Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

q-b-a napisał(a):

Stay - totalny zakret. Tylko dla ludzi lubiacych klimaty Lynch'a.

Dopiero skonczylem go ogladac i chyba dlugo nie dojde o co w nim chodzilo. Uwielbiam takie kino, a kolejnym plusem byla swietna obsada, oraz "piekno techniczne" (to trzeba zobaczyc) filmu. Muzyka moglaby byc lepsz (jest troche zbyt znana), ale na prawde polecam kazdemu, kto lubi zakrecone i mroczne filmy.

Jezeli juz musze ocenic, to jakies 8,5/10.

Mówisz o filmie z Evanem McGregorem? Przymierzam się od 3dni i zawsze zamiast tego jakaś komedia idzie ;P Może dzisiaj obejrzę :)

Wczoraj ogladałem:

(Wielki przekręt) The Big Bounce - nawet znośny film, taka mieszanka komedi, sensacji i thrillera (wszystko należałoby wziać w cudzysłów)... Nic wybitnego ale da się obejrzeć :) Piękne scenerie i ładne kobity :) Ocena 6+/10

A przedwczoraj:

Statek Miłości (Boat Trip) - kozacki film :D Uśmiałem się porządnie :D Polecam! Dwójka kumpli przez przypadek dostaje się na rejs dla gejów i się zaczyna :D

Ocena 7+/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojejku napisał(a):

Zapomnieliście jeszcze o "Świętych z Bostonu" na tvp2@23:00 dzisiaj :> Polecam, jak ktoś nie widział. Akurat po rekrucie na tvp1 :P Nie ma reklam także wypas :)

pozdro.

Nie zapomnieliśmy :D Kurcze, mam ciężki orzech do zgryzienia :) Rekruta po raz 3 to napewno :) Ale co potem, Szakala czy Św. z Bostonu :) Drugie widziałem, ale z chęcią obejrzałbym jeszcze raz bo to już dawno, a szakala jeszcze nie miałem okazji :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mak777 napisał(a):

Nie zapomnieliśmy :D Kurcze, mam ciężki orzech do zgryzienia :) Rekruta po raz 3 to napewno :) Ale co potem, Szakala czy Św. z Bostonu :) Drugie widziałem, ale z chęcią obejrzałbym jeszcze raz bo to już dawno, a szakala jeszcze nie miałem okazji :(

Wydaje mi sie ze szakala warto. Ogladałem dawno ale niektóre scenki pamiętam jak dzis - np z paczką papierosów. Ogólnie wg mnie mocny filmik i jesli jeszcze nie widziałeś to warto zobaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hostel - OMG~, ludzie nie ogladajcie tego filmu. Najgorszy film jaki w zyciu widzalem. Jest tak beznadziejny, ze nie da sie tego opisac... Dno, dno i jeszcze raz dno. Myslalem, ze jak Tarantino w tym palce maczal to bedzie jakis dobry film.. 0/10

Tylko mnie kochaj - bajeczka, ale w porownaniu z Hostelem film bardzo wartosciowy ;D

A Szakal dobry, potwierdzam, 25 Godzina tez. Edward Norton to jeden z moich ulubionych aktorow. Filmy godne uwagi z jego udzialem:

- American History X

- Fight Club

- The Score (rozgrywka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałeś dodać jego debiut (i jeden z najlepszych filmów): Lęk pierwotny.

To rowniez jeden z moich ulubionych aktorów.

Mak777 - tak chodzi mi o ten z McGregorem i (o wiele od niego lepszym) Ryanem Goslingiem (tym od Fanatyka). Cholera, musze ten film jeszcze raz obejrzec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość _wortigern_
Rekrut - nie wiem moze za duzo sie takich filmow naogladalem ale w polowie wiedzialem juz jak to sie skonczy. Kiepska fabuła, nudny film, stracony czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slayne napisał(a):

Wydaje mi sie ze szakala warto. Ogladałem dawno ale niektóre scenki pamiętam jak dzis - np z paczką papierosów. Ogólnie wg mnie mocny filmik i jesli jeszcze nie widziałeś to warto zobaczyć.

Właśnie oglądam :) Fajna akcja była :D "Trzymaj fajki" "Mówiłem że znosi" :lol: I po rączce :P

A w piątek Park Jurajski na TVN :) Kurcze, powiem Wam że Polsat z filmami to się nie umywa do TVNu... W darmowej telewizji IMO nie ma lepszej stacji jeśli chodzi o dobre filmy...

EDIT

A po Parku Jurajskim będzie Statek Widmo (zajebisty soundtrack) :)

Edytowane przez mak777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mak777 napisał(a):

A w piątek Park Jurajski na TVN icon_smile3.gif Kurcze, powiem Wam że Polsat z filmami to się nie umywa do TVNu... W darmowej telewizji IMO nie ma lepszej stacji jeśli chodzi o dobre filmy...

no a na polszmacie niedługo poraz 532242 Dzień Niepodległości...a za tydzień pewnie Tajna Broń...się chłopaki powtarzają...20 filmów w kółko leci...:|...a i bloki reklamowe na dodatek...:|

Jeśli chodzi o to ostatnie stwierdzenie - jeśli mówisz o telewizjach darmowych to się zgadzam...

jeszcze jakby te reklamy zlikwidowali....:|

TVP1 byłaby ok (brak reklam :) ) - tylko mogliby puszczać te lepsze filmy o bardziej ludzkich porach...o 20:00 szmiry lecą a wartościowe obrazy (np Skazani na Shawshank) zawsze około północy lecą...człowiek śmigający na 8:00 do budy się wyspać musi <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raven_88 napisał(a):

no a na polszmacie niedługo poraz 532242 Dzień Niepodległości...a za tydzień pewnie Tajna Broń...się chłopaki powtarzają...20 filmów w kółko leci...:|...a i bloki reklamowe na dodatek...:|

Jeśli chodzi o to ostatnie stwierdzenie - jeśli mówisz o telewizjach darmowych to się zgadzam...

jeszcze jakby te reklamy zlikwidowali....:|

TVP1 byłaby ok (brak reklam :) ) - tylko mogliby puszczać te lepsze filmy o bardziej ludzkich porach...o 20:00 szmiry lecą a wartościowe obrazy (np Skazani na Shawshank) zawsze około północy lecą...człowiek śmigający na 8:00 do budy się wyspać musi <_<

Hmm, będzie dobry film na Polsacie, Negocjator... Tylko najgorsze jest to że 2h film na polsacie trwa ponad 3h... Reklamy, lotto, pogoda, bleeee.... TVN naszczęście nie ma tyle reklam i nie trwają po 10min... Choć ostatnio Polsat ostro ruszył, mają niby nowy plan marketingowy, zmiana szaty graficznej to był początek, teraz chcą dogonić TVN... Dla nas to lepiej ;)

A BTW właśnie jestem po Szakalu i Świętych z Bostonu :)

Szakal jak dla mnie 8/10

Święci z Bostonu 9/10 <<ten film ma w sobie coś niesamowitego... Zawsze oglądam go z przyjemnością :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też obejrzałem Świetych i jak zwykle dobrze sie przy tym filmiku bawiłem, a przed chwilą przeglądając filmweb trafiłem na fajne info dla ludzi którzy lubią anime a mianowicie od 21 marca w czasopiśmie "Kino Domowe - Magazyn DVD" bedzie GITS Stand Alone Complex cały pierwszy sezon. info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin_gps napisał(a):

Hostel - OMG~, ludzie nie ogladajcie tego filmu. Najgorszy film jaki w zyciu widzalem. Jest tak beznadziejny, ze nie da sie tego opisac... Dno, dno i jeszcze raz dno. Myslalem, ze jak Tarantino w tym palce maczal to bedzie jakis dobry film.. 0/10

Tylko mnie kochaj - bajeczka, ale w porownaniu z Hostelem film bardzo wartosciowy ;D

A Szakal dobry, potwierdzam, 25 Godzina tez. Edward Norton to jeden z moich ulubionych aktorow. Filmy godne uwagi z jego udzialem:

- American History X

- Fight Club

- The Score (rozgrywka)

American History X to dla mnie najlepszy film w dorobku Nortona. Fight Club mu ustępuje.

W American History X pewna scena zrobiła na mnie dość mocne wrażenie, a mianowicie

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
przemeblowanie szczęki na krawężniku!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corso napisał(a):

American History X to dla mnie najlepszy film w dorobku Nortona. Fight Club mu ustępuje.

W American History X pewna scena zrobiła na mnie dość mocne wrażenie, a mianowicie

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
przemeblowanie szczęki na krawężniku!

American History X - to klasyka 10/10 - film porusza dosc smutna tematyke, koncowka byla strasznie smutna... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daniel89 napisał(a):

Ja od siebie mogę polecić komedię "Chłopaki na Ibizie".

A ja od siebie mogę ten film odradzic. IMO najzałosniejszy film jaki widzialem, no ale kazdy ma prawo do swojego zdania :>

Z tych co lecialy wczoraj na telewizorni - Rekrut 7/10 - jakos mnie ten film nie wciągnął, dosc przewidywalny, Szakal 8/10 - słabe i standardowe zakonczenie, ale poza tym film OK.

Z nowosci polecic mogę Monachium - bylem sceptycznie nastawiony do tego filmu ale pozytywnie sie zaskoczylem. Mocne kino (ale te gadane sceny mogliby nieco przyciąć, wiem czemu one służą, ale jednak jest ich za wiele i są zbyt długie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slayne napisał(a):

No ja też obejrzałem Świetych i jak zwykle dobrze sie przy tym filmiku bawiłem, a przed chwilą przeglądając filmweb trafiłem na fajne info dla ludzi którzy lubią anime a mianowicie od 21 marca w czasopiśmie "Kino Domowe - Magazyn DVD" bedzie GITS Stand Alone Complex cały pierwszy sezon. info

8O :banana: 8O Nigdy nie lubiłem anime, ale kiedyś wpadł mi w rece właśnie GITS:SAC. Zachowywałem się jak małe dziecko, pochłaniając kolejne odcinki. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZIBI_PL napisał(a):

Ogladal ktos moze film CRASH ? Bo ma do mnie wpasc kumpela i niewiem czy warto poswiecic cenny czas na niego ;]

I teraz wszyscy będą pisać abyś oglądał ;)

"The Matador" film średni ale... Nigdy Brosnana nie trawiłem ;) ale to chyba jego najlepsza rola :]] Super tam zagrał. Warto zobaczyć.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZIBI_PL napisał(a):

Ogladal ktos moze film CRASH ? Bo ma do mnie wpasc kumpela i niewiem czy warto poswiecic cenny czas na niego ;]

A przeglądałeś Tweaka? Najbardziej polecany chyba w tym temacie film :) No i dostał zasłużonego OSCARA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devil napisał(a):

Crash swietne kino :P

Dzis na TVP 1 o 22:55 Skazani na Shawshank ci co nie widzeli Polecam!

Skazani na Shawshank jest 6 moim ulubionym filmem! :) Dzisiaj z radością zobaczę go po raz enty. :D

Jutro natomiast na Polsacie pojawią się chyba największe "fajerwerki" w historii kina, "Independence Day".

Jakimś cudem zawsze oglądam ten film. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Basen - 0.5/10. Kolejny kretyński film o kretyńskiej amerykańskiej "młodzerzy" dla amerykańskich kretynów. Morderca prawiczek miał trudne dzieciństwo, więc postanowił wziąć maczetę i posiekać znajomych jak jakiś Punisher....nie mogę....żałość i nędza :?

Edytowane przez Slayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi