Mr. Alien Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Witam, szukam taniego dysku ssd do laptopa 120/128GB. Znalazłem na allegro i ogólnie w sieci takie cudeńko chińskiej myśli technicznej: http://allegro.pl/dysk-ssd-128gb-kingfast-f9-series-sataiii-510mb-s-i4610356846.html Nie mogę znaleźć testów do tego modelu F9, ale gdzieś widziałem test samego kontrolera (SiliconMotion SM2246EN) i było całkiem nieźle. Miał może ktoś z tym styczność? Ew. jak nie to to myślałem o m500, który netto jest mniej więcej w tych samych pieniądzach. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Za 220 masz goodrama c40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 a nawet taniej można znaleźć niż ten kingfast http://allegro.pl/hit-cenowy-ssd-goodram-c40-120gb-sata-iii-i4628423254.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 C40 to totalna budżetówka , okrojona wersja już budżetowego C50 . Jak już kupować tani SSD to lepiej dołożyć do Sandisk Ultra Plus 128GB za 243 zł ew. Transcend SSD340 128GB za 239 zł w morele.net . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 ten kingfast to też raczej nie high end, a miało być po taniości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Split Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 ja mam c50 i m100 ,bardzo dobre dyski i tanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Alien Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Ten Sandisk Ultra Plus czy Transcend SSD340 to lepsze są od M500? Bo różnicy w cenie praktycznie żadnej. Co do tego kingfasta to raczej ciekawość, bo u nas to raczej egzotyczny dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/jaki_dysk_ssd_kupic_test_100_dyskow_ssd_i_polecane_dyski_ssd_2014?page=0,0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Jeżeli naprawdę budżetowo, to brałbym Goodrama C40. Co prawda nikt go jeszcze nie zbenchmarkował profesjonalnie, ale sądząc po opiniach nie jest źle. Chińczyk - pewnie będzie działał i miał wydajność, ale bałbym się, że w razie reklamacji sprzedawca się zwinie i będę musiał pluć sobie w brodę, że nie dołożyłem 30zł do czegoś sprawdzonego. Pozycje podane przez reydena są bardzo OK. Cruiciala M500 można wyrwać za 238zł w ole ole z darmową dostawą. Ewentualnie Intel 520 za 239pln - sklep znam, istnieje jako stacjonarny od lat w tym samym miejscu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Ja bym sobie wynalazki Chińskie darował.... rozumie gdyby kosztował np. 99 PLN to jeszcze można by się zastanawiać. Ale jak masz 20-30 zł różnicy pomiędzy Chińczykiem a sprawdzonym i firmowym dyskiem z pewną gwarancją - to chyba jest oczywiste co kupujesz..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...