Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

raven_88 przecież tu nie ma co się zastanawiać to jest bardziej niż oczywiste :P ;) jest tak jak mówi Sarkazz :P.

PS. Osada jest bardzooo cieniutka, więc nawet nie ma co jej zestawiać z takim filmem jak Crash. Chyba, że szukasz lekkiego filmu....

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ja się zastanawiam ?...:) ...imho Crash ze 2 klasy lepszy film...

żeby nie było gadania...cały czas oglądam... z lapa ten post leci :]

a lekki film to ja mam potem...Pan i pani Smith ;]

Edytowane przez raven_88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecalem, jestem.

Karol, Papiez ktory pozostal czlowiekiem. Znow nie wystawiam oceny filmowi tak jak w przypadku pierwszej czesci.

Film genialny, gra aktorska Adamczyka to jego zyciowa rola. Od dzisiaj bedzie zaszufladkowany i tylko od jego kunsztu bedzie zalezalo czy go ludzie w kazdej roli beda postrzegali jako Papieza. Jezeli kogos ten film nie poruszy, nie wzruszy nie potrzasnie bania to jest totalnie wyalienowany juz z tego swiata. Faceci wychodzili z czerwonymi nosami i oczami. Scenami wzruszajacymi nie chcieli widza placzacego z samych scen. Przez scenki widz widzi wiele scen z zycia Papieza, kosciola, Polakow oraz narodow ucisnionych. Jest scprecyzowany atak na Papieza sa pokazane wspolczesne wojny, jest oficjalny apel do USA !

Film przejdzie do kanonow kina swiatowego jako obowiazkowa lektura kinowa kazdego szanujacego sie czlowieka.

Polecam obie czesci - ja sam bede je ogladal jeszcze w zyciu pewnie kilka razy.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli kogos ten film nie poruszy, nie wzruszy nie potrzasnie bania to jest totalnie wyalienowany juz z tego swiata.

O, to coś dla mnie. Po papiezu nie płakałem, ba, wręcz skoczyłem po NIE do sklepu żeby zobaczyć co tam Urban wyprodukował. Się zobaczy. Pewno nieziemska dawka wazeliny, mogliby pokazać ludzi którzy mają AIDS bo kościół i misje nie rozdają prezerwatyw bo to grzech. Ale nie, pewno pokazali jak papież bierze dziecko na rączki. N/C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A ja ostatnio oglądałem:

Identity ==> Opis

Memento ==> Opis

Fragiles ==> Opis

The Manchurian Candidate ==>Opis/

Te 2 pierwsze maja ciekawe zakończenia, jak ktoś nie oglądał to polecam :), fragiles to nawet , nawet ... , czy horror to sami się przekonacie.

Kandydat, hmmmm, Denzel Washington, dalej pisać nie muszę .... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorąco polecam oglądnięcie:

Gangsterskie: Prawo bronxu, Człowiek z blizną, Życie Carlita, Ojciec Chrzestny 1,2,3

Klasyka: Rejs, Wniebowzięci, Nóż w wodzie, Lot nad kukułczym gniazdem

Nowsze: Hi Way (dla mnie już prawie klasyka)

Delektujcie się B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio jakos nie mam czasu, ale chroy jestem to przed TV czasem lezalem i takie cos sobie obejrzelem (;)):

Vinci - bylem negatywnie nastawiony do tego filmu. Juz kiedys mialem kilka okazji zeby go obejrzec ale go olalem. W piatek lecial na TVN i bardzo mnie zaskoczyl jak na polski film akcji. Scenariusz moze i oklepany, ale gra aktorow, realizacja bardzo dobra. Do tego ten koles z dziwna chorobam niepotrafiacy nawet rozpoznac swych dzieci ;)

7/10

Krucjata Bourne'a - kolejny filmik ogladniety w TV, ale tym razem na c+. Calkiem interesujacy film sensacyjny. Jak to zawsze bywa teoria spiskowa, platni zabojcy, polityka i cia, ale oglada sie przyjemnie.

8/10

Mialem wczoraj jeszcze okazje na Miasto Gniewu, ale nie... musieli nianie obejrzec i kryminalnych ;p Na szczescie c+ ma to do siebie, ze przez miesiac poleca powtorki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Pewno nieziemska dawka wazeliny, mogliby pokazać ludzi którzy mają AIDS bo kościół i misje nie rozdają prezerwatyw bo to grzech. Ale nie, pewno pokazali jak papież bierze dziecko na rączki. N/C

Obejrzyj se film.

Zrozumiesz o co chodzi. Latwo szkalowac kosciol oraz glowe kosciola nie znajac do konca faktow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ty uwazasz ze poznales wszystkie tajemnice i fakty kosciola po obejrzeniu dwoch filmow? :lol:

Ja z nudow obejrzalem Wiecznego Studenta - o Boze jaki shit... usmiechnalem sie moze raz. Typowy, amerykanski film, czyli do polowy komedia, potem glowny bohater traci wiare w siebie, ale zjawiaja sie przyjaciele i mu pomagaja, po czym koles sie podnosi i stwierdza, ze musi zadzwonic do dziewczyny :lol:. No i oczywiscie nie zabraklo motywu, gdy druzyna koszykarzy przegrywala w basketballa, ale zjawil sie on, powiedzial pare slow i juz widzimy jak nagle zawodnicy zaczynaja wygrywac...

Myslalem ze takich dennych, pustych, szmirowatych filmow juz sie nie robi, ale widac bylem w bledzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ty uwazasz ze poznales wszystkie tajemnice i fakty kosciola po obejrzeniu dwoch filmow? :lol:

Ej mister myslisz, ze zaczalem bardziej wierzyc i juz kocham ksiezy po jednym filmie ?

Nawrocilem sie czy co ?

Ten film nawet takiej reakcji ma nie wywolywac wiec nie wiem do czego pijesz.

Zauwazylem, ze rodzice Was kiepsko wychowuja jako chrzescijan w wiekszosci katolikow.

Zobaczcie film wtedy pogadamy bo nie bede rozmawial z teoretykami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazylem, ze rodzice Was kiepsko wychowuja jako chrzescijan w wiekszosci katolikow.

Mnie nikt na chrześcijanina nie wychowywał, bo pozwalano mi samodzielnie myśleć.

Zobaczcie film wtedy pogadamy bo nie bede rozmawial z teoretykami.

Pooglądaj sobie propagandowe filmy chińskie (przepraszam za tak dosadne porównanie) a potem porozmawiamy o tym jak to fajnie jest być chińskim komunistą mogącym przysłużyć się ojczyźnie.

EDIT

przykład - PASJA, fatalny film, a tylu ludzi na nim płakało. A taki stereotypowy i przesadzony. Czysta propaganda wręcz.

Edytowane przez Sarkazz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co mieli sie smiac, jak Jezus robil fikolki z krzyzem na plecach?

Pasja jest nędznym filmem zrobionym dla kasy, wybacz, obrzydza mnie sama idea skupiania się na stereotypowej śmierci itp.

Filmy o Janie Pawle II wzruszaja samym tym, ze sa o nim.

Wzruszaja katolików, wzruszają Polaków. Nie wiem czy taki np. protestant z USA płakałby i był wzruszony tą wspaniała historią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzruszaja katolików, wzruszają Polaków. Nie wiem czy taki np. protestant z USA płakałby i był wzruszony tą wspaniała historią.

Nie oglądałem, ale wydaje mi się że by BYŁ, bo to film przede wszystkim o tym jakim CZŁOWIEKIEM był Karol Wojtyła (specjalnie nie mówię Jan Paweł II) a nie tylko to, że był papieżem czy katolikiem. Niestety jest wiele ludzi 'nie wierzących' (wliczając w to biernie wierzących/nie praktykujących), którzy z góry negują jak się tylko da, daltego że był katolikiem/papieżem i tak ma być. Jest bee i tyle. Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasja jest nędznym filmem zrobionym dla kasy, wybacz, obrzydza mnie sama idea skupiania się na stereotypowej śmierci itp.

Ja to wiem, ale chodzi mi o to ze np. moja matka na tym filmie plakala nie wiedzac nawet o co tam chodzi, ale jak zobaczyla jezusa ledwo sie trzymajacego to od razu lzy poszly... film niczego ciekawego nie pokazuje i narobil tyyle szumu tylko dzieki tematyce.

Tak samo jest z filmami o Janie Pawle, nie mowie ze to byl zly czlowiek czy cos - szanuje go i wiem ze byl wspanialem czlowiekiem, ale wkurza mnie przedstawianie tego w taki sposob, kazdy wie kim on byl i czego dokonal i chyba filmy nie sa potrzebne (nie mowie o dokumentalnych). Swoja droga to niezle sie ludzie dorobili na tej smierci, nie musze chyba mowic ile jest roznego rodzaju wydan filmow o JPII, ktore mozna kupic np. w jakis telezakupach czy marketach.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga to niezle sie ludzie dorobili na tej smierci.

Dokładnie o tym mówię. Jakby mnie to interesowało to wolałbym wywiady, wypowiedzi, normalny materiał podany z komentarzem w serialu dokumentalnym itp. A nie, motyla noga, kinowy film do nabijania kasy. Już nawet nie komentuję Mela Gibsona i jego prawdziwej pasji do nabijania kasy, na świetnym niestety Bravehearcie (ale "zdziebko" mijającym się z historią), który jako film był świetny. A Pasja? Kto z nas nie wie jak umarł Jezus? No ja nie wiem co było celem tego filmu, pokazanie biczowania i w ogóle? Fajnie że ludzi rusza to i znowu są dobrymi chrześcijanami i chodzą do kościoła bo to jest trendy... Trzeba nabić kase gibsonowi, bo ewangelie to są zamknięte w sejfach i w ogóle nie wiadomo o co chodziło temu Jezusowi. Zresztą film powinien mieć podtytuł "Jak to źli Żydzi zabili Jezusa"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie nikt na chrześcijanina nie wychowywał, bo pozwalano mi samodzielnie myśleć.

Przepraszam, ze sie tak wywnetrze na Ciebie ale widac teraz do czego doszedles myslac sam.

Jezeli masz rodzicow katolikow i nie wpajali w Ciebie wiary katolickiej to sa marnymi katolikami. Przysiegali na Twoim chrzscie przed Bogiem. Inna sprawwa jakbys uparcie, pomimo ich staran nie wierzyl ale tutaj jest ewidentnie ich wina.

Przepraszam za OT ale takich bredni nie moge przemilczec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW. Nie macie wrażenia że od kilku miesięcy nic ciekawego nie ma ? Sama kicha ostatnio :(

Oj, ja mam takie wrażenie, tylko nie byłam pewna, czy to gust mi się tak zmienił, że nic nie pasuje i tylko kręcę nosem, czy też propozycje filmowe takie siakieś....

Wczoraj pierwszy raz obejrzalem OldBoy'a - genialny film..

Faktycznie, że tak się wyrażę - wgniata w podłogę. Ale z gatunku tych, co to si ogląda raz, prawda?

A ostatnio w kinach leci "Volver" Almodovara. Film o kobietach, zrozumiały raczej dla kobiet, panowie mogą się wynudzić, lojalnie ostrzegam!

Mnie się spodobał, bo Almodovar snuje taką niby zwykłą opowieść, ale też i bajkę i każe nam (widzom) w tę bajkę wierzyć. Ja się nie oparłam, ale też i nie starałam się zbytnio.

9/10.

ps. A tych panów, których lepsze połowy wyciągną na to do kina, pocieszę: operator kamery genialnie fotografuje dekolt Penelopy Cruz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lot 93 - samo przedstawienie tragedii jaka miała miejsce na pokładzie samolotu ,który miał uderzyć w Biały Dom było na dobrym poziomie. Film jest na tyle poważny że nie ma co zarzucać mu że jest nudny ,bo pokazane jest to co było. Brak wybuchów ,trupów i wiader krwi na ekranie było jak najbardziej zbędne. Pokazali odwagę tych ludzi ,bo gdyby nie oni mogło się to źle skończyć i zginąć znacznie więcej ludzi. Sami terroryści byli pokazani jako jacyś męczennicy ,bo wcale nie cieszyli się z tego co musieli zrobić. Jak na początku to pokazali ,wahali się. Jak dla mnie za realizacje 7/10

Dziś na Polsacie o 20:50 będzie Spider-Man. Polecam :)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi