R.i.P. Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 The Woodsman - Fabuła oparta została na sztuce Stevena Fechtera. Jej bohaterem jest skazany za pedofilię mężczyzna (Kevin Bacon), który wychodzi z więzienia i pragnie rozpocząć nowe życie. rewelacyjne ukazanie portretu psychologicznego (wiadomo kogo), jednakze jak dla mnie konczy sie tak nijak, dlatego 3+/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Hostage - 7.5/10 - Fajny film z Brucem Willisem, moznma obejrzec.Właśnie obejrzałem, daje taką samą ocenę, fajny filmik, nie żałuje czasu spędzonego przed nim B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 The Assassination Of Richard Nixon film o czlowieku, ktory ma dosc zycia i pracowania w klamstwie, chce zaczac zyc uczciwie. niestety jest to jednostka samotna, o ktorej z gory wiadomo ze poniesie kleske, ale jednak ma nadzieje i wykonuje swoj desperacki plan...po to by zostac zauwazonym -5/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 The Assassination Of Richard Nixon film o czlowieku, ktory ma dosc zycia i pracowania w klamstwie, chce zaczac zyc uczciwie. niestety jest to jednostka samotna, o ktorej z gory wiadomo ze poniesie kleske, ale jednak ma nadzieje i wykonuje swoj desperacki plan...po to by zostac zauwazonym -5/5 1362011[/snapback] no kurcze i chyba będę musiał go zaraz obejrzeć jak mówisz, że dobry B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Alfie - 10\10 Jude Law pokazał klase!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Ze starszych rzeczy polecam Morderstwo Pierwszego Stopnia - absolutna rewelacja! http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=1055#1055 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) A ja odnosnie Zatoichiego , fiml jak najbardziej dobry, czytaj dobra historia, ale zabawne sa efekty specjalne, ta krew :mur: :mur: mogli sie bardziej postarac. Oczywiscie nie przeszkadza to w obejrzeniu calego filmu, ale niektorych moze smieszyc :wink: Z komedii to Wysyp żywych trupów niezla angielska komedia, naprawde milo sie ogladalo, i czasami nawet smialo :wink: Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) obejrzałem tego nixona, maks 5/10, nuda się wylewa prosto pod nogi, nic ciekawego według mnie... <_< Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) obejrzałem tego nixona, maks 5/10, nuda się wylewa prosto pod nogi, nic ciekawego według mnie... <_< 1362328[/snapback] hehe :rolleyes: Hostage - znowu brus łilis jako glina? typowy film akcji, duzo strzelania i pomyslow jak tu sie przedostac do wroga, imo -3/5 Assault on Precinct 13 - zacytuje tu pewnego zioma: "to sie morfeusz nie spisal", 2/5 Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 wczoraj oglądałem Krąg2 w kinie, filmiki dobry, daje 7,5/10 można zobaczyć, ale bez rewelacji, natomiast świetnie zapowiada się amerykańska wersja dark water, która latem pojawi się w kinach B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 The ring 2 - polecam, warto zobaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 The Ring 2 - tresc ta sama, efekty 2x lepsze i efektowniejsze, napiecie wzrasta-opada-wzrasta-opada-wzrasta +4/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Mindhunters ( Łowcy umysłów) - Taki troche psychologiczny, ciekawy z zaskakujacym zakonczeniem. 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ring 2 .. dobra kontynuacja jedynki, scena w łazience mnie zamiotła. 7\10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Siła strachu 8,5/10 dla mnie prawie rewelacja Wesele 9/10 były sceny gdy tarzałem sie na podłodze, choc troche przejaskrawiony Mechanik 7/10 ja oczekiwałem wiecej hehe wczoraj odkurzyłem sobie Kingsize 11/10 !!! pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 The Grudge - na poczatku nudy ale pozniej juz calkiem straszy. Swietnie nie jest, ale jak na horror z amerykanska gwiazda w roli glownej, to jest (bardzo?) dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 No bardzo dobrze to na pewno nie... Mało widziałes filmow, skoro "Grudge" Cię straszył. W tym filmie napięcie budowane tylko na zasadzie "coraz glośniejsza muzyka i potem BUUU". Poza tym jest calkowicie zerżniety z Ringu - moja ocena: 4+/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 No bardzo dobrze to na pewno nie... Mało widziałes filmow, skoro "Grudge" Cię straszył. W tym filmie napięcie budowane tylko na zasadzie "coraz glośniejsza muzyka i potem BUUU". Poza tym jest calkowicie zerżniety z Ringu - moja ocena: 4+/10 1366789[/snapback] popieram klątwa to ocena max 4+/10. oglądałem ring2 i dla mnie całkowicie żadna rewelka :/// Pkraktycznie wogóle nie straszny klimat może z 40% z orygoinału.... ehh czekam na nowy DARK WATER bo stara wersja podobała mi się bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 No bardzo dobrze to na pewno nie... Mało widziałes filmow, skoro "Grudge" Cię straszył. W tym filmie napięcie budowane tylko na zasadzie "coraz glośniejsza muzyka i potem BUUU". Poza tym jest calkowicie zerżniety z Ringu - moja ocena: 4+/10Ja bym ci poradzil przeczytanie calego posta... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Wiesz co? Już nie pierwszy raz przekonuje sie na tym forum, ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem albo z czymś innym :lol: . Chociaż teraz to nawet nie wiem co Ci sie znowu nie podoba, gdyż nawet nie podwazyłem tego co napisałeś - wszak sam postawiłes questionmark po słowie "bardzo". Więc w czym problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ja mam problemy? rofl Masz jakas straszna potrzebe wywyzszenia sie i pokazania wszystkim, ze jestes lepszy. Eeech, nie moge znalesc emotki 'loser', a przydalaby sie teraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 nawet w temacie o filmach potraficie dym zrobić ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ja mam problemy? rofl Masz jakas straszna potrzebe wywyzszenia sie i pokazania wszystkim, ze jestes lepszy. Eeech, nie moge znalesc emotki 'loser', a przydalaby sie teraz... :lol: Fajnie sie z toba dyskutuje :lol: Moze wyjaśnisz mi (nam), dlaczego uważasz, iż nie przeczytałem twojego posta do końca? Gdybym jeszcze sie z toba nie zgodzil, to moglbym wyjasnic sobie twoje zachowanie tym, ze nie przyjmujesz do wiadomosci, ze ktos moze nie zgadzac sie z twoim zdaniem. Ale przeciez ja tylko odpowiedzialem na pytanie postawione w nawiasie! Chyba, ze to bylo pytanie "retoryczne" i spodziewales sie wyłacznie odpowiedzi w stylu: "tak, faktycznie był bardzo dobry" albo "100% racji, lepiej bym nie opisal tego filmu" etc :lol: Ciekawe, czy chociaz raz doczekam sie od ciebie sensownej odpowiedzi (moze jakies argumenty?) czy też znowu obrzucisz mnie paroma wyszukanymi infektywami :lol: Ps. Czy ktoś z tu obecnych rozumie o co mu właściwie chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Napisalem, ze jest dobry, jak na hollywodzki siepacz, z gwiazdkami w roli glownej... A, ze najezdzasz na mnie drugi raz nie rozumiejac o czym pisze to juz nie moja wina... A piszac "calkiem straszy" mialem na mysli to, ze mozna czasem zrobic "och" jak monster krzyknie "buu" :| . Co w wiekszosci hollywodzkich horrorow nigdy nie ma miejsca (vide "13 duchow"). No ale najwidoczniej "malo widzialem" jak mnie glupie "buu" straszy :| . Widac nie te nerwy co u ciebie, normalnie czlowiek skala :| . EOT bo mnie nudzisz strasznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 No popatrz, ja (w przeciwieństwie do ciebie?) oglądałem "Klatwe" w kinie i jakoś ANI RAZU sie nie przestraszyłem, ponieważ ten film jest schematyczny i przewidywalny do bólu. Jeżeli nie widzisz schematu, według którego jest zrobiony to właśnie świadczy o tym, ze mało filmow widziałes. Grudge opierał sie niemal całkowicie na Ringu, ale nie dorownał mu nawet w połowie. @Jin* "najezdzasz na mnie ble ble ble" Wskaz mi z łaski swojej, w ktorym miejscu na ciebie "najechałem". Ja tam widze, ze poki co narazie tylko ty mi ubliżasz nazywając "looserem" itd. @ "No ale najwidoczniej "malo widzialem" jak mnie glupie "buu" straszy" Dokładnie tak. Ktoś siędzący w tych klimat przewidzi wszystko, czym Klątwa probowała straszyć - dosłownie każda scene, zerżnietą nota bene z innych filmow (scena w łazieńce żywcem wyjęta z Dark Water, podobnie scena z windą). @ "EOT bo mnie nudzisz strasznie..." Chciałem przypomnieć ci tylko, ze sam zacząłeś, wiec jeśli liczyłes ze nie zareaguje to n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 The Phantom of the Opera - ponad 2godzinny musical potrafi zmeczyc, zwlaszcza ze 90% tekstow jest spiewanych, jednakze posiada on swoj specyficzny klimat (kto lubi takowe klimaty na pewno bedzie wiedzial ocb), a muza jest rewelacyjna +3/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ja "Upiorowi..." daje mocne 7/10, szkoda tylko, ze głowny temat muzyczny podchodzi pod dicho :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Więc tak: Z podniesionym czołem - The Rock (czy jak mu tam) i prawie wszystko jasne. Fani Stevena Segala i Jeana Clauda van Damma będą całkowicie usatysfakcjonowani. Jedyna rzecz w tym filmie, która daje do myślenia to to, że w stanach wybory przeprowadza się nawet na stanowisko szeryfa - ludzie sami decydują kto będzie ich chronił. Droga do zatracenia - wreszcie obejrzałem i szczerze mówiąc wolę oglądać właśnie takie nieco starsze filmy na poziomie, niż taką tandetę jak teraz robią (w większości przypadków). Naprawdę godny polecenia. One missed call - no i właśnie nie wiem co o nim sądzić. Dla tych, którzy nie słyszeli/nie widzieli to japoński film w stylu klątwy, czy ringu. Powiedzmy, że można go obejrzeć. Enigma - bardzo pozytywne zaskoczenie. Ten film to kawał dobrej roboty, a myślałem, że będą to jakieś dokumentalne nudy. Na szczęście wszystko jest dobrze zbalansowane - sensacja, romans i wydarzenia historyczne. Na początku trochę się nie kleji, ale później fabuła wciąga na dobre, aż do samego końca. Naprawdę polecam. Teraz trochę o kaszance: Payback lub Paycheck (już nie pamiętam, polski tytuł to zapłata) - w niczym nie pomaga udział Bena Aflecka i Umy Thurman, tudzież nienajniższy budżet. Film po prostu bez polotu, gdzie na dodatek zmarnowano dwa dobre pomysły: szpiegostwo przemysłowe połączone z wymazywaniem pamięci (coś a'la Johnny Mnemonic) i co można zrobić mając maszynę pokazującą przyszłość. :) Alone in the dark - uffffff. Alien vs Predator jest o całą klasę lepszy od tego filmu. Niestety, mimo udziału Christiana Slatera jest to typowa hollywoodzka kiszka na miarę Żołnierzy Kosmosu, ale można upaść jeszcze niżej, bo widziałem też kawałek: Dracula 3000 - miałem ochotę wyłączyć go tuż po tym jak zobaczyłem jak według twórców filmu będą w przyszłości wyglądać aparaty tlenowe. Autentycznie - brechtałem się z 5 minut jak zobaczyłem tandetnie przerobione maski dla płetwonurków w kosmosie. Wytrzymałem jeszcze 15 minut tych bredni i dałem sobie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OL1 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) A Co powiecie o The Ring 2 japońskim?? Opłaca sie ogladac czy lepiej odłozyc na bok i ogladac amerykańską wersje tego filmu?? Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez OL1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Amerykańskiej jeszcze nie widziałem, ale japońska to straszna kicha:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...