samzi Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Witam posiadam router firmy ''FRITZ!Box 6320 Cable'' mieszkam w niemczech w bloku i mam niemiecki internet podlaczony z gniazda w scianie kablem jak kabel do TV i nie wiem dlaczego ale jest strasznie slaby zasieg doslownie odchodzi sie od niego 4metry i zasieg spada do 2 kresek odchodzimy troszke dalej i do 1 kreski nie jestem pewny ale wi-fi moze tak slabnac przez sciany dzielace router a moj pokoj jesli tak to moze polecicie jakas antenke wi-fi na USB do laptopa ?. I teraz tak przywiozlem sobie z polski moj stary router firmy ''TP-LINK TL-WR340G'' i moje pytanie do was brzmi czy moge ten polski router podlaczyc do tego niemieckiego czy jednak bedzie potrzebny router z AC ??? link do niego nizej. http://www.ebay.com/itm/AVM-FritzBox-6320-Cable-Unitymedia-Wlan-BLAU-/231442994238?pt=DE_Computing_Drahtlose_Router&hash=item35e313d43e Edytowane 5 Stycznia 2015 przez samzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Możesz spróbować spiąć oba urządzenia gniazdami LAN, w TP-LINKu wyłączasz serwer DHCP i przydzielasz odpowiednie IP (przykładowo jeżeli Fritz ma 10.0.0.1, to TPL winien mieć 10.0.0.x) oraz identyczną maskę, powinno działać. WR340G będzie wtedy pełnił rolę AP i switcha. O ile oczywiście operator nie ma jakiś restrykcji dot. adresów MAC podłączonych urządzeń; to również jest możliwe do obejścia :). Edytowane 5 Stycznia 2015 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Podepnij TP linka do portu LAN tamtego routera i go skonfiguruj odpowiednio , w tamtym routerze wyłącz opcje WIFI . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) tylko powiedycie mi jak mam wejsc w ustawienia tego fritza bo nie wiem ^^ na TPL z tylu na naklejce jest jego adres a w tym niemiecki nie ma chyba ze jakos inaczej jest to zapisane Edytowane 6 Stycznia 2015 przez samzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Przez Ethernet albo po wi-fi ^^ a na poważnie pewnie wystarczy się podłączyć (kablem czy wifi) i wpisać w przeglądarkę http://fritz.boxjak tam napisali. Jeżeli to nie będzie działać to otwórz cmd i wpisz ipconfig /all i tam powinieneś znaleźć adres ip routera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 A wiec tak drodzy panowie dane z fritza wzialem z cmd nastepnie zaczalem koonfiguracje TPL w ip na koncu wpisalem 39 bo na fritzie bylo 38 i wylaczylem DHCP po konfiguracji zapisalem i zlaczylem oba routery i... i nic ^^ nie dziala lacze sie normalnie przez Wi-Fi z TPL ale wyswietla mi wykrzyknik i nie ma internetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Przewód łączący z tym frizem gdzie wpiąłeś w tp-linku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Fritz ma tylko jedno wejście a w TPL podłączyłem kabel pod pierwsze wejście "WAN" i w Fritzu było włączone wi-fi bo nie wiedziałem jak je wyłączyć jakieś powalone on ma menu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Możesz spróbować spiąć oba urządzenia gniazdami LAN w TPL podłączyłem kabel pod pierwsze wejście "WAN"Wiesz już? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Nie rozumiem po co wyłączacie DHCP w 2 routerze ? Włacz niech pobierze sam adres z Fritza. Bo i tak będzie ten głównym AP. Ogolnie zresetuj TP całkowicie podłącz pod lan z fritza do WAN w TP i zobacz czy pobierze sam adres ( i czy da się pingować brame fritza ) Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Tp-link na ustawienia standardowe, kabel w tp-link do łącza WAN, wszystko na automat, powinno działać, jak ruszy, to ustaw zabezpieczenia na wifi o ile w standardzie nie są włączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Nie rozumiem po co wyłączacie DHCP w 2 routerze ? Włacz niech pobierze sam adres z Fritza. Bo i tak będzie ten głównym AP. Ogolnie zresetuj TP całkowicie podłącz pod lan z fritza do WAN w TP i zobacz czy pobierze sam adres ( i czy da się pingować brame fritza ) najprostsze rozwiązania sa najlepsze :) Dzieki wszystkim za pomoc rzobilem jak napisal kwazor i dziala :) a i zasieg w moim pokoju podskoczyl do 4kresek czasami nawet full jest i wreszcie te 50mega ladnie smiga tzn ze ten fritz jest jakis trefny Edytowane 9 Stycznia 2015 przez samzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...