CrazyTomHero Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Wiecie moze ile ciepla wydziela GeForce 4 ??? np. taki sredni model (4400) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Wiecie moze ile ciepla wydziela GeForce 4 ??? np. taki sredni model (4400) ?? hehe dobre pytanie sam bym chcial wiedziec , moze okolo 30W :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Byloby milo gdyby ktos zapodal linka do jakiegos zestawienia kart graficznych i ich mocy (pobietranych i oddawanych w postaci ciepla).Sam szukam czegas takiego juz od roku :roll: .Mam wrazenie ,ze albo to temat tabu, albo producenci ukrywaja takie dane :evil: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 GF4 30-50W (dane na oko - brane z doświadczenia z radiatorami). Może by mejla napisać do Nvidii, bo producenci kart faktycznie mogą oszukiwać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENO Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 W WATACH to CI nie powiem ale temperatura odczytywana z"liska" zawsze jest w granicach ok.53C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 :!: ja kiedys wyszperalem tylko dane dotyczace GF4 Ti4600 3.3V / 6A i 5V / 2A co daje w sumie okolo 30W dla calej karty GPU + RAM zakladajac ze na tej karcie jest 128MB DDR czyli okolo 10W mozna szacunkowo przyjac ze samo GPU GF4 Ti4600 wydziela okolo 20W ciepla i tyle wiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 to 20W wydaje sie troche malo jak na taka karte....... to ile by wydzielala taka S3 ???? (1W) ?? ja osobiscie myslalem ze wydziela cos w okolicach 50W... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 ja sie kiedys tym interesowalem (bo pojawil sie odkurzacz hehehe :) ) i udalo mi sie szybko odszukac te dane wiec posiadacze lipnych zasilaczy drzyjcie przed najnowsza generacja kart :) ps (niemieckie serwisty maja swoj urok, mierza najwieksze drobiastki ktore amerykanow nie interesuja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 pozwolcie ze nabije sobie jeszcze jednego posta :>, wiecej nie udalo mi sie znalezc brakujace ogniwo: zwroccie uwage na roznice watt przy pracy w desktop i 3marku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 A może ktoś wie ile wydziela moja karta, interesuje mnie to z czystej ciekawości, bo jak gram to lepirj spj... z palucham Update chyba oślepłem sorki za pytanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 dzieki wielki, kuz sobie kopiuje na dysk co by pozniej nie szukac :) czyli na swoja karte bym musial dac peltka conajmniej 50W, jak bym sie na chlodzenie peltem zdecydowal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Samo GPU nie moze byc strasznie pradozerne bo przeciez na tych chipach praktycznie nie ma radiatora, Jezeli wydzielalby jakies niesamowiete moce to 100C gwarantowane, tymczasem np. moj R9000 nagrzewa sie w trakcie grania z pasywnym radiatorem do 60C. Podejrzewam ze wydziela sie wtedy maks.15W Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 ja mojego gf chłodze boxowym radiatorem od celerona i wentylatorem od titan puszczonym na 5v (około 1300rpm); po podkręceniu jadra na 300mhz, nawet po kilkugodzinnym katowaniu,karta jest tylko letnia; wiec faktycznie moc wydzielana nie jest zbyt duza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Samo GPU nie moze byc strasznie pradozerne bo przeciez na tych chipach praktycznie nie ma radiatora, Jezeli wydzielalby jakies niesamowiete moce to 100C gwarantowane, tymczasem np. moj R9000 nagrzewa sie w trakcie grania z pasywnym radiatorem do 60C. Podejrzewam ze wydziela sie wtedy maks.15W Pozdro Dexter ja byn stawial na wiecej poniewasz jest duza powieszchnia odprowadzania temperatury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENO Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Znalazłem jeszcze to: http://forum.overclockers.pl/viewtopic.php?t=772 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...