Bieniu;) Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Jade z Hubertem na obóz harcerski. Jedziemy jeszcze na kwaterke, tzn przygotowac teren pod obóz. Moze ktos wie co się tam robi :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 nie obraz sie ale skałutem sie bbylo , jak sie mialo 12 lat......... czy nie czas powierzyc ta paleczke jakiemus mlodziakowi ??? :lol: bedziesz zapieprzal z lopata i kopal doly pod namioty zebyscie nie poplyneli , robil kible polowe ze slomy :lol: ogolnie wtopiles z ta "kwaterka" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Na "kwaterkach" trzeba tak jak pisał beton - przygotować cały obóz. A wieczorem uchlać się :D A tak w ogóle jakoś nie lubie zhr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Na kwatercę się z.a.pierdala aż pot po tyłku leci. Nie chcę cię straszyć ale jest naprawdę ciężko. Co do okopywania namiotów to :lol: . Ogólnie na kwaterce robi się wszystko. Od wycinania żerdek piłą spalinową ,poprzez wyładowywanie sprzętu z tirów , budowę wszystkich urządzeń ( kuchnia , umywalki ,sanitarki, brama główna , ew. pomost ) i dużo , dużo więcej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 No, ale mozesz im urządzić obóz pracy i wywiesić na bramie napis Abeit Macht Frei :D A tak serio - wpakowałeś się w nice shit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ciekawe że zawsze koło obozów harcerskich zawsze leży najwięcej zurzytych gumek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ciekawe że zawsze koło obozów harcerskich zawsze leży najwięcej zurzytych gumek :wink:a myslisz, ze do czego oni je uzywaja :?: :P jako lapki na komary :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ciekawe że zawsze koło obozów harcerskich zawsze leży najwięcej zurzytych gumek :wink:a myslisz, ze do czego oni je uzywaja :?: :P jako lapki na komary :PA skąd wiesz że akurat nie do tego :wink: . Tych chłopców też jakiś komar może napaść od tyłu :wink: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Zaliczylem ZHP i ZHR (w tej kolejnosci) imho duzo lepszy jest ZHR :) Ladniejsze mundurki i wogole ciekawszy program :) Kwaterka to bardzo fajna sprawa. Mozna naprawde wiele sie nauczyc. Nie tak wiele osob moze powiedziec ze zbudowalo w kilka osob/ kilka dni male miasteczko na 100 pare osob (ahhh stolowka ze stolem na wysokosci 3 metrow :) i prycze na linach bujane, wlasna siec telefoniczna.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Harcerstwo - to mi przypomina nastoletnie lata. Nigdzie tak się nie ubawiłem jak na obozach harcerskich - Inne życie. Poza tym to bardzo dobrze zorganizowana społeczność. Jak sobie wsponę czasy harcerstwa, to autentycznie się uśmiecham. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Jacek_36: Zgadzam sie w 100% :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 z tymi kwaterkami to roznie bywa, sa stanice gdzie jest niewiele pracy bo maja juz zaplecze sanitarne i w zasadzie to tylko rozbijasz namioty. ja bylem w takiej sytuacji gdzie na obozowisku pozostawał na zime stelarz od kuchni wiec troche roboty bylo ale wiekszosc samopoczucia zalezy od zalogi i przede wszystkim szefa kwaterki . wiec jesli jedziesz z niezla ekipa to przy okazji ciezkiej pracy niezle sie ubawisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Oboz przy stanicy to nie oboz :) 0 zabawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Ile Ty masz lat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 wlasnie wrocilem z obozu po 25 dniach! bylo zajefajnie.duuuzo nowycego doswiadczenia, splywy kajakowe, jazda na stopa do Gdanska i innych miejscowosci.zwiedzanie, kfaterka;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Współczuję wam wszystkim.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Czemu - też to przeżyłem i polecę każdemu takie doświadczenie - brata też już wkręciłem.. Jest to znacznie lepsza wersja koloni.. (to jeszcze zależy kto taki obóz organizuje). Ja należałem do drużyny ZHR- u i wszystko było wspaniałe... Jak miło powspominać. Same kwaterki to inna sprawa - ale, ktoś to musi zorganizować.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 to zes sie wkopał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 tez kiedyś byłem harcerzem gdy byłem jeszcze młody, ale kiedy to było, jakieś 12-13 lat... dawno temu...ale wtenczas mi sie podobało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniu;) Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Już wrociliśmy!!! Dokladnie 25 lipca:)) Ale dopiero mi starzy neta wlączyli!! Bylo cudownie!!!! Trzeba bylo uwazac na komary, zmije i inne, ale jakos poszlo... Kwatera - cięzka ale OK reszta códmiód;)) kajaki, namioty, Gdańsk, Malbork, Toruń, rowery, kupa ludzi i SZWEDKI;))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...