Dominika_ha Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Witam, Chcę kupić podzespoly do komputera w sklepie w ktorym potem mi go złożą (np. Komputronik). Interesują mnie podzespoły : Procesor (Intel), Karta graficzna, Płyta główna, RAM (min 4GB), Zasilacz, Dysk i Obudowa (najtańsza). Zakres cenowy 1500-2000 zł. Potrzebuję go do obsługi pakietu adobe (PS, Illustrator, InDesign) oraz programów typu Game Maker. Nie jestem na bierząco, dlatego założyłam ten temat. Słyszałam że lepiej kupić poskładany komputer niż gotowy, ze względu na jakość wnętrzności. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. :) Edytowane 30 Października 2014 przez Dominika_ha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 http://www.morele.net/inventory/info/gMLEsc/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika_ha Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Dziękuję bardzo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszychooo Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Ten procesor da rade z tą kartą graficzna ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Co oznacza "dobra karta graficzna"? Czego od niej oczekujesz? Może się okazać, że równie dobry będzie Intel HD. Będzie można wtedy szarpnąć się na lepszy procesor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Ten procesor da rade z tą kartą graficzna ? zobacz moj sig (wczesniej mialem 7790(r7 260x) - roznica kolosalna. 265 to 7850) Edytowane 30 Października 2014 przez Yogi311 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszychooo Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 zobacz moj sig (wczesniej mialem 7790(r7 260x) - roznica kolosalna. 265 to 7850) ja mam g2020 i hd7770 i po zmianie procesora na i5 Fifa15 ktora przycinala dziala na full hd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2014 widocznie zre bardziej procesor niz gpu, akurat wiekszosc gier w jakie gram szczegolnie w natywnej rozdzialce mojego monitora pokazuja uzycie gpu na poziomie 99% ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika_ha Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2014 ciężko mi stwierdzić, po prostu karta do gier wymagających dobrą jakość grafiki w 3D jak i do programów tworzących animacje, itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2014 zdradź nam tytuły tych gier :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika_ha Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 Heavy Rain, Beyound Two Soul, The vanishing of ethan carter... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 Wymienilas gry, ktore sa exami na konsole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika_ha Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 każda ma wersję na PC-ta. Nie lubię konsoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 No to jesteś w błędzie http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=7268 http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=18010 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika_ha Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 Wątek dotyczył czegoś innego, ale nie, nie jestem w błędzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Wątek dotyczył między innymi karty graficznej do gier, które nie istnieją na PC więc jak widzisz użytkownikom trudno Ci cokolwiek doradzić :plum: Edytowane 1 Listopada 2014 przez kaijitsu 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika_ha Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2014 Studiuję projektowanie gier wideo i chyba znam się na tym co mówię, więc jeśli masz problem z eksploracją googli, aby przekonać się o tym iż jesteś w błędzie, to może lepiej zakończmy tą dyskusję. Gry mam w wersji na platformę PC, fizycznie, na własnym biurku, więc sorry, ale ...brak słów. O zdanie na temat karty zatem poproszę kogoś innego, bo nie zamierzam wdawać się w niepotrzebne dyskusje. Polecam zaznajomienie się z pojęciem 'dezasemblowanie kodu'. Może być pomocne do rozumienia niektórych rzeczy w przyszłości. Na innym forum użytkownicy okazali się bardziej pomocni (oczywiście dziękuję za pomoc tym z Was, którzy mi odpowiedzieli :) ), bez zbędnego trolowania z nudów dostałam odpowiedzi na moje pytania. Żegnam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GadbPL Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2014 Przecież heavy rain i beyond nie ma na pc Wysłano z Sony Xperia L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadovraven Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Not sure if troll or serious. Nie ma tych gier na PC bo zostały wydane przez twórców tylko i wyłącznie na PS3. W związku z tym, nie ma możliwości, żebyś miała wersje na PC, fizycznie na biurku, brak słów. Wiem, co to dezasemblacja kodu, to termin o którym nie masz zielonego pojęcia i który ma zastosowanie w malutkich aplikacjach. Poza tym uzyskanie jakiegokolwiek sensownego efektu jest bardzo trudne. Całkowicie pominę fakt, że PS3 to zupełnie inna architektura, więc nawet gdyby dezasemblacja się powiodła (co i tak nie jest możliwe), to nie wiele by dała. Twój poziom trollingu oceniam na 10 w skali do 10, pozdrawiam. A co do kart do Beyond Two Souls i Heavy Rain, polecam GTX'a 1680 z 128 GB vram lub Radeona R50 890X. Będzie śmigać. Edytowane 5 Listopada 2014 przez shadovraven 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...