Tigcex Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Witam zastanawiam się który z tych monitorów zakupić. Za BenQ przemawia 144hz natomiast za Eizo IPS(podobno o dużo lepsze kolory). Monitor będzie użytkowany w 70% w grach reszta jakiś Photoshop, C++ i jakieś filmy od czasu do czasu. Mój sprzęt to i5 2500k i 660ti więc za dużo nowych gier w +100fps nie pójdzie więc praktycznie używałbym tylko tego w CS GO/Quake'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Z tych dwóch to zdecydowanie Eizo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigcex Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Coś więcej? Bo samo napisanie Eizo nic nie wnosi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Sam sobie podałeś powód - IPS, a nie beznadziejne TN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigcex Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Nadal jestem w punkcie zerowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 No to chyba nie da się Tobie pomóc, może poza podaniem tego linka, do którego powinieneś był w sumie zajrzeć przed założeniem nowego tematu:http://forum.purepc.pl/topic/215960-panoramy-23-lub-24-full-hd/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o strobowanie to to w BenQ jest najlepsze. Czas reakcji na korzyść BenQ. Spojrzałem na tego eizo i on ma 60Hz. Jeśli głównie do gier to 100% zwycięzca BenQ. Po wgraniu profilu kolorów do oglądania też jest dobry. Większość ludzi nie kalibruje monitorów i nie narzeka na kolory, a po kalibracji jest niebo, a ziemia, więc nie ma co przesadzać z tymi kolorami. Mój XL2411Z po kalibracji miał znacznie lepsze kolory niż TV samsunga na matrycy VA. Po odpowiedniej kalibracji telewizora sytuacja się zmieniła, ale nie jest to wielka różnica. Za to różnica podczas gry BenQ, a TV niebo, a ziemia. Tigcex, dosyć dawno temu pytałes. Kupiłeś już coś? Zostawie dla zainteresowanych. Profile kolorów (xl2411, xl2420 i ASUS VG248QE mają tą samą matryce) https://pcmonitors.info/reviews/benq-xl2420z/ Additional Improvement In Ghosting: “Vertical Total 1350″ http://www.blurbusters.com/benq/strobe-utility/ strobe duty: 009 (zależnie od upodobań można dać mniej, ale wg mnie 9 to optimum-jasność ustawiona na 3) strobe phase: 000 (jeśli vertical 1350) Wejście do menu serwisowego wyłączasz monitor i włączasz go trzymając drugi guzik od lewej i klikając włącznik. Po włączeniu klikasz 2 guzik od prawej(nie licząc wyłącznika) Edytowane 5 Lutego 2015 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...