raven_88 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Ostatnio o 1 w nocy Pulp Fiction leciał...siut czemu dobre filmy tak późno puszczają ??...nie miałem siły już obejrzeć... A teraz wam powiem czego nie oglądać... Naszła mnie ostatnio chęć na obejrzenia 4 części Kruka...to był zły pomysł... Tak debilnego i idiotycznego filmu to chyba od 10 lat nie widziałem...płycizna i dno totalne...i jeszcze Edward Furlong jako tytułowy bohater...i ta blondi z "Wiecznego studenta" jako ...jako w sumie nie wiem kto... To się bezczeszczenie tytułu nazywa... Te stukoty które słychać od czasu do czasu w filmie to się Brandon Lee w grobie przewraca...przy tym gniocie to dla mnie Kruk 3 jest dobrym filmem... Poprę me słowa tym... FILMWEB - THE CROW IV: Wicked Prayer IMDB - THE CROW IV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 The Interpreter Bardzo fajny wciągający thriller :) 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 masz racje nawet, nawet, ale dzielo to to nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Salem's Lot - wiec tak... jeden z lepszych thrillerow/horrorow jakie ostatnio widzialem, podobala mi sie gra Donalda Sutherlanda i Rutgera Hauera. film dostaje ode mnie 4/5 ale nie dla pewnego typu bohaterow tego filmu, lecz za ta groze Stephena Kinga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) Z ostatnio oglądanych... Edi - Ten film potwierdza dwie rzeczy: 1) polskie kino leży (chociaż ostatnio sie troche podniosło); 2) dla krytykow [dobry film]=[film niskobudżetowy]. I jeszcze ta nagroda za zdjecia... Szkoda tylko, ze musiałem manipulować jasnościa i kontrastem monitora, zeby cos widziec (ogladałem na DVD). Jesli ten film miał najlepsze zdjecia, to ja nie chce wiedziec, jakie mialy pozostale pozycje konkursowe. Kilka udanych scen (glownie w końcowce) nie wynoszą tego "dzieła" nad przecietną. Że przekazuje jakies wartosci? Sorry, inni zrobili to lepiej. Nie polecam. 4.5/10 Batman - początek - Podobało mi sie, aczkolwiek Nolan mogłby nieco bardziej skupic sie na szkoleniu Bruce'a. Końcowka też mogłaby być dluższa. Ogolnie film troszke za krotki, zeby wszystko ładnie pokazac. Jednak dobrze zwiastuje nowej serii. Świetny Christian Bale. 7/10 Amelia - Dobry film; surrealistyczny. Niech juz lepiej Jeunet kreci takie filmy, bo do Obcego sie nie nadaje. Polecam. 7.2/10 Jackie Brown - Zdecydowanie najsłabszy film Tarantino, a mimo to bardzo dobry:> Ps. S. L. Jackson wyglada w tej fryzurze jak debil :lol: 7.4/10 Lolita (wersja z 97 roku) - Najlepszy z wyżej wymienionych. Popis aktorstwa w wykonaniu Irons'a. Cała historia zgrabnie opowiedziana. Film można interpretować jako studium ludzkiej psychiki. Co ciekawe, nie odczuwamy niechęci do głownego bohatera. Biorąc pod uwage, ze to ekranizacja, dam 8/10 Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 nie wiem czy ktos pisal polecam - kontrolerow oraz rekonstrukcje;] kontrolerzy chyba wegierskie rekonstrukcja dunski film;] to tyle ode mnie;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Oba filmy wymienione przez poprzednika (ktory swoją droga nie mogl sobie wybrac prostszego nicka :lol: ) sa bardzo dobre - rownież polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) Robots - fajne efekty, ale nic pozatym.nudy nudy nudy, prawie usnalem. 2+/5 The Polar Express - rowniez ciekawe efekty ale tez nudny. typowa bajka dla dzieci. mnie sie nie podobalo. 2/5 Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 cos dawno nikt nie pisal, wiec moja kolej: obejrzalem wczoraj wieczorem calkiem niezly film - "Omen", stary, ale jary; na pewno lepszy niz te nowe "horrory", jak dla mnie 8+/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) House Of D - interesujaca historia nakrecona okiem Davida Duchownego, swietna rola Robina Williamsa. naprawde mi sie podobal. mocne 4/5 1583210[/snapback] właśnie się za niego zabieram :) zobaczymy aha Alien 3000 ODRADZAM :) szajsik ! 0/5 a polecam zabrać dziewczynę na A Lot Like Love dam 7-/10 Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez Sphinx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 7 Seconds - po pierwsze tytul - wogole nie wiadomo czym sie sugerowali producenci filmu dajac mu taka nazwe, film jest krecony w Rumunii i te akcje normalnie az zapieraja dech w piersiach ;ss widac wielki wklad amerykanskiego kina ;o pozatym jak jest pierwsza scena filmu to jak widze Wesleya to wydaje mi sie jakby mial te 2 kielki niczym z Blade. moim zdaniem film cienki, 2/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 R.I.P mnie sie nawet podobał ale tylko niektóre sceny. Typu ten wyścig tą Calibrą był good... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Polecam "Charlie i fabryka czekolady" - jak dla mnie rewelacja. Depp jak zwykle niesamowity. Osobiście najlepszym filmem Butrona jak dla mnie pozostaje "Jeździec bez głowy". Sorry za off topic, ale "mistrz" adaptacji gier komputerowych Uwe Boll oprócz Far Cry po Bloodrayne bierze się za... Dungeon Siege... we are all doomed :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 o fakt "Jezdziec bez glowy" - to jest film;; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Guess Who - Jak ktos lubi klony poznaj moich rodzicow to polecam;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Unleashed (Człowiek Pies) - Wreszcie nie tylko głupia nawalanka z Jetem Li. Film warto zobaczyc, przynajmniej coś sobą prezentuje. 8/10 House of 9 - Fajny thriller. Takie połącznie The Saw i Cube. 7/10 Madagascar(pl) - Kolejny plus dla naszego dubbingu ;) 7+/10 Mr & Mrs Smith Moze nie jest to film najwyższych lotów, ale fajnie mi sie oglądało. Dość ciekawy, nie przynudza. 7/10 The Jacket (Obłęd) - Następny świetny thriller. Podobny do Butterfly effect, tylko bardziej hardkorowy ;). B. mi sie podobał. 9/10 Sex is zero - Początkowo komedia, później dramat traktujący o aborcji. American Pie + Lolita (?). Film głupi, ale z przesłaniem, mozna obejrzeć. 5+(6)/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 wlasnie skonczylem ogladac Kandydata, film moze nie jest porywajacy, ale obejrzec mozna i co czlowiek sie podczas ogladania nie zanudzi 6+/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Wlasnie ogladnalem Wojne swiatow. Jednym slowem (dwoma) zawiodlem sie :/. Szczegolnie koniec mnie dobil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavras Wyżryn Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Ponieważ żadna z ostatnich nowości nie przykuła mojej uwagi zapuściłem po raz n-ty "Podziemny krąg" Finchera. Zarówno film jak i muza rządzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) Ponieważ żadna z ostatnich nowości nie przykuła mojej uwagi zapuściłem po raz n-ty "Podziemny krąg" Finchera. Zarówno film jak i muza rządzi. 1591285[/snapback] Szczegolnie ostatni kawalek jak **********;) Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez Overclocked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) Sorry za off topic, ale "mistrz" adaptacji gier komputerowych Uwe Boll oprócz Far Cry po Bloodrayne bierze się za... Dungeon Siege... we are all doomed :lol:Nie tylko... On juz ma w planie pare innych pozycji :lol: Polecam podpisywać tą petycje Szczegolnie ostatni kawalek jak wala sie budynki;)Jak zaraz nie usuniesz tego spoilera to przyjade i zabije Ci kota:> Edytowane 12 Sierpnia 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) Polecam Miasto Grzechow (Sin City), Wojne swiatow. A ze starszych to sage Evil Dead (Martwe Zlo), Evil Dead 1&2, oraz Evil Dead 3: Army of darknes. Krew leje sie litrami, pily lancuchowe bucza, rece sie odcinaja ;) Polecam fanom filmu Brain Dead, oraz wszystkim innym. Czasem mozna sie przestraszyc, ale najbardziej mozna sie usmiac z wygladu tych potworow i z calosci. Sage z 20 razy ogladalem ,regularnie z kumplem co tydzien ogladamy i lejemy z tego :D Stegobor - nie wiem czemu sie zawiodles, mnie sie film podobal, wg mnie najlepszy film traktujacy o podbijanu ziemi/ataku kosmitow. A koncowka? Ja bym to zaliczyl na plus, zreszta tak sie w ksiazce konczylo inaczej rezyser postapic by nie mogl, bo by zostal zbluzgany przez fanow ksiazki... koncowka jak najbardziej na miejscu i ciekawa, oraz nie jest bezmyslna, wiele bylo filmow co konczyly sie na Z A G L A D Z I E (!), a ten odbiega od standardow. Wiec troche przemysl co napisales. Edytowane 12 Sierpnia 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Polecam Miasto Grzechow (Sin City), Wojne swiatow. A ze starszych to sage Evil Dead (Martwe Zlo), Evil Dead 1&2, oraz Evil Dead 3: Army of darknes. Krew leje sie litrami, pily lancuchowe bucza, rece sie odcinaja ;) Polecam fanom filmu Brain Dead, oraz wszystkim innym. Czasem mozna sie przestraszyc, ale najbardziej mozna sie usmiac z wygladu tych potworow i z calosci. Sage z 20 razy ogladalem ,regularnie z kumplem co tydzien ogladamy i lejemy z tego :D Racja, ale jedynke to wlasciwie mozna sobie odpuscic;] Ja jak ogladam to dwojke i trojke pod rzad - jedynka nic nie wnosci;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Nie tylko... On juz ma w planie pare innych pozycji :lol: Polecam podpisywać tą 1591459[/snapback] to jest jeszcze ktos kto nie ogladal tego filmu?;)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 to jest jeszcze ktos kto nie ogladal tego filmu?;)...To ze Ty ogladales to nie znaczy, ze wszyscy juz widzieli - wyedytuj posta :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 1 odpuscic? :o Jedynka pwnuje swoimi biednymi efektami. Poza tym, dwujka jest tak jakby jedynka, o jedynka im nie wyszla i nakrecili dwójke, akcja sie dzieje w tym samym domku tylko ze inni akotrzy. 1&2 obowiazek, 3 taka sobie. "Do dziury z nim!!!" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) 1 odpuscic? :o Jedynka pwnuje swoimi biednymi efektami. Poza tym, dwujka jest tak jakby jedynka, o jedynka im nie wyszla i nakrecili dwójke, akcja sie dzieje w tym samym domku tylko ze inni akotrzy. 1&2 obowiazek, 3 taka sobie.Primo - sprobuj zwracac na przyszlosc uwagę na ortografie. Zwlaszcza, ze to samo słowo raz napisałeś źle, a raz dobrze :lol: Secundo - no własnie, dwójka to taka lepsza jedynka, jak sam przyznałes. Po co więc oglądac jedynke, jeśli jest tylko słabszą wersją dwojki? Natomiast Armia Ciemności zmienia gatunek filmu. Z lajtowego gore Evil Dead staje sie komediowym horrorem w proporcjach 70% komedia, 30% horror. Ps. Istnieja dwa zakończenia Army of Darkness - polecam znaleźć w sieci rowniez to drugie :) Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) Myslisz ze nie widzialem 2? -_- jak smiesz obrazac prawdziwego fana Armi ciemnosci? ;) Jedno, ze sie cofa do marketu, a drugie, ze wychodzi z jaskini i widzi rozwalone miasto z zegarem rzucajacym sie w oczy... co do ort. - sorry pisalem szybko, dobrze wiem ze sie pisze dwójka ;) EDIT: Nie sa to 2 zakonczenia, tylko 1 wersja jest oryginalna wyadana do sprzedazy, a druga jest wersja bez wycietych scen... i podczas ogladania tej wersji rezyserskiej (directs cut's czy jakos tak...) mozesz zauwazyc wiele roznych scen, ktore nie znalazly sie w oryginale... np. kiedy Asha goni zlo (wtedy co wybiera sie po ksiege), zachodzi do mlynu (czy innego budynku z wiatrakiem ;p), i wszystko jest calkiem inaczej tam w srodku zrobione. "Kochanie pocaluj króla..." czy jak to miale, hehe ;) No i oczywiscie 1 wart oobejrzec, mimo ze jest niby gorsza. Wiele osob uwaza, ze 1 pwnuje dwójke... jedynka jest brutalniejsza (wbity olówek w noge, wsadznie paluszkow do oczu innych ;o) i ma gorsze efekty, co mozna zaliczyc na plus, bo sie usmiac mozna. AHAHAHAH! W jedynce pwnuje gwalt, ktorego dokonal krzak (a raczej las) na pewnej pani, zakonczony ciosem kijem w pochwe rofl. Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) Myslisz ze nie widzialem 2? -_- jak smiesz obrazac prawdziwego fana Armi ciemnosci? ;)Po czym wnosisz, ze tak myśle? Gdzie ja napisałem cos takiego? Po prostu zamieszczam tą informacje dla innych. EDIT: Nie sa to 2 zakonczenia, tylko 1 wersja jest oryginalna wyadana do sprzedazy, a druga jest wersja bez wycietych scen...Wiem - tak jak juz pisalem wspomnialem o innym zakończeniu, zeby zaciekawic tych, ktorzy nie widzieli wersji reżyserskiej - nie chciałem wdawać sie w szczególy. Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Coach Carter - fajnie sie oglada, ale jak tego typu filmy jest przewidywalny. 3/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...