Skocz do zawartości
MACIOR

Problem z partycjami.

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku chciałem się przywitać. CZE :D

Problem taki, dysk Segate Baracuda Ata 100 60gb, byłem z nim u koleżki podłączyliśmy i tu zaczęły się problemy, część plików pozmieniała nazwy, przestala istnieć, ogólnie wielka kupa G. To tak go pod kompa, potem scandisc nic niedał, dobra to co lecim na całego, odpaliłem Fdiska i nagle z dysku 60gb zrobiło się 8gb, fdisk wykrywa tylko tyle, i mogę zrobić taką partycje na które dodatkowo niemoge instalnąć winshita :( Powiedzcie jak da się uratować dysk, niechce mi się bulić 50-100zeta za servis a sam jestem troche kumaty i może coś zrobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak partition magic nie pomaga to softowo zostaje tylko fdisk linuxowy znajdz jakiegos kolezke co na pingwinie siedzi i niech sie pobawi... pamietam ze raz mój kumpel solarisa instalowal i mu ten chory system nakrzaczyl cos z partycjami ze nawet partition magic nie pomógł ale [brzydkie określenie na linuksa] ze swoim fdiskiem go naprawil... ale nie pytaj sie jak to sie robi bo juz zapomnialem (na linuxie to juz baaardzo dawno nie siedzielem) a jak to nie pomoze to chyba jednak serwis...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zrób format pod dosem całego dysku

cholera nie pamietam jaka to komenda była

sorki ale to na sto procent nie pomoze ... skoro fdisk i partition magic niepoprawnie odczytują dysk to zadnym formatem nic nie zdziałasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...