letki14 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) Witam, Moja specyfikacja: CPU: Core i7 4790K MOBO: MSI Z97 GAMING 5 COOLER: Thermalright Macho HR-02 PCGH Edt. PSU: XFX PRO 650W GPU: Gigabyte GTX 780 GHz Komputera używam głównie do grania, tak więc które pamięci byłyby do tego celu lepsze: http://www.salurion.pl/product/161623/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/G_SKILL_RipjawsX_DDR3_2x4GB_2133MHz_CL9.html czy: http://www.salurion.pl/product/161625/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/G_SKILL_TridentX_DDR3_2x4GB_2400MHz_CL10.html Ewentualnie proszę o podanie innych alternatyw w cenie do 350 zł. Pozdrawiam Edytowane 8 Października 2014 przez letki14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letki14 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 wejdz na purepc i tam masz test pamięci ;) akurat tych pamięci nie znalazłem w ostatnim teście i liczyłem na pomoc forumowiczów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Jeżeli specyfikacja ta sama, to marka nie ma tu znaczenia. A przetestowane zostały zarówno opcje 2400MHz CL10, jak i 2133MHz CL9. Tak więc miłej lektury. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fifarafa1989 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Dokładnie - jeśli podzespoły takie same to nie ma znaczenia, pod jakim logo zostaną wypuszczone do sprzedaży. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmarcinex Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 witam mam zestaw Asus H81-PLUS , I54670k RAm balistic 8GB w jednej kosci... czestotliwosc 1866. nie bedę mógł wy korzytsac pełnej czestotliwośći pamięci RAM ? chodzi mi o to czy ta płyta ma taka możliwość ? czy lepiej byłoby mieć dwie Kości po 4 GB? proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 Płyta na H81 więc zapomnij że ram ruszy na 1 866 mhz , z plusów tego rozwiązania jest to że możesz ruszyć na niższym CL np. 1 600 mhz CL8 . Co do tego czy 1x8GB czy 2x4GB to nie ma za bardzo znaczenia , płyta ma tylko 2 sloty na ram więc jak potrzebujesz więcej jak 8GB ramu to warto brać jedną kość ramu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmarcinex Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 aj szkoda właśnie cos mi w sklepie nie doradzili bo procesor fajny a ta płyta to chyba szit.... co mi z tego ramu niby 1866.... a duza jest różnica cz 2 x 4 czy 8 GB w jednym czy nie opłaca się tego rozbijać dla dual chanel ? z tym co mówiłeś ze może ruszyć na 1600 CL 8 ? muszę cos ustawic czy to juz się samo podobiera? sory za banalne pewnie pytania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...