Skocz do zawartości
KvM

Komputer dla gracza?

Rekomendowane odpowiedzi

Poniżej przedstawiam "opinię" jaką dodałem na serwisie benchmark.pl

Zamieszczam ją tutaj, bo obawiam, że tam nigdy się nie ukaże (musi przejsć przez jakiego tam "moderatora" - czytaj cenzora).

"Przeczytałem tytułowy artykuł w Waszym serwisie. Od dłuższego czasu już widać, że "jedyny słuszny" procesor dla Was to procesor firmy intel. W artykule Komputer dla gracza jednak przesadziliście. Nie dość, że do testów została wzięta płyta z jakimś efemerycznym, kompletnie niepopularnym chipsetem Nvidii (już Oni zadbali żeby nie działo to z kartami ATI ;-) ) to jeszcze w momencie napotkania kłopotów zamiast wymienić płytę (bo dla mnie skoro nie działa po zainstalowaniu poprawnie wszystkiego to znaczy, że jest uszkodzona) po prostu zostawiacie tą sprawę i rekomendujecie intela. Po drugie nie bardzo rozumumiem zasadności porównania Athlona XP 1600+ z P4 1600MHz. Te cyferki przy procesorach AMD nie odnoszą sie przecie do wydajności P4, ale do wydajności Athlona na starym rdzeniu! Jeśli porównujemy całe platformy to powinniśmy porównywać zestawy o pododbnych cenach. Porównanie powinno więc być (aby miało jakieś cechy obiektywności) na płycie z chipsetem KT266A (tak samo jak 845 ten chipset nie jest już liderem wydajności) oraz Athlona XP 1800+-1900+. Kolejne zastrzeżenie - dlaczego podkręcaliście tylko procesory intela? AMD się do tego nie nadaje? Takie można odnieść wrażenie...

Przy odrobinie dobrej chęci mógłby to być na prawdę dobry artykuł...

KvM

P.S. Bynajmniej nie uważam, że P4 1,6A to zły procesor - w pewnych zastosowaniach jest niezastąpiony, ale do gier w tej cenie można znaleźć lepszą ofertę."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem ten artykuł jest dobry tylko te problemy sprzetowe z zestawem AMD XP - ciekawe dlaczego :?: :?: odniosłempodczas czytania wrazenie ze problemy z platformą AMD sa czesto spotykane , natomiast do zestawu z P4 nie mozna było sie przyczepic . Czy artykuł mozna uznać za stronniczy :wink: . Miłej lektury .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu Intel opłaca,przepłaca,nadpłaca AMD żeby ludzie kupowali Pentaki

i żeby Intel miał kase na kolejne nadpłaty.

to moje zdanie o firmie Intel podobne mam o Micro[gluteus maximus]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazyliscie ile ostatnio bylo akcji PRO-INTEL na benchamrku? :)

Wywiady ,odpowiedzi na listy (buehehehe bosh gdybyscie to czytali ,czasy komuny sie przypominaja i ich niezastapionej propagandy) ,a ile bylo nagrod ufundowanych od Intela.I obraz staje sie jasny :evil:

Osobiscie nic do P4 1.6A nie mam ,ale mam do benchmarka ostatnio.Smutne.

ps.Tak apropo ,Intel ruszyl z olbrzymia akcja propagandowa ostatnio (znaczy siem ,khem, reklamowa :wink: ) ,ponoc idzie w to 1Mld zielonych... z czegos cena P4 sie bierze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...