Mr.Baku95 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Witam. Mam pewien problem. Posiadam płytę główna Gigabyte GA-B85M-D3H oraz głośniki genius sw-hf5.1 4000. Chciałem dziś podłączyć te głośniki pod 5.1 no i problem taki że w Menedżerze Realtek wszystkie głośniki działają dobrze oprócz tego że prawy tylny gra jako lewy tylny i na odwrót, a reszta ok. Problem większy pojawia się już przy muzyce np na youtube gdzie działają TYLKO głośniki przednie. Bardzo proszę o pomoc. przy subwoferze mam wszystko dobrze podłączone (przejrzałem wiele forum aby to dobrze podłączyć). Kable do komputera podłączyłem tak: POMARAŃCZOWY = głośnik centralny/subwofer .... CZARNY= głośnik tylny ..... ZIELONY= głośnik przedni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Zamień wtyczki w miejscu gdzie podłączasz kabel od kanału głośników tylnych do subwoofera, ten chinch biały <-> czerwony i powinno być ok. A muzyka na youtube będzie działać tylko na frontach z racji iż nagrana jest w stereo, można zrobić dublowanie na kanały tylne, ale służą do tego oddzielne programy. Edytowane 11 Marca 2015 przez Ancient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 To też zależy od aplikacji. Dla przykładu - puszczam dźwięk z xonara D2X do ampli kodowany w DD Live i np. Foobar i Winamp spokojnie grają na wszystkie 5 kolumn, a taki WMP już tylko na fronty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Noo drążąc głębiej to zależy też od systemu/sterowników. Na linuxie filmy z youtube domyślnie mają u mnie dźwięk zdublowany z front na rear. Pod windows w sterownikach Realteca można było uzyskać podobny efekt, bawiąc się efektami dźwięku, ale słuchać się już tego też nie dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...