Skocz do zawartości
PanRafall

Podkłada pod mysz [100 zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Szukam podkładki pod mysz Logitech G700. Budżet to coś koło 100 zł, ewentualnie mogę coś dopłacić, oczywiście wolałbym coś tańszego, jeśli jakość będzie na dobrym poziomie. Chciałbym, żeby podkładka była średnio śliska (tak, żebym mógł ją kontrolować), ale tez nie chce żeby stawiała duży opór. Dokładność, wytrzymałość też wchodzi w grę. Ważne też, żeby nie zdzierała ślizgaczy oraz dobrze jakby była duża, bo to zawsze to lepiej jak jest mniejsza. Jak za dużo wymogów to niepotrzebne wykreślić. 
Moje propozycje to: 
Ale to są podkładki polecane od kolegów, którzy jakimiś ekspertami nie są, dlatego pisze na forum.

+ nie wiem czy to może się przydać ale gram na 1400 DPI oraz domyślnej prędkości wskaźnika w Windows (podajże 6/11). Aha no i myszka i podkładka ma służyć głównie do gier i prac typowo komputerowych, czyli przeglądanie neta, bo tam najwięcej się kilka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, także o 
- Razer goliathus speed edition lub control edition

Ta qck wydaje sie dobra, ale goliathus także, więc wybiorę miedzy nimi pewnie.
Czekam na jakieś opinie, propozycje. Niech się ktoś się jeszcze wypowie. 

@edit
Aha no i zapomniałem o tym, że Logitech g700 jest laserem, czyli szmacianki odpadają, a qck jest chyba taką szmacianką?
To mam jeszcze 2 propozycje pod laser:
- SteelSeries 9HD http://www.ceneo.pl/5193317
- Roccat Alumic     http://www.ceneo.pl/13233762 

Nie mam pojęcia co wybrać :(
Edytowane przez PanRafall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Same nowe propozycje. Każdy poleca swoją podkładkę, co w sumie jest logiczne, więc teraz zadam pytanie która z tych jest po prostu najlepsza.

Razer Podkładka pod mysz Goliathus Alpha L - Control

Razer goliathus speed edition

ROCCAT Taito Shiny Black Gaming Mousepad

SteelSeries 9HD

Zowie Gear G-TF Speed

Zowie P-RF GAMIND

Zalman MP1000

Roccat Sense Meteor Blue 

SteelSeries QcK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że masz nadal zbyt mały wybór, poszukaj może czegoś jeszcze...

Od tygodnia szukasz podkładki, nie mogąc się na nic zdecydować niczym stereotypowa kobieta w sklepie z ciuchami. Sprawdź sobie, jaka wielkość Ci najbardziej odpowiada, czy wolisz gruba/cienką, czy bardziej zależy Ci na małym oporze itp i weź taką, która odpowiada tym kryteriom. Kupujesz podkładkę za kilkadziesiąt złotych, a nie dom na całe życie za 1mln.

Aha, i jeszcze jedno: ci, którzy mówią, że szmacianki nie do lasera, to chyba jeżdżą myszkami po wełnianym swetrze.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.morele.net/podkladka-zowie-g-tf-big-soft-surface-mousepad-speed-version-g-tf-speed-version-504245/

Za miesiąc minie rok od momentu, od kiedy posiadam tę podkładkę z tą myszką jaką podajesz.

Zero problemów, zero zużycia podkładki, musiałem tylko wymienić ślizgacze, bo miałem oryginalne, a te sa takie sobie.

Jeśli wcześniej działałeś na szmacie typu QCK to z początku wyda ci się mega śliska, ale szzybko się przyzwyczaisz.

Nie będzie jednak tak się ślizgać jak masło na szkle.

Mycie bez problemów (ale nie prać).

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi