Skocz do zawartości
maluszek

Zewnętrzny tuner TV - jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zaqpić jakiś w miare tani tuner tv. Zdecydowałem sie na zewnętrzny, bo nie chce mieć problemów z przerwaniami i zaburzać niezmącony przepływ powietrza nad kartą graficzną :D .

Stąd moje pytanka:

1. Czy externale chodzą na tych samych chipach co internale?

2. Mam UPC i gdzieś w starym wątku czytałem, że nici z dekodowania C+?

3. Znalazłem na allegro coś takiego:

http://allegro.pl/show_item.php?item=14352124

- warte to cokolwiek?

4. Może ktoś mi poleci jakiś konkretny model na usb - wiem, idę na łatwiznę :D .

Pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna rada, nie kupuj zew. tunera :)

Dokładnie, a najlepiej olej kablówkę i kup sobie kartę DVB, polecam Technisat SkyStar2 (około 300zł). Jeśli nie masz czaszy i konwertera to wyjdzie trochę więcej, ale będziesz bardzo zadowolony, ponad 1000 kanałów niekodowanych i kodowanych w różnych systemach (satelity Astra + Hotbird), w tym kilka XXX oraz nasz cały pakiet Polsat-u.

Zobacz np. http://www.physd.amu.edu.pl/~dareks/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lechoo:

nie mam miednicy i konwertera, wystarczy mi to co kablówka daje (i tak TV oglądam raz na sto lat).

Xon:

czemu nie zewnętrzny? z wewnętrznymi jak czytałem są same problemy. W zasadzie nie mam specjalnie wielkich wymagań, tylko tyle, żeby w miare sensownie odtwarzał obraz i jakiś logiczny soft miał. Jak nie odkoduje mi C+ to się nie zmartwie. Byle problemów nie stwarzał.

Pozdro

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto ci powiedział że z wewnetrznymi są problemy. Mam tuner i jeszcze nigdy z nim problemów nie miałem a korzystałem z niego na 2 płytach głównych. Co do dekodowania C+ w UPC to da się to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...