Nozdmaru Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu pojawiają mi się bad pixele/artefakty. Z początku winiłem nowego XFX R9 280X DD- problem często nasilał się podaczas grania, jednakże z czasem stał się losowy i ciągły- po podłączeniu integry to samo. Monitor to LG IPS 237-L. Moje pytanie czy to na pewno monitor. Jeśli nie sorki za zły dział. Problem przedstawiam w załącznikach. Czyżby monitor umierał -,-?? Może się przyda: Intel Core i5-4590 XFX R9 280X DD GA-B85M-D3H CM G550M Zalman Z9 Plus Crucial Ballistix 1600MHz CL9 2x4GB Crucial MX100 128GB WD Caviar Blue 1TB Proszę o szybką odpowiedź :) Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Nozdmaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 To raczej nie monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Jeśli nie karta graficzna, to może problem leży w mobo? Ja miałem kiedyś ECS-a z uwalonym złączem AGP, waliło artefaktami aż miło, a żeby było śmieszniej, to tylko przy nowszych sterach do karty graficznej - jak instalowałem stare, to wszystko było w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Zaczalbym od formata i swiezego systemu tak dla pewnosci czy nie ma jakis problemow softwarowych, a dopiero potem hardware.Generalnie to troche pola do popisu jest. 0. Ustawienia default monitora 1. Format 2. Sprobuj potem testowac na 1 kosci ram jak dalej to samo 3. Zasilka? 4. Grafa? 5. Mobo Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozdmaru Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Nowego kompa raz już formatowałem- przed i po miałem ten sam problem. Widzę, że z tym będzie sporo zabawy =(. Wracając do mobo (jeśli chodzi o to to jestem trochę zielony) można w jakiś łatwy sposób sprawdzić czy mobo jest pozbawione defektów? Co do grafy to tydzięń temu katowałem ją Heaven Benchmarkiem przez 3h i nie było problemu. Spróbuję zmienić sterownik na starszy. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Nozdmaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Jak dla mnie to masz uszkodzony kabel lub złącze hdmi w monitorze. Spróbuj podociskać kabel i patrz na ekran czy jest poprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Idąc tropem kolegi wyżej: masz możliwość podpięcia monitora do innego urządzenia, przykładowo laptopa? :) @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 JA koledzy wyżej piszą, podepnij monitorem do innego urządzenia, tak samo jak masz możliwość, pobaw się z innymi kablami np przez DVI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2014 takie artefakty jak na 1-wszym zdjęciu miałem po 10m kablu HDMI i z monitorem LG i rejestratorem Hikvision - testowałem potem w domu monitor i kabel i mój laptop i było OK. Okazało się, że ten rejestrator ma jakiś tani układ GPU + wyjście HDMI i maks co dało radę, to dobry kabelek 5M hdmi. W związku w powyższym, zakładając, że masz kabel 1-3 metry, bo to komputer na biurku, sprawdziłbym monitor z innym komputerem oraz inny kabel, a potem mobo,GPU, ram, PSU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...