Adriian Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) WitamMam taki problem, że np. podczas przeglądania internetu (najnowszy Firefox) na laptopie z sygnatury wyskakuje mi BSOD.Zdarzyło mi się to trzeci raz w ciągu ostatniego tygodnia.Może mi ktoś powiedzieć co tutaj nie działa prawidłowo?DMPhttp://przeklej.org/file/9kum4B/030215-6957-01.dmp Edytowane 2 Marca 2015 przez Adriian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Bsod niewiele mówiący, niby pamięć, ale rzeczywistych przyczyn tak naprawdę może być wiele. 1. Skan pamięci memtestem + skan dysków chkdskiem2. Aktualizacja firmware ssd jeśli jest 3. Aktualizacja systemu! ew. sterowników jeśli bardzo stare. 4. Jak wyglądają temperatury laptopa? Był czyszczony? 5. Przed bootem systemu F8 >> Tryb awaryjny z obsługą sieci i sprawdź czy problem tez występuje Edytowane 2 Marca 2015 przez Ancient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriian Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Bsod niewiele mówiący, niby pamięć, ale rzeczywistych przyczyn tak naprawdę może być wiele. 1. Skan pamięci memtestem + skan dysków chkdskiem Memtest zrobił 4 cykle i nie znalazł błędu Chkdsk wyświetla że dysk jest w porządku. 2. Aktualizacja firmware ssd jeśli jest Mam najnowsze firmware SSD. 3. Aktualizacja systemu! ew. sterowników jeśli bardzo stare. Windows Update mam ustawione na automatyczne aktualizacje i same się instalują. Nieaktualny sterownik miała tylko grafika nvidi, ale już zaktualizowałem. 4. Jak wyglądają temperatury laptopa? Był czyszczony? Laptopa od nowości nie rozkręcałem, jedynie przedmuchiwałem sprężonym powietrzem. W IDLE 40-42st C YouTube, film, Skype ok 50st C W grach dochodzi do 80st C, ale tak chyba wszystkie lapki mają. 5. Przed bootem systemu F8 >> Tryb awaryjny z obsługą sieci i sprawdź czy problem tez występuje. BSOD pojawia się średnio raz na 3 dni, żeby stwierdzić czy występuje musiałbym min. przez tydzień używać wyłącznie trybu awaryjnego. Edytowane 3 Marca 2015 przez Adriian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 Przeinstaluj przeglądarkę. Spróbuj z inną. Przypomnij sobie czy w tym czasie nie instalowałeś nowych programów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 Ja bym zaczął od instalacji sterowników karty sieciowej i graficznej na nowo. Sprawdzenie pamięci i dysku nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...