Dr.Crash Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 chcę dokupić drugiego HDD, i wpadło mi w oko cosik takiego: HDD 120.0 GB SEAGATE Barrac.7200.7 S-ATA interfejs Serial-ATA 150 - RPM 7200 obr/min bufor 8MB model ST3120026AS. chcialbym sie dowiedziec czy warte jest to inwestycji, czy moze cos z innej polki? jakas alternatywa? z gory dzieki za pomoc. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ja bym wzial. Mialej juz kilka Seagate'ow i z zadnym nie mialem problemu. Mam teraz B7 i jest bardzo cicha, wrecz nieslyszalna. Mysle ze biorac ten dysk nie bedziesz zalowal. Jedyny bol to 12-miesieczna gwarancja. Nie wiem jak to jest z tym SerialATA... :?: Pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 A moja Barka głosna jak cholera... :/ Ta z 8MB Cache nie bedzie zlym rozwiazaniem, jednak ja bym sie na twoim miejscu powaznie zastanowil nad Maxtorem rowniez 8 mb, szybki jak diabli a przy tym w miarę cichy. :) . Nie wiem tylko czy warto teraz pakowac w SATA, i tak w przypadku tego dysku nie wykorzystasz predkosci przesylu jaka oferuje SATA, to raz, a dwa, niedlugo ma wyjsc nowa generacja tego standardu. Lepiej chyba zainwestowac w cos na zwyklej szmacie ale o wiekszej pojemnosci... :? Pozdrooffka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 bierz, jak chcesz lepszego to polecam ibm (ale troszkę kasy byś musiał dołożyć :) ), ta barracuda jest całkiem spoko i cena w miarę dostępna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 a masz na plycie glownej wejscie Serial ATA??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 bierz, jak chcesz lepszego to polecam ibm (ale troszkę kasy byś musiał dołożyć :) ), ta barracuda jest całkiem spoko i cena w miarę dostępnahehe dobre sobie :D, a tak serio wzioł bym sobie też barake od zawsze miałem sigejta i jak raz do mnie kumpel przyszedł z Caviarem to myśłaem że traktor mi po domu jedździ a baraki sa tanie ciche i szybkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 (...)Barka głosna jak cholera(...) (...)Maxtorem (...)w miarę cichy(...) Twin, to co napisales - mija sie calkowicie z moim doswiadczeniem. Baraki to sa w "miare ciche", a Maxtory "glosne jak cholera"... Sam nie wiem co mam teraz myslec... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 (...)Barka głosna jak cholera(...) (...)Maxtorem (...)w miarę cichy(...) Twin, to co napisales - mija sie calkowicie z moim doswiadczeniem. Baraki to sa w "miare ciche", a Maxtory "glosne jak cholera"... Sam nie wiem co mam teraz myslec... Musze to sprostowac nieco ;) Troche wyolbrzymilem to "glosna jak cholera" ale w porownaniu do "czworki" jest glosna i wyraznie slyszalna. Natomiast Maxtor kumpla chodzi podobnie jak moj barak. Nie jest to jakis baaardzo glosny i dokuczliwy dzwiek, ale jednak jest i dziwie sie troche glosom ze nowa 7200.7 jest nieslyszalna... :? Powiem tak: zawiodlem sie i wkrotce chyba zmienie ten dysk na cos szybszego a przy tym o podobnym natezeniu halasu. :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Moge sie przylaczyc do opinii, ze: B.7 jest prawie nieslyszalna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 mam MAXTORA 80GB z 8MB cache bardzo szybki i cichy , jedyna wada troche sie grzeje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mondo Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 podepne sie do pytania w imieniu kolegi kupil WD 120 GB, i ma tez starszego maxtora cos kolo 60gb przeinstalowalem system na 120 60 podpialem jako slave pod nagrywarke jak to dobrze polaczyc? czy jezeli podepne na jednej tasmie maxotra 60gb i cdrw to dysk zwolni mi do ata 33 czy bedzie hulac jako ata 133 czy moze lepiej podpiac dwa dyski na jednej tasmie na razie tego maxtora mam na kablu ata 33.. i kopiowanie dysk dysk idzie calkiem sprawnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 podepne sie do pytania w imieniu kolegi kupil WD 120 GB, i ma tez starszego maxtora cos kolo 60gb przeinstalowalem system na 120 60 podpialem jako slave pod nagrywarke jak to dobrze polaczyc? czy jezeli podepne na jednej tasmie maxotra 60gb i cdrw to dysk zwolni mi do ata 33 czy bedzie hulac jako ata 133 czy moze lepiej podpiac dwa dyski na jednej tasmie na razie tego maxtora mam na kablu ata 33.. i kopiowanie dysk dysk idzie calkiem sprawnie Ja bym zrobil tak: :? IDE1 - dysk systemowy (master) IDE2 - dysk nr.2 (master), cdrw (slave) Wszystko oczywiscie na tasmie 80 zylowej. AD. Jesli podlanczasz na tasmie 40 zylowej to zwolni, jesli na 80 to bedzie pracowal na ATA100/133 (napewno ten caviar ma 133? :roll: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ostatnio przesiadlem sie z BIV 40GB na BV 80GB i pomimo tego ze obie maja ta oslone od spodu (seashield czy cus :? ) to jednak BV jest traktorem w porownaniu do IVki, znacznie glosniejsza, wyraznie slyszalna :( Coraz glosniejsze te seagate`y... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...