa wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NieleK Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Mam ten sam problem z innym monitorem della. Nowy PC, nowy monitor Dell u2414h z hubem (ten sam kabel łączący), zawiesza inne urządzenia. Bios aktualny. Płyta główna MSI Z87-G55. Nie wiem co z tym zrobić. Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Ja wpinam huba della w port USB 3.0 ale od intela i mi działa bezzarzutu może wpinacie go do jakiegoś asmedia i stad problemy. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Moze ktores urzadzenie jest walniete. Ja dostaje bluescreena podlaczajac stara irde w locie. Edytowane 30 Czerwca 2014 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...