Katohaikara Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Witam, w momencie gdy chciałem podłączyć aparat wyskakiwał mi komunikat nie rozpoznano urządzenia (błąd 43). Spróbowałem na drugim komputerze i było wszystko bez zarzutów. Problem w tym że teraz nie działa na żadnym i nie wiem co mam zrobić. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Sprawdź na innym kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Niestety nie mam innego, popytam znajomych. Może jakieś inne powody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Uszkodzona karta pamięci. Fakt, że na wyświetlaczu aparatu zdjęcia są dobrze wyświetlane nie wyklucza karty. Na samym końcu uszkodzony aparat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Próbowałem także z bez karty i nic. Dziwi mnie to że początkowo na moim komputerze nie działało a na brata było wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Podłączasz do front panela, czy do gniazd na płycie? Jeżeli to pierwsze, to sprawdź to drugie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Jak wyżej . Sprawdź czy wykryje aparat podpięty do tylnych portów , najlepiej sprawdź wszystkie porty w kompie . Tylko aparat ma problemy czy inne urządzenia USB też - szczególnie podpinane pierwszy raz . Jak potrzebujesz zgrać tylko zdjęcia to możesz kupić też czytnik kart - kosztuje nie wiele a masz często sporo większe transfery . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Tylko czytniku w płycie używam. Reszta urządzeń działa sprawnie. Zdjęć dużo nie robię więc na transferach mi nie zależy, chciałbym po prostu to jakoś naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Musiał byś sprawdzić czy to kwestia sterowników czy jednak problem z kablem/portami . Swego czasu miałem sytuację że komp nie chciał wykrywać nowo podpiętych urządzeń USB ( nie zależnie czy to były dyski , pendrive , telefony/aparaty itp. ) . Instalacja sterowników kończyła się nie powodzeniem Urządzenia które zostały kiedyś choć raz podpięte z reguły działały . Problem rozwiązała reinstalacja systemu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...