Makumba_Ska Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam chłopaki :) Prosiłbym Was o pomoc w złożeniu zestawu komputerowego tj. w tytule tematu. Czy zestaw ma zawierać tylko komputer: tak Czy części mają być nowe czy mogą być używane:nowe W jakiej rozdzielczości grasz/zamierzasz grać:1920x1080 Czy mieszkasz poza Polską:nie Czy możesz użyć części ze starego komputera:nie Śledząc trochę wasze forum złożyłem już wstępny zestaw,prosiłbym Was o jego ocene pod kątem czy:-(Obudowa nie za mała) -(Czy zasilacz da radę)-(Może coś się nie opłaca w tym zestawie) -(Może da się coś wziąć taniej, a jest równe wydajne) .. Lub złożyć własny ;)http://www.morele.net/inventory/info/a3ukIv*Zestaw ma zawierać gtx970 oraz pamięć min.2133MHz (chyba , że się nie opłaca) **Do budżetu (4135PLN) nie mogę dorzucić już ani złotówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Może być , pamięci 2 133 mhz / 2 400 mhz przy tej karcie dadzą jakieś 10% boosta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 To jak może , to jeszcze jedno pytanie ;)Wykupili Asusa Strix 970.. , czekać na Asusa , czy brać MSI? (będę zamawiał w piątek najprawdopodobniej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Czekałbym na Asusa. Chociaż to może takie ogólne przeświadczenie ludzi o problemie piszczących cewek. Na pewno wynika to z faktu, że swego czasu MSI były kupowane na potęgę. BTW. Ogranicz koszta płyty: http://www.morele.net/plyta-glowna-asus-z97-p-z97-dualddr3-1600-sata3-raid-hdmi-dvi-d-sub-dp-atx-z97-p-promocja-636689/ Nie chcesz wziąć i5-4690K? Edytowane 24 Listopada 2014 przez piterr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 Dobra płytę zmienie , a co Piter opłacałoby się wziąć i5 4690k?Jakby wyglądał wtedy mój zestaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Podobnie jak tamten tylko wymieniasz płytę na jakiegoś ASUS'a Np tą co polecił piter. Do tego chłodzenie HR-02 i czekać na ASUSA GTX 970. Potem zapraszam do zapoznania się z programem Intela: http://www.purepc.pl/procesory/zwrot_czesci_pieniedzy_za_zakup_procesora_intel_i_plyty_glownej Można dzięki płycie ASUS na Z97 + I5 4690K odsyskać pieniądze. Dokładnie to jakieś 205 zł. Po za tym ta płyta Z97-p jest całkiem udana, więc warto. Dołożyłbym wtedy do lepszego zasilacza np CoolerMaster G550M i lepszej obudowy np Zalman Z9. Edytowane 25 Listopada 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 Przemyślałem,przekalkulowałem wasze propozycję , i nie będę się pchał w OC Panowie , tak jak pisałem wyżej,budżet i tak już pęka w szfach nie mogę dołożyć więcej PLN'ów mimo zwrotu dwóch stówek, propozycja Devila przebija mój budżet , także brać zestaw co proponowałem tylko z tańszą płytą ?P.S: W jaki sposób można się dowiedzieć kiedy będzie na stanie 970 Asus'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 Najprościej do napisać lub zadzwonić do sklepu w którym kupujesz sprzęt . Jak karty są fizycznie w hurtowniach to w sklepie może być w ciągu kilku dni , gorzej jak w hurtowniach czy nawet u dystrybutora nie ma tych kart . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2014 Teraz może być ciężko bo zaczyna sie bum zakupowy przed świętami. 970 sprzedaja się jak ciepłe bułeczki. Zaintersuj się też MSI GTX 970 Gaming. Też dobra konstrukcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Odpisali mi , że powinny się pojawić w następnym tygodniu , także biorę http://www.morele.net/inventory/info/HjPDDq + Asus GTX 970 . Dziękówa chłopaki za pomoc , można zamykać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Odpisali mi , że powinny się pojawić w następnym tygodniu , także biorę http://www.morele.net/inventory/info/HjPDDq + Asus GTX 970 . Dziękówa chłopaki za pomoc , można zamykać. Jak uważacie lepiej kupić Asus'a Strix 970 na allegro czy nie polecacie brać z tego portalu? czy już lepiej brać MSI z morele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 To zależy jaki sprzedawca. Popatrz po komentarzach. Co do MSI to tez są względnie ciche. Jednak wyszystkie nawet ASUS są słyszalne w stresie. Zwłaszcza po OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 No , a jeżeli znalazłbym wiarygodnego sprzedawcę , opłaca się brać oddzielnie Asusa z allegro czy wziąć już cały zestawik z MSI od morele? Jak mi Pan radzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Tylko nie Pan ;) Tu panuje luźna atmosfera, więc piszemy sobie na Ty. :). Ja bym wział MSI to też dobra karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Hehe się wie, (+10 do wieku) :P , też bardziej byłem za MSI niż ze zawracaniem [gluteus maximus] i dokupowaniem jednej karty i to z allegro (te allegro co do sprzętu elektronicznego mnie przeraża:O) Jednak wolałem zapytać eskpertów (tutaj z kolei ego +10), poraz kolejny dziękówa za odpowiedź, 3maj się :) zamawiam zestawik . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...