Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko Martwicę, możesz podać dwa pozostałe tytuły?? :D I pomyśleć że Jackson zaczynał od takich filmów a skończył na ekranizacji megahitowej trylogii Tolkiena :)

Nie no daj spokoj - co ja jestem? Wpisujesz 'Jackson' na filwebie i masz;] No ale dobra, powiem Ci, ale zeby mi to bylo ostatni raz:> Pozostale dwa filmy to 'Bad Taste' i 'Meet the feebles'.

A "Zły skręt" IMO da się obejżeć, całkiem przyjemny, swoją drogą jak oglądałem go drugi raz z kumplami którzy jarają zioło to złapali niezłą śmiechawę jak zobaczyli polski tytuł ;)

Owszem, da sie obejrzec, ale po co? :lol:

imo lepiej se przejechac nozem po czole i posypac sola niz ogladac ten film... juz hide and seek jest lepsze...

lol, pokazales klase :lol:

Tozsamosc (Identity) jest bardzo dobra - jeden z nielicznych filmow, ktorych zakonczenia nie udalo mi sie przewidziec (ale nie z tego powodu uwazam, ze jest dobra, zeby nie bylo). Ogolnie ciekawy film, zaskakujacy, dobrze zrealizowany. Poziom aktorstwa moze troche szwankuje, ale jest klimacik. 7.8/10

Jeszcze lepszy niz tozsamosc [;

1520522[/snapback]

O tak, powinienes zostac naczelnym recenzentem w jakiejs fachowej gazecie:>

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tozsamosc (Identity) jest bardzo dobra - jeden z nielicznych filmow, ktorych zakonczenia nie udalo mi sie przewidziec (ale nie z tego powodu uwazam, ze jest dobra, zeby nie bylo). Ogolnie ciekawy film, zaskakujacy, dobrze zrealizowany. Poziom aktorstwa moze troche szwankuje, ale jest klimacik. 7.8/10

Taa, meczace sa te twoje flamy wiesz? A, ze nie udalo ci sie przewidziec kto 'zabija'... Jakos z bratem nie mielismy problemow sie tego domyslec. Pomysl nawet dobry ale kiepsko wykonany, po godzinie nudzi niemilosiernie, zreszta pisalem juz o tym tutaj dawno temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sin City - qrw* oceniam ten film na 6/6 !!!! niesamowity porazajacy klimat, bohaterzy debest, a najbardziej roXuje Kevin ktory pozera ciala kobiet.

1521198[/snapback]

zgadzadzam sie w 100%, ale najfajniesza postacia w sin city jest Marv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatni samuraj z tomem cruisem jam ud daje 10/10

1521504[/snapback]

ostatni samuraj dla mnie tez 10/10! Film just super high-end!

szkoda że spora część dzisijeszych filmów to film na szybko ,- bo akurat jest popyt na rynku

Rozumie ktos po jakiego CH,,,a, zrobili tak kiepski Krag2? albo boogumena czy chocby poleskiego PITBULA.. ehh kurde :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatni samuraj, 10/10, high- end, daje do myślenia.. aż strach czytać, przecież to pompatyczny holywódzki western, nie mający nic wspólnego z kultura Japonii czy samurajów, takich filmów jest na pęczki. Biorąc pod uwagę konwencie to np. 7 Lat w Tybecie miażdży ten film, a jak chcecie obejrzeć film o samurajach to zobaczcie Gohatto albo coś Kurosawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatni samuraj, 10/10, high- end, daje do myślenia.. aż strach czytać, przecież to pompatyczny holywódzki western, nie mający nic wspólnego z kultura Japonii czy samurajów, takich filmów jest na pęczki. Biorąc pod uwagę konwencie to np. 7 Lat w Tybecie miażdży ten film, a jak chcecie obejrzeć film o samurajach to zobaczcie Gohatto albo coś Kurosawy

1521785[/snapback]

Hoolywodzki western? Nie ma nic wspólnego z kulturą Japoni? :) OK, panu podziękowali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1521785[/snapback]

Ja sie akuarat z tym zgodze, spodziewalem sie czegos wielkiego a to zwykla "hollywódzka mega produkcja"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:wink: to co napisałem było przesadzone( celowo zresztą, tak jak ocena 10/10), ale to nie zmienia faktu że przedstawienie samurajów żyjących według swojego kodeksu jest zbyt płaskie, za dużo tam pompatycznych nastrojów w stylu honor i ojczyzna, za duży jest wpływu amerykanów na film który ma opowiadać o historii Japonii, takie moje odczucia, fanem szczególnym Japonii nie jestem, ale wole obrazy piękniejsze i bardziej głębokie.

No ale cóż takie są gusta jak mam obejrzeć film o samurajach wole zapuścić coś twórców japońskich zrobionego w klimacie gatunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatni samuraj dla mnie tez 10/10! Film just super high-end!

szkoda że  spora część dzisijeszych filmów to  film na szybko ,- bo akurat jest popyt na rynku

Rozumie ktos po jakiego CH,,,a, zrobili tak  kiepski Krag2? albo boogumena czy  chocby poleskiego PITBULA.. ehh kurde :angry:

1521648[/snapback]

Nie miałem okazji zobaczyć Pitbula, ale ponoć miał być niezły ;>

Możesz coś więcej napisać dlaczego jest do 'd' ? Jakieś argumenty potwierdzające proszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moge sie powstrzymac wiec pisze Wam szybko o co chodzi :D

Bylem dzisiaj na premierze w londynskim kinie Odeon. Film jest po prostu swietny. Efekty specjalne powalaja na kolana. Historia jest pokazana idealnie. Spielberg odwalil kawal dobrej roboty. Dawno nie widzialem rownie dobrego i wciagajacego filmu. Co najwazniejsze fabula jest tak zbudowana, ze caly czas trzyma w napieciu. Nie bede wspominac o efektach specjalnych bo te sa majstersztykiem. Polecam i jeszcze raz polecam! Najlepiej w kinach z dzwiekiem przestrzennym!

Dla niedowiarkow mam zdjecie z moim bilecikiem z dzisiejszego seansu:

Dołączona grafika

Edytowane przez johar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cookie: a "Przypadek" Kieślowskiego jest wystarczająco głeboki? film hmmm... ciekawy... ;-)

mnie "Ostatni samuraj" podobał się ze względu na właśnie amerykańskie przedstawienie Japonii. Wiadome, że dużo jest naciągane pod publikę, ale właśnie dla mnie np. takie przedstawienie honoru daje do pomyślenia... :P

Ps. Fajnym filmem jest "Memento" bardzo zawiły, ale również baaardzo ciekawy! Godny polecenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie pomyslalem jak juz splodzilem to nieszczesne dzielo. Ale wybaczcie mi bo zrobilem to w stanie niebywalej pomrocznosci jasnej. Do tej pory jak wspominam niektore akcje z tego filmu to mi sie na ciele robi gesia skorka :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jin*

No jesli przewidzieliscie z kumplem ZAKONCZENIE (nie 'kto zabija', czytaj ze zrozumieniem) to moje gratulacje, powinniscie zajac sie wrozeniem z kart:>

UWAGA! Jak nie widziales filmu 'Tozsamosc' nie czytaj dalej!

Motyw 'znikniecia' dzieciaka byl tak dobrze zrealizowany, ze zadna z osob, z ktora rozmawialem po obejrzeniu filmu go nie skojarzyla. Jak powiesz mi, ze od razu wiedziales o co biega w filmie to Cie wysmieje (tak jak kazdego, kto powie ze zrozumial w calosci 'Zagubiona Autostrade' za pierwszym razem:>)

[END OF SPOILER]

Co do Samuraja, to mi tez bardzo sie podobal. Ale to jest film, ktory nalezy obejrzec w kinie, na kompie nie robi takiego wrazenia. 8.2/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motyw 'znikniecia' dzieciaka byl tak dobrze zrealizowany, ze zadna z osob, z ktora rozmawialem po obejrzeniu filmu go nie skojarzyla. Jak powiesz mi, ze od razu wiedziales o co biega w filmie to Cie wysmieje (tak jak kazdego, kto powie ze zrozumial w calosci 'Zagubiona Autostrade' za pierwszym razem:>)

:blink: samo sie wyjasnia gdzies po polowie filmu i tak jak pisalem pomysl byl dobry, ale niestety reszta ssie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Samuraja, to mi tez bardzo sie podobal. Ale to jest film, ktory nalezy obejrzec w kinie, na kompie nie robi takiego wrazenia. 8.2/10

1524311[/snapback]

Ja mam jakoś całkiem inaczej....

Jeżeli film jest naprawdę dobry, w kinie cięzko mi załapać ten klimat(jeżeli taki posiada).

Do kina chodzę, zazwyczaj tylko na komedie ewentualnie jakiś średni film.

Jestem pewien że gdybym oglądał Samuraja w pełnym kinie nie dałbym takiej oceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym filmie jest wiele swietnych akcji. Nastawcie sie na maksymalna rozrywke bo to dzielo ja wam zaserwuje. Obraz i dzwiek naprawde sponiewieral mnie maksymalnie. Zlapalem sie na tym, ze siedze w fotelu maksymalnie spiety, z mocno otwarta geba. A to raczej mi sie nie zdarza czesto. No chyba, ze jestem u dentysty :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi