patryk.mk1 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Witam w niedziele mialem nieprzyjemna sytuacje, rano podczas gdy pracowalem wylaczyli mi prad, po kilku godzinach gdy wrocilem do domu wlaczylem PC system sie zaladowal (8.1) nie moglem odpalic zadnego programu wiec uruchomilem ponownie lecz, system juz nie chcial sie zaladowc. W instalatorze systemu, partycja byla cala wolna, gdzie przedtem bylo zajete okolo 750 GB, niestety pomylilem partycje (mialem podpiete 2 podobne dyski, ta sama firma ta sama pojemnosc) i zaczalem instalowac system na tej ktora "sie wyczyscila" po chwili anulowalem. Czy istnieje szansa na odzyskanie danych? Probowalem juz cos zdzialac w roznych programach testdisk, easeus, i kilku innych lecz mi nie pomogly Easeus podzielil mi dodatkowo dysk na 4 partycje 1 - 850 GB 2 i 3 po 1.5mb 4 - 77 GB Wczesniej byla tylko jedna 931 GB na ktorej byl postawiony system. Dsyk to Seagate 1TB ST31000523AS Baracuda 7200.12 Mozecie mnie jakos naprowadzic, czy wgl. da sie cos zdzialac Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Nie wiem czy już nie pomieszałeś tymi programami, może być trudniej odzyskać. Get Data Back - bardzo skuteczna aplikacja, zwykle daje rade. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Jeżeli dane na dysku nie zostały w znacznym stopniu nadpisane to większość jeżeli nie wszystkie da się odzyskać.Programy do naprawy wybrałeś dobre, działałeś nimi wg jakiegoś tutoriala czy samemu?Spróbuj np: http://traxter-online.net/testdisk-photorec-odzyskiwanie-danych/http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step#A_partition_is_still_missing:_Deeper_SearchWażne, żeby na dysku z utraconymi danymi nic nie było zapisywane, nawet nie świadomie, dlatego profilaktycznie jeżeli ów dysk jest wyświetlany w "Moim komputerze" usuń mu ścieżkę/literę z zarządzaniu dyskami i działaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.mk1 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 zawsze wg jakiegos poradnika. menadzer wykrywal dysk, w moim komputzerze go nie wyswietlalo, lecz po kilku dzialaniach byl juz wyswietlany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.mk1 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 Get data back dał rade :) testdiskiem robilem juz na poczatku wg. pierwsze linka i wlasnie nie wychodzilo mi to zbytnio.. ;/ Dysk poszedl w MHDD i musze przyznac ze calkiem "zdrowy" - mam do chyba 4 rok. Pzdrawiam wszystkich, dziekuje za naprowadzenie - Temat do zamkniecia 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...